Romanian language only...

Discussion in 'Romania' started by vladivostok666, Mar 24, 2007.

1. vladivostok666

vladivostok666 New Member

Mar 24, 2007
    Predeal/Romania
    So let's see ho's romanian out here...

Vorbiti fratilor romaneste ca nu va cad plombele...se practica si pe alte forumuri cu limba oficiala engleza sa se mai stranga mici comunitati etnice.
    Daca ni-l sterg asta e...

2. mls_in_canada

mls_in_canada New Member

Feb 29, 2004
    Waterloo, ON, Canada
    Eu mis nascut in Canada, dar vorbesc si scriu in limba romana (nu prea bun, dar eu cred destul de bun daca consideri ca mis nascut in Canada). Parintii mei or venit din Banatul Sarbesc, si comunitatea noastra aici in Kitchener-Waterloo ei destul de mare (15 000 estimat). Echipa mea din Romania ei Poli Timisoara, dar im place si pre FK Banat, din Liga Sarbesc (dar nu stiu prea mult ce sa intimpla cu ei din causa ca nu stiu limba Sarba). Am o intrebare: are sa faca Romania o vizita in America vara asta? Im pare rau ca nu am potut sa ma duc sa vad, si ar fi fost extraordinar sa vin in Canada.

3. vladivostok666

Mar 24, 2007
    Predeal/Romania
    Vad ca ai un oarecare accent Oltenesc.Ma..Romania a avut amicale anul trecut in SUA cu Irlanda,Ucraina....ma rog,a fost un turneu interesant dar anul asta nu cred ca au in programa vizite in America.Oricum ma bucur ca mai e cineva care vorbeste romaneste p-aici altfel m-as fi simtit cam singur.Pana una alta sa-ti inveti copii limba romana si sa le arati cd-uri cu generatia de aur.

4. mls_in_canada

mls_in_canada New Member

Feb 29, 2004
    Waterloo, ON, Canada
    Oltenesc? Sa poate ca eu capat acent Oltenesc din causa ca prietena mea i din Oltenia. Dar eu mis Banatean, suta la suta!

5. ToonUSA

ToonUSA New Member

Jan 11, 2005
    Forbescu numa engleze. :D

6. mls_in_canada

mls_in_canada New Member

Feb 29, 2004
    Waterloo, ON, Canada
    Ce "forbesti" acuma?

7. ToonUSA

ToonUSA New Member

Jan 11, 2005
    You see, I don't know what that means. I only know some basic phrases, I'm learning though.

8. Edgar

Edgar Member

The correct spelling is: "Vorbesc numai engleza."

That's why mls_in_canada teased you asking: "What are you speaking now?". Instead of "Ce vorbesti acum?", he used your spelling :)

9. Edgar

Edgar Member

Mai precis: Irlanda de Nord, Uruguay si Columbia.

Nu prea scriem in romaneste pentru ca majoritatea utilizatorilor BigSoccer care scriu pe acest subforum nu inteleg limba prea bine.

10. ToonUSA

ToonUSA New Member

Jan 11, 2005
    :eek:

Multumesc Edgar.

11. mls_in_canada

mls_in_canada New Member

Feb 29, 2004
    Waterloo, ON, Canada
    Hey sorry. I'm not the person who should be correcting others, since my Romanian grammar and spelling is limited to what I have learned growing up with no schooling in the language. But that doesn't mean that we all can't write in Romanian, as long as we understand each other, right?

12. ToonUSA

ToonUSA New Member

Jan 11, 2005
    No worries. You see I only know some basic phrases and how to say them not spell them. I'm learning though.

http://www.languagerevolution.com/product_details.php?cPath=46&mc_src=Google&mc_n=Learn%20Romanian&mc_id=romahddyr64llo

13. Edgar

Edgar Member

Cu placere :)

14. vladivostok666

Mar 24, 2007
    Predeal/Romania
    Edgare!tu nu mai ai nici un nume in afara de Edward?

15. vladivostok666

Mar 24, 2007
    Predeal/Romania
    tare faza oricum Banatene,eu am accent de munte dar de scris scriu corect gramatical si atunci nu Iti dai seama...e bine ca scri.Succes on your learning!

16. Boloni86

Boloni86 Member+

Jun 7, 2000
    Baltimore
    Club:
    DC United
    Nat'l Team:
    Gibraltar
    Anul trecut am stat cateva zile langa Waterloo la pescuit. Mi sa parut un oras mic, simpatic. Nu mi-am dat seama ca exista o comunitate Romana. Sunteti toti din Banat, sau de peste tot?

17. Borussia

Borussia Member+

Jun 5, 2006
    Fürth near Nuremberg
    Club:
    Borussia Mönchengladbach
    Nat'l Team:
    Germany
    Cred ca in regiunea di Ontario & Cleveland locuiesc si mai multe (or multi?) Sasi...

PS: I still understand Romanian quite well ... but I have serious problems with speaking & writing cause I didn't make use of it since more than 17 years.

18. SirManchester

SirManchester Member+

Apr 14, 2004
    Nat'l Team:
    Germany
    Lafel aica. :D

19. Edgar

Edgar Member

Where you trying to say "Same here"?

That would be "La fel aici", although it would be more... Romanian... to say "Sie eu la fel" - "The same with me".

20. vladivostok666

Mar 24, 2007
    Predeal/Romania
    Oricum vad ca se descurca cat de cat...Football reunites ppl,let's make a topic where we can post pic's of ourselfs!!

21. Boian

Boian Member

Mar 28, 2004
    Portland
    Club:
    Portland Timbers
    Nat'l Team:
    United States
    Intrebare: pe ce post se pot asculta meciurile din Liga1 si Liga2?

22. Borussia

Borussia Member+

Jun 5, 2006
    Fürth near Nuremberg
    Club:
    Borussia Mönchengladbach
    Nat'l Team:
    Germany
    Esti sigur ca se cheama "Sie eu" ... si nu "Si eu", Edgar?

23. Boian

Boian Member

Mar 28, 2004
    Portland
    Club:
    Portland Timbers
    Nat'l Team:
    United States
    Cred ca SirMan ar trebui sa aiba privilegiul de a corecta english spelling on us, presupun ca s-a distrat la citirea multor posturi... Inclusiv ale mele!

24. blazsovszkyc

blazsovszkyc Member

May 20, 2004
    Budapest
    Club:
    FC Bayern München
    Nat'l Team:
    --other--
    Tin minte pe radio romania actualitati "fotbal minut cu minut" cind toate meciurile erau la aceasi ora, wow ce le ascultam demult. Divizia B era pe radio cluj seria a 2-a si radio iasi cred seria 1-a.
    Nu cred ca mai este, eu cind am fost acasa campionatul era intrerupt, cineva care sta acasa ar putea spune...

Share This Page