Can Ronald Koeman Lead the Oranje Crush to Victory

Discussion in 'The Netherlands' started by Orange14, Dec 10, 2022.

  1. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    He doesn't like playing on the right side and pretty much is only a LW at Ajax.
     
  2. Analysis of the France match with a, for some in here, surprising culprit.
    https://www.nrc.nl/nieuws/2023/03/2...-fout-ging-bij-het-nederlands-elftal-a4160477
    Analyse
    Virgil van Dijk kijkt alléén naar de bal – waar het tegen Frankrijk precies fout ging bij het Nederlands elftal
    Vier lessen voor Oranje Bondscoach Ronald Koeman wordt bij zijn terugkeer ondubbelzinnig geconfronteerd met het gebrek aan een kwalitatief brede selectie. Maar dat is niet het enige probleem.


    Met enkele uren vertraging en stof voor overpeinzingen, reisde bondscoach Ronald Koeman zaterdag van Parijs naar Zeist. Een 4-0 nederlaag bij de vicewereldkampioen is het precaire startpunt van zijn tweede periode. Maandag in Rotterdam, hoopt het Nederlands elftal op beterschap in het tweede EK-kwalificatieduel tegen Gibraltar. Maar ook een ruime zege op de voetbaldreumes zal
    de zorgen van vrijdag niet snel wegnemen. Vier lessen uit Parijs, na de sof tegen Frankrijk.

    Te weinig topspelers in de selectie
    Na ruim anderhalve minuut passt rechtsbuiten Steven Berghuis naar Marten de Roon. De middenvelder krijgt geen controle over de bal, die met een kort tikje toch richting teamgenoot Kenneth Taylor gaat. De Ajax-middenvelder lijkt verrast door een felle tackle van Antoine Griezmann schuin vanuit zijn rug, waardoor Frankrijk in balbezit komt en op een gevaarlijke plek ineens een aanval kan opzetten. Zeven seconden na de balverovering, maakt Griezmann via een combinatie 1-0.

    Het is de opmaat naar een sportief catastrofale avond voor Oranje. Met zichtbare frustratie herhaalt Koeman dat je op die plek, een meter of 35 van het eigen doel, geen balverlies kan lijden. Een onderdeel waar volgens hem veel aandacht voor is geweest in de trainingen.
    Een door een VI-analist opgemerkt detail is dat Taylor, net voor Griezmann de tackle inzet, weinig overzicht kan hebben over de situatie omdat hij niet om zich heen kijkt waar tegenstanders zich bevinden. Het illustreert het klasseverschil met de speler die hij vervangt, spelverdeler Frenkie de Jong, die ontbreekt vanwege een hamstringblessure. Eén van zijn kwaliteiten is het constant scannen van het spel, waardoor hij precies weet hoe hij zich moet positioneren.

    Het is in een notendop een van de vele tekortkomingen vrijdagavond. De Jong – cruciaal als verbindingsspeler tussen de linies – laat zich eigenlijk niet vervangen. Taylor wordt in zijn eerste interland als basisspeler al na een half uur en bij 3-0 achter gewisseld.

    Hij is niet de enige die het moeilijk heeft. De lichtvoetige Berghuis lijkt voor duels tegen toplanden tekort te komen. Dat komt het best naar voren als hij na tien minuten in kansrijke positie eenvoudig van de bal wordt gezet door de fysiek sterke verdediger Theo Hernandez. Met name voor de positie van rechtsbuiten is de spoeling dun, daarom begint Berghuis.

    [​IMG] Lees ook dit artikel van december vorig jaar, tijdens het WK in Qatar: Hoe Frenkie de Jong kijkt
    Zes beoogde basisspelers ontbraken door blessures en een buikgriepvirus, waardoor de voorbereiding rommelig verliep met spelers die allerijl vertrokken en kwamen. Koeman wil dit niet als „excuus gebruiken”. Maar hij had niet verwacht dat het verschil met Frankrijk zo groot zou zijn. Zo wordt hij in de eerste week van zijn terugkeer direct ondubbelzinnig geconfronteerd met het gebrek aan een kwalitatief brede selectie.

    Zijn de bepalende spelers over hun top?
    Virgil van Dijk heeft zijn ogen alléén op de bal gericht, als Frankrijk na een verovering door Griezmann oprukt via Kolo Muani. De Franse spits wordt ingesloten door De Roon en Lutsharel Geertruida, maar weet mee te geven op Kylian Mbappé, links van hem.

    Van Dijk observeert, vanuit zijn sturende positie achterin. Maar wat hij niet ziet, is dat Griezmann met zijn knalroze coupe op zo’n tien meter afstand volledig vrij opduikt in een van de gevaarlijkste zones op het veld
    .

    Pas wanneer Mbappé op Griezmann passt, draait Van Dijk naar de aanstormende Griezmann. Het is dan al te laat, Van Dijk stapt nog half richting Griezmann, maar die schiet in vrije positie onberispelijk binnen. Wat het moment laat zien, is dat Van Dijk, aanvoerder en leider van de verdediging, het overzicht na nog geen twee minuten voetbal kwijt is.

    Twintig minuten later gaat hij ook niet vrijuit. Bij een pass in de diepte op Mbappé, staat Van Dijk aan de verkeerde kant én op zo’n drie meter afstand te dekken bij tussenstation Muani, die de bal met een minimale touch doorspeelt op Mbappé, die 3-0 maakt. Wat als Van Dijk wél dicht op de huid van Muani had gezeten?

    Van de bepalende spelers is Van Dijk niet de enige die tegenvalt. Koeman heeft kritiek op de terugspeelbal van spits Memphis Depay in de voeten van Mbappé, waaruit de 4-0 valt. In de persconferentie erkent Koeman, weliswaar impliciet, dat hij meer van zijn bepalende spelers verwacht dan zij vrijdag lieten zien.

    Het wordt interessant hoe Koeman dit aspect in zijn tweede termijn gaat managen. Van Dijk (31), Depay (29) en ook Georginio Wijnaldum (32) droegen het Nederlands elftal de afgelopen jaren. Maar hebben ze nog topjaren in zich?

    Pasklare opvolgers dienen zich nog niet aan. Nu werk maken van vervanging met het oog op het EK volgend jaar in Duitsland zou dan ook te vroeg kunnen zijn. Maar een plan voor successie, met jongere spelers in een leidende rol, is wel iets waar Koeman voor de langere termijn werk van kan maken. Niet eenvoudig, ook omdat hij met zowel Van Dijk, Wijnaldum als Depay een goede band heeft. En ze stelden hem nog niet vaak teleur – tot vrijdag.

    Ontwikkel een strategie voor topduels
    Het was een tussenzinnetje, vrijdagavond in gesprek met de NOS. „Volgens mij lag dit niet aan een systeem.” Balverlies op plekken waar het „never nooit mag”, dát was het probleem, zei Koeman. Niet het 4-3-3-systeem.

    Hij heeft gebroken met het defensievere 5-3-2-systeem, dat zijn voorganger Louis van Gaal op het WK toepaste. Het spel in Qatar werd door velen als behoudend en ‘saai’ ervaren. Van Gaal hield eraan vast, het gebrek aan offensieve creativiteit noopte hem tot realisme. Met veel defensieve zekerheid kon weerstand worden geboden aan toplanden, was zijn idee.

    Na de afstraffing tegen Frankrijk wordt er het gelijk van de eerder bekritiseerde Van Gaal in gezien: in het meer aanvallende 4-3-3 kan je niet tegen een topland spelen. Of dat zo is, is moeilijk te zeggen – het hangt van meer factoren af.

    Wel is het zo dat een formidabel Oranje in november 2018 met 2-0 van Frankrijk won. In een 4-3-3-formatie onder Koeman, met Ryan Babel en Steven Bergwijn als links- en rechtsbuiten.
    Maar een gegeven is ook dat de verdediging vrijdag ‘open’ stond. Het ligt voor de hand dat een 4-3-3-strategie met meer defensieve accenten wordt ontwikkeld om in de duels tegen toplanden overeind te blijven. De Nations League-eindronde, half juni in Nederland, vormt daarvoor een mooie testcase. Daarin wacht een halve finale tegen Kroatië en eventueel een finale tegen Spanje of Italië.

    Een dikke nederlaag als nulpunt
    „Ik denk dat dit positief kan uitwerken, dat iedereen weer even weet waar we staan.” Het is de meest positieve benadering van de 4-0, uit de mond van Koeman. Een dikke nederlaag als nulpunt, van waaruit gebouwd kan worden.

    Het had qua timing ook veel slechter gekund. Een nederlaag in Parijs was min of meer al ingecalculeerd, zeker na de virusinfectie in de ploeg. En er zit lucht in de route naar het EK in Duitsland: een plek bij de eerste twee in de poule met Frankrijk, Griekenland, Ierland en Gibraltar volstaat. Dat moet normaal gesproken lukken.

    Er waren ook spaarzame lichtpuntjes, vrijdag. Linksback Nathan Aké onttrok zich met zijn goede passing en intercepties aan de malaise. En aanvaller Xavi Simons liet met zijn acties bij vlagen zijn enorme potentie zien, evenals de debuterende verdediger Geertruida, die in de slotfase uitviel met hamstringklachten.

    Al vond Koeman het geen tijd om complimenten uit te delen – aan niemand.

     
  3. Gullit and van Basten with the same critic:
    https://www.ad.nl/nederlands-voetba...kom-op-nou-je-bent-zo-groot-en-goed~a14309cb/
    Marco van Basten en Ruud Gullit halen opnieuw uit naar Virgil van Dijk: ‘Kom op nou, je bent zo groot en goed’

    met video's Oranje-captain Virgil van Dijk heeft na de 3-0 zege van Oranje op Gibraltar wederom stevige kritiek gekregen van Marco van Basten en Ruud Gullit. De twee voormalige Oranje-internationals vinden dat Van Dijk onvoldoende leiding geeft aan het elftal en dat er daardoor met name tegen Frankrijk (4-0 nederlaag) te veel onzekerheid ontstond in de achterhoede van het Nederlands elftal.

    Sportredactie 28 mrt. 2023 Laatste update: 12:04
    ,,Hij is aanvoerder en moet de verdediging leiden. Wat heb ik eerder nou gezegd? Hij maakt lawaai, maar hij zegt niks’’, zo herhaalde Van Basten de kritiek die hij voorafgaand aan het WK in Qatar ook al eens leverde op Van Dijk. ,,Tsja’’, verzuchtte Van Dijk destijds. ,,Volgens mij is hij nooit echt positief, toch?’’ Later gaf de aanvoerder aan dat hij niet had moeten reageren. ,,Ik ga goed met die kritiek om en had er eigenlijk niet eens iets op moeten zeggen. Ik heb alleen maar respect voor de voetballer Marco van Basten en wat hij heeft bereikt. En dat zal altijd zo blijven. Maar ik ben ook maar een mens. De aanval op mijn persoon, dát triggerde me even.’’
    Van Basten vindt echter dat er weinig is veranderd sindsdien. ,,Tegen Frankrijk zorgt hij bij de derde goal (van Kylian Mbappe, red.) voor twijfel bij Lutsharel Geertruida. Een aanvoerder denkt hardop en maakt voor iedereen duidelijk wat er aan de hand is, maar hij maakt chaos waardoor er misverstanden komen. Dat moet je als leider voorkomen. Je moet hardop denken en leiding geven. Nu dacht Geertruida: naar wie gaat de bal?”
    Volgens Van Basten heeft het gebrek aan leiderschap bij Van Dijk niets te maken met de zware knieblessure die de verdediger in 2020 opliep na een duel met Everton-doelman Jordan Pickford. ,,Nee, dit is gewoon een kwestie van leidinggeven, ten koste van alles willen winnen. Dat zit in je of dat zit niet in je. Hij is een goede aanvoerder in de kleedkamer, maar op het veld heb je een andere manier van leidinggeven nodig”, zo reageerde Van Basten op de woorden van mede-analyticus Jan Mulder, die vond dat Van Dijk als persoon wel een waardige aanvoerder van Nederland is. ,,Een geweldige voetballer hoor, maar hij doet alsof hij leiding geeft. Hij wijst veel, maar wijzers zijn geen leiders. Defensief is hij onzeker”, aldus Mulder.

    Jij bent de allerbeste, jij staat toch in het wereldelftal van het jaar? Laat het dan zien

    Ruud Gullit
    Naast het gebrek aan leidinggeven, vindt Ruud Gullit dat Van Dijk geen verantwoordelijk neemt in de opbouw. Zo zou hij tegen Frankrijk te vaak de bal breed hebben gegeven op Geertruida. ,,Hij zegt steeds: ‘Hier Geertruida, doe jij het maar’. Hij moet gewoon inschuiven, zó creëer je kansen, maar dat gebeurt niet bij ons. Hij speelt zo veilig. Je hoeft niet drie man voorbij, maar gewoon inschuiven. Je moet mensen lokken, maar dat doet hij gewoon niet. Zo moeilijk is het toch niet? Hij doet het soms wel, maar te weinig. Kom op nou, je bent zo groot en goed.”
    Waarom Van Basten en Gullit op deze manier de zaag hanteren ten opzichte van Van Dijk? ,,Het is geen zaag’’, zegt Gullit. ,,Het is positieve kritiek. Jij bent de allerbeste, jij staat toch in het wereldelftal van het jaar? Laat het dan zien. Iedereen vindt het (dat Van Dijk een van de beste verdedigers ter wereld is, red.), maar ik zit ernaar te kijken en ik vind het op deze manier niet. In Engeland hebben ze ook al kritiek op hem geleverd op dit soort dingen. Hij vindt van zichzelf dat hij beter is dan de rest, maar het ziet er niet uit alsof er met elkaar gesproken wordt. Hij neemt geen verantwoordelijkheid.”
     
  4. BaritoPutra

    BaritoPutra Member+

    Jan 26, 2007
    Tough luck if Bergwijn only considers playing LW - he will only be a second fiddle, as he is not going to displace Gakpo and/or Memphis. And facing fierce competition from Lang when/if called up, and maybe even Danjuma when he's back to form. Probably better chance competing for RW, as Berghuis is not much of a winger.
     
  5. https://www.ad.nl/nederlands-voetba...een-speler-is-op-wie-hij-kan-bouwen~a362bf06/
    Ronald Koeman is er keihard achtergekomen dat Memphis Depay nu geen speler is op wie hij kan bouwen

    ,,Het was echt een kloteweek.’’ En: ,,Ik ben teleurgesteld en geschrokken.’’ Met die woorden nam Ronald Koeman afscheid van zijn eerste week als herintredend bondscoach. Voor zijn tweede week, straks in juni, broedt hij op veranderingen in de selectie. Maar dat zal nog niet zo makkelijk zijn.

    Maarten Wijffels 28 mrt. 2023 Laatste update: 20:12


    If Koeman took my critical posts about Memphis serious, he wouldnot build the Orange Squad on this feeble foundation.
     
    BPBlueSox repped this.
  6. wilson00

    wilson00 Member

    Oct 14, 2015
    Club:
    Arsenal FC
    Has the same syndrome of being average in tight games and lethal as fcuk vs average teams. This was also his feature at Spurs and everybody were blaming mourinho. If he doesn’t improve, no business in NT.

    I’m waiting for danjuma.
     
  7. Another criticism on van Dijk:
    https://www.fcupdate.nl/voetbalnieu...elke-bal-naar-geertruida-die-komt-net-kijken/
    'Waarom speelde hij elke bal naar Geertruida? Die komt net kijken'
    28 maart 2023 – Het Nederlands elftal heeft een belabberde interlandperiode achter de rug, maar er is niemand die zoveel kritiek over zich heen krijgt als Virgil van Dijk. De aanvoerder van Oranje werd maandag na de moeizame vertoning tegen Gibraltar hard aangepakt door Marco van Basten én Ruud Gullit. Valentijn Driessen en Mike Verweij doen er nog een schepje bovenop.
    "De afgelopen dagen heeft Van Dijk natuurlijk een aardige draai om de oren gekregen van niet de minste. Ex-bondscoach Marco van Basten en Ruud Gullit, ex-assistent bondscoach", zegt Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf. "Hij geeft geen duidelijkheid. Een goede aanvoerder denkt hardop, maakt duidelijk wat er aan de hand is. Hij blijft er tussenin hangen. Hij creëert chaos", zei Van Basten bij Rondo.

    Lees ook: Marco van Basten opnieuw snoeihard in kritiek op Virgil van Dijk

    Driessen kan zich wel vinden in de kritiek van de voormalig wereldspits. "Zij hebben met beelden toch wel een beetje blootgelegd waar het bij Van Dijk aan mankeert. Dat is toch ook de verantwoordelijkheid nemen, zowel in balbezit als bij balverlies." Driessen krijgt bijval van zijn collega Verweij, die niet is vergeten dat Van Dijk tijdens het afgelopen WK in Qatar ook al het mikpunt van kritiek was bij Van Basten. "Toen werd hij ook al hard bij zijn oren gepakt en even heen en weer geslingerd. Dat leek toen wel een persoonlijke vete, waarom weet ik ook niet. Maar nu was het met beelden. Van Dijk speelde ook niet goed."

    Het moge duidelijk zijn dat de ernstige blessure die Van Dijk in het najaar van 2020 opliep en hem vervolgens maandenlang aan de kant hield, niet goed heeft gedaan. "Maar die blessure is al een tijdje geleden, hè", zegt Driessen. De verslaggever van De Telegraaf zat afgelopen vrijdag met stomme verbazing naar het optreden van Van Dijk in en tegen Frankrijk te kijken. "We zaten naar Frankrijk - Nederland te kijken en na twee minuten vroegen wij ons al af waarom hij elke bal aan Lutsharel Geertruida gaf. Die komt net kijken. Moet hij dan de opbouw verzorgen? Van Dijk had alle ruimte. Dat viel ons ook direct op. Het lijkt er een beetje op alsof hij de verantwoordelijkheid ontloopt."
    .
     
  8. Virgil is the target atm it seems. Now Verbeek has hard words for him.
    https://www.soccernews.nl/news/virgil-van-dijk-schandaal-bij-oranje/
    ‘Virgil van Dijk-schandaal bij Oranje’
    27 mrt 2023
    Bondscoach Ronald Koeman moet Virgil van Dijk zijn aanvoerdersband afpakken. Die conclusie trekt Gertjan Verbeek, die niet onder de indruk is van de Liverpool-verdediger.
    Verbeek haalt uit naar Oranje-captain

    Verbeek hoorde Van Dijk na de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk (4-0) aan het woord over het spelsysteem van Oranje. “Als ik hem dan hoor over 4-3-3, dat vind ik zo slap”, vertelt de voetbalanalist bij Omrop Fryslân. “Van Gaal zat er en ze omarmden helemaal het 5-3-2-systeem. En nu is Van Gaal weg en zeggen ze dat ze zich nooit senang voelden bij 5-3-2, omdat Koeman 4-3-3 speelt. En straks gaat Koeman over naar 5-3-2 en is het in één keer weer anders. Ik vind Van Dijk een slapjanus eerste klas. Ik zou meteen zijn aanvoerdersband afnemen.”

    Ook spel ondermaats

    Verbeek concludeert dat Van Dijk geen duidelijke mening heeft. “Dat is toch zo? Dat is de zittende trainer een vuist in zijn reet steken.” De oud-trainer van clubs als Feyenoord, AZ en sc Heerenveen is óók kritisch op diens spel. “Hij moet veel meer betekenen als aanvoerder. Hij moet de boel neerzetten. Het overkomt hem. Hij laat op een gegeven moment Geertruida verzuipen en dan staat hij daar na de eerste goal, zo van: blablabla. Waar was hij dan?”

    “Moet je kijken hoe hij aan de wedstrijd begint: elke bal breed, elke keer Geertruida de bal in de voeten spelen. Doe jij het maar. Ik hoor Koeman nog zeggen dat ze hadden getraind om de centrale verdediger het middenveld in te laten schuiven. Daar kon hij zes of zeven keer inschuiven, maar nee, dan speelt hij weer breed op Geertruida. Ja, die maakt zijn debuut. Goh, wat een aanvoerder ben je dan”, aldus Verbeek
    .

    Verbeek is wrong about Virgil kissing Koeman's ass with the 4-3-3 comment. Before the WC started, during the prep weeks Virgil has told van Gaal he prefers 4-3-3 and not 5-3-2!
     
  9. wilson00

    wilson00 Member

    Oct 14, 2015
    Club:
    Arsenal FC
    any hopes for Donny. Riedewald is also expected to leave Palace in the summer.
     
  10. richsavare

    richsavare Member+

    Ajax
    Netherlands
    Jan 28, 2003
    New Jersey
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    #485 richsavare, Mar 30, 2023
    Last edited: Mar 30, 2023
    The criticism towards Virgil is pathetic.
    Look at what he plays with at Liverpool?
    His defensive partners are not very good, and the Liverpool midfield is rather weak as well if his fellow Dutch critics are really watching.
    I don’t have any criticism of Virgil with Oranje quite honestly. In the recent France debacle Virgil really had nothing to do with the mistakes by Taylor De Roon Geertruida Timber or Cillessen.
    Perhaps on the Free Kick he can be more assertive/aggressive towards the ball, but that is a collective issue for the entire Dutch backline.
    Virgil to his credit admits not being at the highest level since his very bad injury, but he’s still very much World Class.
    I Love Gullit and Van Basten as players but they sound almost jealous or envious of Virgil with their nonsensical comments.
    They need to be critical of Koeman and the players who were awful in the match like the 2 noobs who failed miserably, or the crap selection with garbage like Blind Klaassen De Roon Weghorst, but no they don’t dare speak facts.
    Verbeek in my opinion is a joke.
    He’s a nobody who’s got an opinion like anyone else but he’s wrong too.
     
    gabrielguilarte repped this.
  11. How come almost all commentators on the France match have van Dijk (lack of) leadership in the defense or simply his bad play in their criticism, but don't see Geertruida as the culprit, except for you?
    You call him a noob, while in all rating year ranking of the leading football issues he's in the top 5 of the best players, he is excellent in the EL clashes and in the Ajax clash reduced Kudus, by many called the best striker of the Eredivisie (which he isnot) to a hapless piece of shit, rated by Voetbal International with a 4.5, while Geertruida scored a 7.5!
    Are the grapes of the defeat so sour that you come down on him with opposite meaning of almost all commentators, including calling him a noob, which his stats in the leading football magazines (Voetbal International, Telegraaf Telesport, AD Sportwereld) contradict?

    This is what Kieft had to say in Telesport:
    Kieft zag dat Memphis Depay en Georginio Wijnaldum nog niet topfit zijn en stelt dat ook Virgil van Dijk niet in vorm steekt. 'Zijn uitstraling ten spijt; je ziet aan het spel van Van Dijk dat hij vertrouwen mist', schrijft hij. 'Vaak wordt zijn zware kruisbandblessure uit het najaar van 2020, waardoor hij tien maanden buitenspel stond, erbij gehaald als verklaring. Het zijn waarschijnlijk gewoon de mindere resultaten met Liverpool en Oranje dat hijzelf ook niet zo goed uit de verf komt.'

    Ook Memphis beleefde een 'waardeloze avond', mede doordat de aanvoer stokte. 'Maar hij kan er tegen Gibraltar zo drie inschieten en is dan weer het mannetje', aldus Kieft, die benadrukt dat 'het te gemakkelijk is om de afstraffing door Frankrijk toe te spitsen op het soms kinderlijke spel van Kenneth Taylor en Jurriën Timber, of op Marten de Roon die meer fout dan goed deed.'
     
  12. Koeman's remarks about Brobbey ("De selectie van Brobbey geeft wel een beetje aan dat we niet heel veel mogelijkheden hebben", zei Koeman, verwijzend naar de geringe speeltijd van de spits bij Ajax.) are disgusting, as he selects a benchwarmer, while elswhere in Europe Dutch players are playing and scoring. There are other options, but you fail to acknowledge them.
     
    Deadtigers and Jpows repped this.
  13. Well, the noob Geertruida scored another good rating for his France match, this time from Voetbal International. Geertruida was rated a 6.5, together with Ake's 7 the only two with a positive rating in the defense.
     
  14. richsavare

    richsavare Member+

    Ajax
    Netherlands
    Jan 28, 2003
    New Jersey
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    Geertruida was terrible in the France match. These so called experts need to have their heads examined, and eyes checked.
    Out of position on goal, 1 stupid foul committed out on the left which led to goal 2, and switched off on the goal 3.
    Did little with the ball. Exactly what did he do well I ask?
    Moved to Right back after the disastrous first 21 minutes
    Noobs to Oranje Geertruida & Taylor were both poor end of story.
    There were other crap performances including the Manager who made the player selection and tactics.
     
  15. If the overwhelming majority of former star players, coaches and the raters of the leading football publications have both Geertruida and Ake as the only ones in the defense with a positive rating and you're the one with a contrarian vision, which one is correct?
    Mind you one of the fan ratings I posted also rated Geertruida with a 6.5!!
    Koeman made the comment he didnot start Geertruida as rightback in order not to play a debutant against Mbappe.
    He was criticized for that and was in the match forced to switch Geertruida back to Timber's position, as Timber did everything wrong against Mbappe. So the noob had to take the spot of Timber against that world class player, because he was worse than Timber?
    If Geertruida is a noob, what classification does Timber get then? All the comments I read mention Timber (and van Dijk) as clueless. Nobody came down on Geertruida, nobody but you.
    Calling a player who declassified Kudus and is the best Dutch defender in the Eredivisie according to the all season rating rankings as a noob is simply a sign of frustration, not of a well formed opinion.
     
  16. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    I am a bit puzzled. When I watched the Ajax-Feyenoord game, I saw Kudus on the opposite side of the field from Geertruida. Was the Feynoord right back using some kind on Vulcan mind meld to defend a winger who was not on his side? If so, Geertuida should teach others how he does this.

    Now Kudus might have had a mediocre game but it was not a result of Geertruida's defense.
     
    richsavare repped this.
  17. upload_2023-3-31_21-24-5.png
    Kudus was forced by Lopez to play more in the centre, but that didnot help much, apart from this shot Geertruida couldnot stop, but Wellenreuther did.
     
  18. richsavare

    richsavare Member+

    Ajax
    Netherlands
    Jan 28, 2003
    New Jersey
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    Declassified Kudus I don’t think so.
    Kudus plays on the right wing so Geertruida who played at Rightback and maybe some Right CB had nothing to do with Kudus.
    As far as my opinion or evaluation of the France match I think I know what I’m talking about, and certainly can tell who has played well or not. I could care less about the so called experts.
    You’re certainly entitled to your opinion as well, but those ratings for Geertruida are truly absurd.
    Geertruida is a noob for Oranje just like Taylor, and they were both way out of their depth that night.
    Neither would have been playing if not for the injuries and sickness problems that afflicted a few of the team.
    Perhaps there is some Anti-Ajax sentiment to blame Timber who was far from good himself, but like him or not he has more respect and greater value at this point and time if you want to go down that road.
    Koeman really made a mess of the match and did those 2 young guys no favors putting them out there against France.
     
  19. wilson00

    wilson00 Member

    Oct 14, 2015
    Club:
    Arsenal FC
    My proposition to koeman would be this.

    Players that deserve to be called up based on their form and talent. First and foremost Lang, then Van den bommen, tie down frimpong at least for future and perhaps wild card nod to Piroe to solve the striker dilemma upfront.

    Players that are lacking game time and should easily make it into the team. Gravenberch, danjuma, Stengs ,karsdorp

    Players that should be on standby and provide cover up, Veerman, botman and at juste.

    I mean these are enough players to intergrate into the team and mould a formidable unit with the current players. How can you not.
     
    Deadtigers and Jpows repped this.
  20. You and Orange14 are right about the first part of the Ajax match, it was Bergwijn he declassified and got subbed out, but for the last 35 minutes Geertruida was the CD, while Kudus at the same time moved inside to make place for that Portuguese dude.
    Timber in the match swapped place with Geertruida, because he couldnot handle Mbappe, and all those experts you diss were saying Geertruida did a better job with Mbappe. I'm not talking about Timber in terms of what he is as a player (I guess with your comment on his value and respect you mean compared to Geertruida), but about his performance in Paris. Everybody rated him as better than Timber, but yet you keep calling, no, insulting Geertruida with being a noob. In the matches this season that mattered for Ajax, in the CL, in the EL against Union Berlin, Feyenoord, AZ, PSV, Timber wasnot good at all. In other words against top opponents he wasnot able to cope.
    Geertruida on the other hand has a very good run, both in the Eredivisie, as in Europe. But please keep insulting him with being a noob.
    Koeman was in the Arena to watch the match Ajax-Feyenoord. He surely must have seen how weak/slow Timber was, dealing with the speed of the Feyenoord attacks. Then Koeman thinks it's a great idea to put him in against the FrenchTGV aka Mbappe.
    You're talking about him having more respect and greater value, but the facts are he hasnot delivered in the top matches Ajax played this season and the France match isnot an exception nor a coincidence in this season.
     
  21. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    This Feyenoord/Ajax stuff is really getting tiresome. Everyone wants to throw Koeman under the bus based on one loss to probably the most gifted football side in the world. It would not matter who was defending Mbappe, he is just too quick and good and you can take the greatest RB and RCB in the world and they would have trouble as well.
     
  22. Koeman has to adopt the "van Marwijk doctrine". Perform (against strong opponents) to be selected. Perform in the Orange Squad to stay selected.
     
  23. Since it will be June the 14th we play the UNL semi final against Croatia we have about 10-15 league etc. matches the would be selection players can prove themselves to be worthy of a spot on the list.
    Those in bold are in my opinion solid choices, the unbolded ones have to keep their performances steady going, the red ones have to play better
    or face removal for a new face.

    Nathan Aké Manchester City

    Steven Berghuis Ajax

    Steven Bergwijn Ajax

    Vincent Bijlow Feyenoord (obviously he needs matches to prove he's back after injury)


    Sven Botman Newcastle United

    Brian Brobbey Ajax

    Jasper Cillessen N.E.C.

    Memphis Depay Atlético Madrid

    Virgil van Dijk Liverpool

    Denzel Dumfries Internazionale

    Mark Flekken SC Freiburg

    Jeremie Frimpong Bayer 04 Leverkusen

    Cody Gakpo Liverpool

    Lutsharel Geertruida Feyenoord

    Tijjani Reijnders AZ Alkmaar

    Quilindschy Hartman Feyenoord

    Branco van den Boomen Toulouse

    Frenkie de Jong FC Barcelona

    Teun Koopmeiners Atalanta

    Noa Lang Club Brugge

    Matthijs de Ligt Bayern München

    Tyrell Malacia Manchester United

    Andries Noppert sc Heerenveen

    Marten de Roon Atalanta

    Xavi Simons PSV

    Jerdy Schouten Bologna

    Danjuma Tottenham

    Jurriën Timber Ajax

    Joey Veerman PSV

    Bart Verbruggen RSC Anderlecht

    Stefan de Vrij Internazionale

    Wout Weghorst Manchester United

    Mats Wieffer Feyenoord

    Georginio Wijnaldum AS Roma
     
  24. Brilliant Oranje

    Ajax
    Netherlands
    Mar 4, 2023
    Amsterdam and Marbella
    Nat'l Team:
    Netherlands
    But......but.....with Frimpong we wouldve beaten France 8-0
     
  25. Jpows

    Jpows Member+

    F.C. Barcelona
    Netherlands
    Jun 4, 2018
    Y’all are just doing this on purpose at this point. No one can be this adamant at misunderstanding what the Koeman criticism has been about.

    Show me where anyone who criticized Koeman has said that we would have won against France if he started with different players… I’ll wait. Show me the part where anyone “called” for his head. Show me the part where anyone said that we would have won 8-0 with Frimpong. But but but… you can’t :).

    Y’all are the ones making this an even bigger deal than it is by misconstruing or misrepresenting what was clearly said and meant in the criticisms against Koeman. But but but, y’all knew that already ;)
     
    feyenoordsoccerfan repped this.

Share This Page