Never heard a sweeter sounding word than Feyenoord part 2

Discussion in 'The Netherlands' started by feyenoordsoccerfan, Jun 4, 2012.

 1. Do you prefer the kicking down of a player to break a counter attack we so often the last few weeks saw from Ajax players to compensate their inability to defend properly?
  Anyway it would have been better if Bijlow came back into the pitch with the ball in his hands and on his way back throw it to the Twente player by the side line. That would be normal play, this action wasnot. But to call him an asshole. Come on. You're better than that.

  207370
   
 2. Second time in a week the VAR blundered in a Feyenoord match, this time by not alerting the ref he was wrong about the non-penalty call.
  From the footage it is clear to see Propper smashes the ball, which was out of normal reach for him, before Gimenez came into contact with him, there also was no push at all, the ref claimed.
   
 3. Brilliant Dutch

  Brilliant Dutch Member+

  Ajax
  Netherlands
  Oct 14, 2013
  Amsterdam, Holland
  Nat'l Team:
  Netherlands
 4. Coming Sunday, Februari the 5th at 1430 cet, the clash of the Mexicans.
  Attacker Santi vs defender Alvarez.

  View attachment 230945
  Makkelie as the ref.


  207469
   
 5. Orange14

  Orange14 Moderator
  Staff Member

  Apr 27, 2007
  Bethesda, MD
  Club:
  AFC Ajax
  Nat'l Team:
  Netherlands
 6. Brilliant Dutch

  Brilliant Dutch Member+

  Ajax
  Netherlands
  Oct 14, 2013
  Amsterdam, Holland
  Nat'l Team:
  Netherlands
  It wasnt, but it was still funny
   
  Deadtigers repped this.
 7. I never said it wasnot unsporting. The yellow card was correct. I only don't get what Ron Jans is talking about when he said he hoped for a red card:rolleyes:

  207524
   
 8. A funny tease on being a Feyenoord fan.
  Use google translate if interested.
  https://www.nrc.nl/nieuws/2023/01/22/ouders-van-feyenoord-a4154945
  Ouders van Feyenoord

  [​IMG]
  Toen ons gezin terugkeerde naar Uruguay, was ik vijftien jaar. Na aankomst bleek dat ik geen voetbalclub had, in mijn nieuwe omgeving leek iedereen er een te hebben. Wie niet voor Peñarol was, was voor Nacional. Soms was iemand voor Wanderers, Defensor of Danubio. Ik wilde graag voor Uruguayaanse worden aangezien, dus koos ik snel een club. Ik koos verkeerd.

  Ter herinburgering las ik destijds Uruguayaanse schrijvers als Eduardo Galeano. Die zei: „Gedurende zijn leven kan een man van vrouw wisselen, van politieke partij of van religie, maar nooit van voetbalclub”. Niet alleen had ik een snertclub gekozen, ik zou er voor de rest van mijn leven aan vastzitten.

  Op mijn 21ste keerde ik terug naar Nederland. Weer was ik clubloos, maar als migrant was ik nu ervaren. De fout overhaast te kiezen ging ik niet weer maken. In Den Haag ging ik soms naar ADO, maar ik knapte af op racistische koren. Als bewoner van ‘020’ zou Ajax de logische keuze zijn, maar boven op alle obstakels die dat verhinderden, kwamen die Vermeerpop en de Overmarsvlag te hangen. Bij FC Volendam eten de spelers plantaardig, dat is zeer verleidelijk. Mijn hart ligt sowieso bij Forest Green Rovers, daar eten ze zelfs in de kantine geen dieren, maar FGR is buitenlands, dus die telt niet.

  De afgelopen jaren dacht ik steeds vaker aan Feyenoord. Het was alsof een voetbalclubcupido me „Feyenoord, Feyenoord” influisterde. De Feyenoordsupporters die ik ken, zijn sympathieke, intelligente mensen. Het clubdefaitisme is hartverwarmend, wie smelt niet bij de zin: „Feyenoorsupporter ben je niet voor de lol.” In een lege Kuip mocht ik ooit een gedicht voordragen, dat mocht bij andere clubs nooit en toen ging Arne Slot er ook nog naartoe. Na dertig jaar zoeken naar de ware, had ik misschien mijn club gevonden. Ik kwam dichterbij en zag de agressie naar de Roze Kameraden, de bedreigingen naar Ahmed Aboutaleb en die onbeteugelde haat naar Steven Berghuis, de vroegere bloedgabber die de euvele moed had bij de rivaal te gaan spelen.

  Supporters die zo agressief reageren op wat hen niet zint, zijn als bezitterige ouders; van die onderdrukkende types die eisen dat wie in de buurt van hun oogappel komt, precies is zoals zij zijn. „Met die mag je niet omgaan, want die is homo.” „Met die mag je niet praten want die is raar.” „Die verrader die met die griet uit het naburig dorp gaat, meppen we als hij terugkomt in elkaar.”

  Dat arme kind kan nooit de vleugels uitslaan, laat staan nieuwe vrienden maken. Feyenoord is een prachtig schepsel, maar die ouders, man, man, man, wat een tirannen zijn dat. Het kind durft er niet tegen op te staan, de directie van de school durft niks te zeggen en de rest van de familie laat het afweten. Elf van die ouders, allemaal mannen van rond de dertig jaar, werden vrijdagochtend opgepakt, toch waren er nog genoeg op straat om het kind zondag achter een beschermend net te laten spelen. Een net als een cocon die het kind tegen de ouders moest beschermen.

  Carolina Trujillo is schrijfster.
   
 9. Orange14

  Orange14 Moderator
  Staff Member

  Apr 27, 2007
  Bethesda, MD
  Club:
  AFC Ajax
  Nat'l Team:
  Netherlands
  Jans complains about all kinds of stupid things. It was never a RC at all.It's similar to the GK delaying the game while taking a goal kick and nothing more.
   
 10. Boy, the FC Twente match gave us another unwelcome injury of a regular first team member. This time it's Sebastian Szymanski, who got injured on his knees and willnot be available for the crucial matches against PSV and AZ.
  Fortunately Timber is getting running again, but it sucks Slot got robbed of a tactical/conditional sub possibility without compromizing in quality.


  207657
   
 11. https://www.telegraaf.nl/sport/1204919248/koploper-feyenoord-ziet-weer-een-directielid-vertrekken
  Feyenoord sees another member of the board leave.

  Koploper Feyenoord ziet weer een directielid vertrekken
  Gisteren, 17:12 in VOETBAL
  De directie van Feyenoord is verder uitgedund. Na technisch directeur Frank Arnesen vertrekt ook commercieel directeur Joris van Dijk bij de koploper van de Eredivisie. Hij verlaat De Kuip naar eigen zeggen omdat „de verwachtingen ten aanzien van de toekomst uiteenlopen.” Van Dijk: „Dan is het beter om op een goede en volwassen manier uit elkaar te gaan.”Van Dijk trad in de zomer van 2020 in dienst bij Feyenoord. Hij presenteerde onlangs met Castore een nieuwe kledingsponsor voor de komende seizoenen. Het Britse kledingmerk vervangt adidas na dit seizoen als kledingsponsor van Feyenoord.
  Arnesen
  Aan het begin van dit seizoen vertrok technisch directeur Arnesen al. De 66-jarige Deen kreeg na een knieoperatie te maken met een bacteriële infectie, waardoor hij juist tijdens de drukke zomerperiode niet kon werken. Feyenoord besloot in september afscheid te nemen van Arnesen. Sindsdien neemt algemeen directeur Dennis te Kloese de taken van technisch directeur over. Naast Te Kloese, die een jaar geleden bij Feyenoord begon, zit nu alleen Pieter Smorenburg (financiële zaken) nog in de directie.
  Te Kloese vertelde onlangs tijdens de nieuwjaarsreceptie dat Feyenoord overweegt geen technisch directeur, maar een technisch manager aan te stellen. „Een beleidsbepaler of een beleidsbewaker, dat is de discussie. We zoeken iemand die een ruim netwerk binnenbrengt en een goede sparringpartner voor de technische staf, trainer Arne Slot en de spelers kan zijn. Die richting moeten we op.”

  207698
   
 12. Orange14

  Orange14 Moderator
  Staff Member

  Apr 27, 2007
  Bethesda, MD
  Club:
  AFC Ajax
  Nat'l Team:
  Netherlands
  Deadtigers and feyenoordsoccerfan repped this.
 13. From that report:

  Despite the improvement, Feyenoord’s €9.7m pre-tax loss is the second worst in the Netherlands, only surpassed by Ajax €31.7m. Half of the 18 Eredivisie clubs were profitable, led by AZ €24.3m and Groningen €11.0m.
  upload_2023-2-2_16-34-36.png

  Amazing AZ and FC Groningen.
  207830
   
 14. Sea of lights for the (terminally) ill (PSV press chief) Thijs Sleegers from PSV and Feyenoord fans.
  https://www.omroepbrabant.nl/nieuws...zieke-thijs-slegers-van-fans-psv-en-feyenoord
  Zee van lichtjes voor de zieke Thijs Slegers van fans PSV én Feyenoord
  Gisteren om 08:00 • Aangepast vandaag om 07:21
  upload_2023-2-4_14-54-55.png

  Tijdens de voetbaltopper Feyenoord-PSV houden fans van beide clubs zondag een actie waarmee ze hun medeleven willen tonen aan Thijs Slegers. De persmanager van PSV en oud-journalist van Voetbal International is ernstig ziek en maakte donderdag bekend dat hij niet meer te genezen is.

  Geschreven door
  Peter de Bekker
  De officiële Feyenoord-supportersvereniging maakte donderdagavond bekend dat de Feyenoord-fans in de twaalfde minuut van de wedstrijd, als twaalfde man, alle sentimenten opzij willen zetten en samen in De Kuip een licht willen laten schijnen. "Voor Thijs en iedereen die hier ook mee te maken heeft."

  'Geweldig initiatief'
  De supportersvereniging van de Rotterdamse topclub vraagt alle supporters in de twaalfde minuut het lampje van hun mobiele telefoon aan te zetten als blijkt van steun.

  De supportersvereniging van PSV spreekt van een 'geweldig initiatief' en sluit zich hierbij aan.

  Acute leukemie
  Bij Thijs Slegers werd in 2020 acute leukemie geconstateerd. Hij onderging een stamceloperatie, die slaagde. Maar kreeg deze week te horen dat de afstotingsziekte desondanks geen halt is toe te roepen. "De naweeën zullen me uiteindelijk fataal worden", liet Thijs donderdag weten. "De artsen kunnen niets meer voor me doen."

  Hoe lang Slegers nog te leven heeft, is niet bekendgemaakt. "Ons rest niets anders dan het noodlot te accepteren en er mee te dealen. Mijn gezin en ik danken jullie allemaal voor de steun die we mochten ontvangen in de voorbije jaren. Dat heeft ons ontzettend goed gedaan."

  Donoren
  Slegers doet een hartstochtelijke oproep aan zijn volgers om zich in te schrijven als stamceldonor. "Als jullie me echt blij willen maken, schrijf je via Matchis in. Ik ben niet meer te helpen, maar anderen wel."  207973
   
 15. Oh, crap. Bijlow broke his wrist and is out for weeks.
  207999
   
  Deadtigers repped this.
 16. richsavare

  richsavare Member+

  Ajax
  Netherlands
  Jan 28, 2003
  New Jersey
  Club:
  AFC Ajax
  Nat'l Team:
  Netherlands
   
 17. Deadtigers

  Deadtigers Member+

  Jul 23, 2015
  Independent Republic of the Bronx, NY
  Club:
  Manchester United FC
  Nat'l Team:
  Ghana
  Funniest thing I have seen in a while. As a neutral it was quick thinking as fan of the attacking side a yellow seems insufficient I really think football needs an Orange card that means a ten minute sin bin.
   
 18. Oh, crap, crap , crap.
  Now after Justin Bijlow and Sebastian Szymanski, Quilindschy Hartman is out too.


  208120
   
 19. Orange14

  Orange14 Moderator
  Staff Member

  Apr 27, 2007
  Bethesda, MD
  Club:
  AFC Ajax
  Nat'l Team:
  Netherlands
  Yikes, this is the trouble with thin squads; a couple of injuries can wreck the season.
   
 20. Not a very good match at all, sloppy passing, many mistakes. Seems Kökcu started slightly injured in the match. 1-0 down at the break.
  Let's see if we can turn things around in the 2nd half.

  208142
   
 21. upload_2023-2-5_18-43-6.png

  https://www.ad.nl/nederlands-voetba...mende-supportersactie-in-volle-kuip~ad446189/
  Thijs Slegers bedankt Arne Slot na hartverwarmende supportersactie in volle Kuip

  met video De toeschouwers in De Kuip hebben hun steun betuigd aan Thijs Slegers, de perschef van PSV die ongeneeslijk ziek is. In de 12de minuut van de wedstrijd tussen Feyenoord en de Eindhovenaren, klapten de ruim 47.000 aanwezige fans een minuut lang. Na afloop stuurde Slegers een berichtje aan Feyenoord-trainer Arne Slot, om hem te bedanken voor de supportersactie.

  Sportredactie 5 feb. 2023

  Thijs Slegers thanks Arne Slot after heartwarming supporters' action in full Kuip

  with video The spectators in De Kuip have expressed their support for Thijs Slegers, the press chief of PSV who is terminally ill. In the 12th minute of the match between Feyenoord and the Eindhoven team, the more than 47,000 fans present clapped for a minute. Afterwards, Slegers sent a message to Feyenoord coach Arne Slot to thank him for the supporters' action.
  Sports editors 5 Feb. 2023


  208180
   
 22. richsavare

  richsavare Member+

  Ajax
  Netherlands
  Jan 28, 2003
  New Jersey
  Club:
  AFC Ajax
  Nat'l Team:
  Netherlands
  Crazy match. PSV blew it.
  Obispo with a foolish follow through on Gimenez really hurt his team.
  Feyenoord pressure was enormous and just pinned PSV deep into their own box.
  Slot has a team that just doesn’t give up.
   
 23. Yeah, the opponent must be fit to the hilt to be able to resist till the end.
   

Share This Page