Review: The U15, U16, U17, U18, U19, PT And Young Orange Team - Thread

Discussion in 'The Netherlands' started by DRB300, May 4, 2012.

 1. Rinus127

  Rinus127 Member

  Sep 8, 2015
  Club:
  AFC Ajax
  Overtuigend debuut nieuwe lichting
  31-01-17 20:02
  [​IMG]
  Bron: KNVB Media

  Een nieuwe lichting jeugdinternationals heeft dinsdagmiddag in het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar haar debuut gemaakt. Liefst vijftien spelers maakten tegen Ierland hun eerste minuten in het Oranjeshirt. Met succes. Op het kunstgras van DVS'33 in Ermelo won Onder 15 met 5-1.

  Het is een bijzonder moment. Iets voor vier uur klinkt het Wilhelmus over het sportpark van DVS'33. Natuurlijk kennen de elf spelers in het Oranje het volkslied. Maar dat het speciaal voor hun wordt gespeeld? Dat is voor een groot deel van de selectie nieuw.

  Spanning

  De eerste minuten in Oranje zorgen voor spanning bij menig speler. "Dat merk je vooraf in de kleedkamer en je ziet het terug in de wedstrijd", zegt KNVB-coach Peter van der Veen. "De een is die spanning na het eerste fluitsignaal kwijt, bij de ander blijft het langer hangen, waardoor het bijvoorbeeld bij het eerste balcontact mis gaat. Maar dat geeft niet. Onder 15 is een opleidingsteam, de jongens zijn er ook om van dit soort momenten te leren."

  Tegen Ierland lijken de meeste jeugdinternationals de spanning echter al snel van zich af te schudden. De nieuwbakken Oranjetalenten ogen gretig en zetten de Ieren vanaf het eerste fluitsignaal onder druk. Het leidt al snel tot de eerste kans van de wedstrijd, als Ajacied Ryan Gravenberch de bal verovert. Hij speelt 'm af op aanvoerder Dirk Proper, die met een fijn steekpassje spits Bryan Brobbey probeert te bereiken. Dat mislukt, maar de aanval geeft wel de intenties van Onder 15 weer.

  Brobbey scoort

  Enkele minuten later mogen de Oranjetalenten wel juichen, als een voorzet vanaf de rechtervleugel van Jayden Braaf voor de voeten van Brobbey belandt. De Ajax-spits kan de bal eenvoudig binnentikken. Even later is Onder 15 opnieuw gevaarlijk, als de atletische Melayro Bogarde vanuit de achterhoede naar voren dribbelt. Hij passeert meerdere Ieren en haalt de achterlijn. Het enige wat er aan zijn fraaie solo ontbreekt, is een afgemeten voorzet. De aanval strandt daardoor in schoonheid.

  Met bijna een half uur spelen op de klok verdubbelt Onder 15 de marge. Een diep gespeelde bal vanuit de achterhoede bereikt Brobbey. De fysiek sterke spits gebruikt zijn lichaam goed en heeft daarbij het geluk dat de Ierse doelman Harry Halwax mis zit als hij uit zijn doel komt. Het is voor Brobbey vervolgens een koud kunstje om de 2-0 op het scorebord te zetten. Een minuut later is de marge alweer teruggebracht tot één doelpunt door een treffer van Troy Parrott, maar op slag van rust zorgt aanvoerder Proper er voor dat de marge toch weer twee is. De speler van NEC/FC Oss schiet een strafschop feilloos binnen, nadat er hands werd gemaakt door een Ierse verdediger.

  Tweede helft

  De snelle aansluitingstreffer van de Ieren na de 2-0 is tekenend voor de leeftijdscategorie Onder 15. Het team slaagt erin om grote delen van de wedstrijd te domineren, maar blijft soms te lang in die roes hangen, waardoor de Ieren toe kunnen slaan. Direct na rust voltrekt zich een soortgelijk moment. De Ieren beginnen fel aan de tweede helft, terwijl Onder 15 nog niet helemaal bij de les lijkt. Het leidt tot twee grote kansen voor de bezoekers. Een schiet Brandon Holt een vrijwel niet te missen kans naast en nog geen minuut later mikt Parrott zijn inzet op de paal.

  Het is een fase waarin Ierland sterker lijkt. Maar juist op een moment waarop niemand het verwacht scoort Nederland tegen. De 4-1 van opnieuw Brobbey komt werkelijk uit de lucht vallen na slecht uitverdedigen van de Ier Timi Sobowale. Twee minuten later mag Onder 15 opnieuw juichen. Een hoekschop wordt achterin het zestienmetergebied teruggekopt door Gravenberch, waarna Bogarde zijn hoofd er tegenaan krijgt en de 5-1 op het scorebord zet.

  Tevreden

  Het resultaat, maar ook het vertoonde spel, stemt Van der Veen tevreden. "Wanneer wij langere tijd in balbezit waren, leidde dat vaak tot mogelijkheden voor ons. Mede daardoor hebben we deze score neer kunnen zetten. De Ieren begonnen sterk aan de tweede helft, maar na ons vierde doelpunt brak er iets bij hun. Daarna hebben wij het weer keurig opgepakt en hebben we ons positiespel kunnen spelen."

  Van der Veen zag bovendien verschillende dingen terug waarop tijdens eerdere trainingsstages is geoefend. "Bijvoorbeeld de manier van druk zetten, dat leidt in het begin van de wedstrijd al bijna tot een kans voor Brobbey. Daarnaast hebben we ook veel aandacht besteed aan de opbouw. Ook dat zag je terugkomen in de wedstrijd. Als de dingen waarop wordt getraind goed uitpakken, dan is dat leuk om te zien."

  Return

  Na de overwinning van dinsdag tegen Ierland, gaan beide teams donderdagmiddag op herhaling. Dan zal Onder 15 met elf andere basisspelers starten. De wedstrijd begint donderdag om 15.00 uur en wordt eveneens bij DVS'33 gespeeld.

  Statistieken:

  Nederland - Ierland 5-1 (3-1).

  Scoreverloop: 9. Brobbey 1-0, 27. Brobbey 2-0, 29. Parrott 2-1, 40. Proper 3-1 (pen.), 62. Brobbey 4-1, 64. Bogarde 5-1.

  Opstelling Nederland: Bax; Hoever, Bogarde, Aksit (68. Taylor), Salah-Eddine; Gravenberch (77. De Schutter), Proper, Maatsen (75. De Waal); Braaf, Brobbey (77. Bannis), Zamani.
   
 2. Rinus127

  Rinus127 Member

  Sep 8, 2015
  Club:
  AFC Ajax
  Onder 16 wint na strafschoppen
  13-02-17 18:45
  [​IMG]
  Bron: KNVB Media

  Het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar heeft het UEFA Development Tournament in Portugal afgesloten met een overwinning op Frankrijk. Na de reguliere speeltijd was de stand in evenwicht (2-2). De Oranjetalenten namen de strafschoppen vervolgens beter.

  Onder 16 trof een zware tegenstander in Frankrijk, zeker ook omdat het team van KNVB-coach Peter van der Veen een dag eerder nog tegen Portugal speelde. erschillende spelers van Nederland kwamen daardoor opnieuw in actie. Marouan Azarkan maakte bijna in beide wedstrijden zelfs de 80 minuten vol. Ondanks die belasting was hij tegen Frankrijk, dat een dag langer rust had, één van de betere spelers op het veld.

  Koorevaar houdt Onder 16 overeind

  De Nederlandse talenten hadden het met name voor rust lastig tegen de fysiek sterke Fransen. Onder 16 had soms zelfs handen en voeten nodig om overeind te blijven. Frankrijk was de betere partij en kwam terecht op voorsprong, maar nog voor rust deed Joshua Zirkzee vanaf de strafschopstip iets terug. De 1-1 ruststand had Onder 16 overigens voor een groot deel te danken aan doelman Joey Koorevaar. Frankrijk kreeg naast het gemaakte doelpunt nog drie opgelegde mogelijkheden in de eerste helft, maar met een aantal uitstekende reddingen hield de Feyenoord-doelman Onder 16 op de been.

  Van der Veen hamerde er halverwege op dat het duel nog alle kanten op kon en daar kreeg hij gelijk in. Onder 16 en de Franse leeftijdsgenoten waren in de tweede helft beter met elkaar in evenwicht. Met een doelpunt twee minuten voor tijd leek Frankrijk uiteindelijk spekkoper te worden, maar diep in de blessuretijd deed Nederland nog iets terug.

  Late gelijkmaker

  Een vrije trap werd voor het doel gebracht. Via Venitchio Sint en Wouter Burger werd Ramon Hendriks bereikt. De speler van FC Dordrecht gaf vervolgens het laatste zetje, waardoor de Nederlandse talenten er toch nog een strafschoppenserie uitsleepten. Waar Onder 16 op de eerste speeldag van het toernooi nog op penalty's verloor van Duitsland, werden de strafschoppen nu een stuk beter genomen en werd de winst veilig gesteld.

  Na het verlies na strafschoppen tegen Duitsland en de late nederlaag tegen de Portugezen was de zege op Frankrijk een opsteker voor het team van Van der Veen. "We eindigen met een overwinning, dat is wel lekker. Het is bovendien goed voor de sfeer in de groep. De zege was misschien zwaarbevochten, maar iedereen heeft vandaag wel het uiterste uit zichzelf gehaald."

  Leerzaam

  De zege ten spijt, eindigde Onder 16 wel als laatste op het vierlandentoernooi. Terugkijkend op het toernooi spreekt Van der Veen echter van een leerzame ervaring. "We hebben veel lessen geleerd, met name in de omschakeling. In het internationale voetbal wordt daarin vaak het verschil gemaakt. Wij hebben echt stappen in gezet. Daarnaast merk je op dit niveau ook dat standaardsituaties erg belangrijk zijn. Zelf scoorden we bijvoorbeeld tegen Duitsland en Frankrijk uit een standaardsituatie. Het is belangrijk dat we daar aandacht aan hebben besteed."

  Statistieken:

  Nederland - Frankrijk 2-2 (1-1).

  Scoreverloop: 35. Gboho 0-1, 37. Zirkzee 1-1 (pen.), 79. Barbet 1-2, 80+2. Hendriks 2-2.

  Bijzonderheden: Nederland wint na strafschoppen (4-2).

  Opstelling Nederland: Koorevaar (41. Bakker); Schippers, Llansana, Bel (41. Hendriks), Douglas; Pherai (52. Timan), Burger, Van Kleef (65.
   
 3. thatkid

  thatkid Member

  Jun 21, 2010
  Netherlands
  Club:
  --other--
  Nat'l Team:
  Netherlands
  Noussair Mazraoui is a an interesting player.. should be selected for U21.
   
  gabrielguilarte repped this.
 4. Rinus127

  Rinus127 Member

  Sep 8, 2015
  Club:
  AFC Ajax
 5. Rinus127

  Rinus127 Member

  Sep 8, 2015
  Club:
  AFC Ajax
 6. gabrielguilarte

  Feb 23, 2016
  Club:
  AFC Ajax
  Number 6 El Bouchatahoui seems pretty good.
   
 7. thatkid

  thatkid Member

  Jun 21, 2010
  Netherlands
  Club:
  --other--
  Nat'l Team:
  Netherlands
  #3334 thatkid, Mar 15, 2017
  Last edited: Mar 15, 2017
  Redan really is going to be one of those players that was the best in the youth because of his physique, and nothing much once he grows up..

  Yeah Bouchataoui is interesting, but he will probably choose for Marokko.
   
  gabrielguilarte repped this.
 8. Orange14

  Orange14 Moderator
  Staff Member

  Apr 27, 2007
  Bethesda, MD
  Club:
  AFC Ajax
  Nat'l Team:
  Netherlands
  That's my feeling as well. I don't know why lots of Ajax supporters are worried that he might not sign a contract when he turns 16 (soon I think). I don't see the same kind of upside as with Sierhuis. If anything, Redan may be the Freddy Adu of Ajax.
   
 9. Rinus127

  Rinus127 Member

  Sep 8, 2015
  Club:
  AFC Ajax
  From what I read, he always played against players much older than him. He is the youngest player of this team according to Ajax supporters. Normally he must play with the u15. I only saw him on highlights but he looks very interesting.

   
  gabrielguilarte repped this.
 10. Rinus127

  Rinus127 Member

  Sep 8, 2015
  Club:
  AFC Ajax
  gabrielguilarte repped this.
 11. Rinus127

  Rinus127 Member

  Sep 8, 2015
  Club:
  AFC Ajax
  The last game
   
  Sybe Pals and gabrielguilarte repped this.
 12. Tottenham eyeing summer move for teenage Feyenoord striker Ozancan Kokcu
  Kokcu's contract with the Eredivisie side is up in the summer and Spurs are reportedly leading the race for his signature.

  Okay, if he doesnot draw the right conclusions from the faith of an established Eredivisie topscorer and he goes there (or any EPL club) as a totally "who the f..k are you" kid, well....happy drowning there.
   
 13. DrFootball1

  DrFootball1 Member

  Jan 15, 2012
  Brussels
  Club:
  Atletico Madrid
  Nat'l Team:
  Poland
  He signed with Bursaspor today.

  [​IMG]
   
 14. wilson00

  wilson00 Member

  Oct 14, 2015
  Club:
  Arsenal FC
  im was going through Fredi Kadioglu stats for NEC and he does seem to have edge over Nouri at eredivisie level. what im afraid about Nouri is, hisframe might let him down just like clasie. fredi looks more built and has a height advantage over Nour. it will be a shame if NEC get relegated from eredivisie. hopefully fredi wont fade away jus beacuse he is not playing in top 3. it will be intresting to see who comes out guns blazing when they both square off for that CM position at NT level.
   
 15. Rinus127

  Rinus127 Member

  Sep 8, 2015
  Club:
  AFC Ajax
  A pass a la Maradona for the last goal
   
 16. thatkid

  thatkid Member

  Jun 21, 2010
  Netherlands
  Club:
  --other--
  Nat'l Team:
  Netherlands
  Xavi Simons has chosen to play for Holland.. Played for the U14 together on the midfield with Unuvar.
   
 17. Keko

  Keko Member

  Jul 17, 2014
  Chicago
  Club:
  Feyenoord
 18. Rinus127

  Rinus127 Member

  Sep 8, 2015
  Club:
  AFC Ajax
  Without Redan and Boadu, this team struggles to score goals.
   
 19. Keko

  Keko Member

  Jul 17, 2014
  Chicago
  Club:
  Feyenoord
  Can someone translate what Xavi Simons is saying at 4:15? I think he was being asked whether he'll keep playing for oranje or not.

   
 20. JC-14

  JC-14 Member+

  Jan 28, 2010
  Amsterdam
  Club:
  AFC Ajax
  Nat'l Team:
  Netherlands
  #3349 JC-14, May 13, 2017
  Last edited: May 13, 2017
  "And now, will you go back to spain or will you stay at the Dutch team?"
  "I'll stay one day with my family and then I'll leave."
  "Will we see you again in the Oranje shirt?"
  "Yes, for now".
  "For now.. and later? Do you have dreams about that?"
  "No, I don't know yet. I have to keep playing football and see what I will do."
   

Share This Page