Never heard a sweeter sounding word than Feyenoord part 2

Discussion in 'The Netherlands' started by feyenoordsoccerfan, Jun 4, 2012.

  1. https://www.fcupdate.nl/voetbalnieu...sies-na-de-knappe-zege-van-feyenoord-op-ajax/
    Vijf conclusies na de knappe zege van Feyenoord op Ajax
    19 maart 2023 – Feyenoord heeft een mokerslag uitgedeeld aan Ajax in de titelstrijd. In een heerlijke wedstrijd, een tactisch schaakspel en een spannende ontmoeting trokken de Rotterdammers na een gigantische kans uiteindelijk aan het langste eind in de Johan Cruijff Arena. FCUpdate.nl maakt de balans op na het duel aan de hand van vijf conclusies.
    1. Bassey aan de bal onvoldoende
    Calvin Bassey is verdedigend ijzersterk. Snel, sterk en een geweldige tackle. John Heitinga heeft de Nigeriaan niet voor niets in ere hersteld in het elftal, maar aan de bal heeft hij hem nog niet dusdanig kunnen verbeteren, dat hij iets toevoegt aan Ajax. Sterker nog: Slot had zijn mannen duidelijk de opdracht gegeven om hem vrij te laten. Zijn passes kwamen niet aan. Aan het einde van de eerste helft tikte hij de bal met zijn standbeen weg voor zijn schietende voet. De supporters waren al snel klaar met Bassey, aan de bal en toen werd hij ook nog even als linksback gebruikt. Een forse onvoldoende voor Bassey aan de bal en dat hadden de Rotterdammse scouts goed gezien.
    2. Makkelie liet de wedstrijd in leven
    Had Quilindschy Hartman een tweede gele en dus rode kaart moeten krijgen? De linksback hield Mohammed Kudus tegen met zijn been in een gevaarlijke counter. Makkelie gaf hem de laatste waarschuwing in plaats van een vroege rode kaart. Alle analisten waren het er over eens: dit had een tweede gele en dus rode kaart moeten zijn. "Maar Makkelie redt de wedstrijd en houdt Hartman de hand boven het hoofd", vond Radio 1-analist Andries Jonker. "Dit is absoluut een rode kaart." Trainer Slot wist genoeg en haalde de linkspoot al vroeg naar de kant. Maar ook de coach kon eigenlijk niet anders. En wat te denken van de mogelijke tweede gele kaart die Oussama Idrissi had kunnen krijgen: ook daar ontsnapte Feyenoord aan een rode prent.
    3. Feyenoord is simpelweg niet te kloppen
    Op donderdag 27 oktober verloor Feyenoord in de Europa League het uitduel met Sturm Graz in Oostenrijk met 1-0. Sindsdien bleef de ploeg van Arne Slot twintig duels ongeslagen in alle competities. Zondag voegden de Rotterdammers in de Johan Cruijff Arena de 21ste wedstrijd zonder nederlaag toe aan die indrukwekkende reeks. Na de vroege voorsprong van Feyenoord kantelde De Klassieker zondag in Amsterdams voordeel. Met de 2-1 voorsprong die Ajax halverwege mee de kleedkamer in nam, leek de serie in gevaar gaan komen, maar zoals zo vaak dit seizoen rechtte Feyenoord opnieuw de rug. Sebastian Szymanski maakte kort na rust de gelijkmaker en er kwam een zege en voorsprong van zes punten op Ajax. Nu Feyenoord de horde in Amsterdam met succes heeft genomen, rest de vraag welke tegenstander de Stadionclub in de resterende acht competitiewedstrijden van de eerste landstitel sinds 2017 af gaat houden.
    4. Feyenoord onder Slot breed genoeg
    Wie de selecties van Feyenoord en Ajax naast elkaar legt, komt tot de conclusie dat de Amsterdammers veel meer opties hebben in de breedte. Logisch: Ajax kon heel veel geld meer uitgeven de laatste jaren. Maar onder Slot is Feyenoord in de breedte goed genoeg. Marcos Lopez moest plots invallen en scoorde een meer dan ruime voldoende. Timon Wellenreuther bleek met een topredding een uitstekende vervanger voor Justin Bijlow. Gezien de vele comebacks van Feyenoord dit seizoen is de conclusie dat de selectie breed genoeg is, een terechte. Ook met de blessures van Quinten Timber, Patrick Walemark en Bijlow kan Feyenoord op drie fronten meestrijden, invallers inbrengen die iets veranderen en dat is ontzettend knap. Dat was voor het seizoen maar door weinigen voorspeld.
    5. Feyenoord wordt kampioen
    Door de overwinning in de Johan Cruijff Arena staat Feyenoord zes punten los aan kop van de Eredivisie. Dat zou, gezien de blakende vorm van de ploeg van Arne Slot, voldoende moeten zijn om de landstitel dit seizoen op te gaan eisen. Vooral een blik op het resterende programma van de Rotterdammers zal trainer Arne Slot een goed gevoel moeten bezorgen. In de laatste acht wedstrijden is stadgenoot Sparta de hoogstgeklasseerde tegenstander die Feyenoord nog treft. Na de interlandbreak komt de huidige nummer vijf van de ranglijst op 2 april op bezoek in De Kuip. Verder treft Feyenoord met FC Utrecht slechts één andere ploeg die momenteel in het linkerrijtje bivakkeert. De weg lijkt dan ook open te liggen voor een groot feest op de Coolsingel.
     
  2. See point 4 of the post above
     
  3. https://www.fcupdate.nl/voetbalnieu...ap-feyenoord-stijgt-gigantisch-na-klassieker/
    Databureaus: kans op kampioenschap Feyenoord stijgt gigantisch na Klassieker
    Databureau FiveThirtyEight gaf Feyenoord voorafgaand aan De Klassieker 61 procent kans op de landstitel, tegenover 32 procent voor Ajax. Na de wedstrijd wordt Feyenoord een kans van 81 procent toegedicht en Ajax een kans van 8 procent. Daarna volgen PSV (3) en AZ (1).

    Uhm, AZ 1% chance versus Ajax 8%? When you look at the opponents Ajax loses against and those AZ beats, that should be the other way.
     
  4. https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/1071359/ten-cate-over-wieffer-oproep-bij-oranje.html
    Ten Cate over Wieffer in Oranje: 'Ik vind het wel erg snel gaan'
    Gisteren, 11:20
    Henk ten Cate plaatst vraagtekens bij de keuze van bondscoach Ronald Koeman om Mats Wieffer op te nemen in de definitieve selectie van het Nederlands Elftal. De 68-jarige oud-trainer vraagt zich of Oranje misschien niet wat te vroeg komt.

    "Ik vind het wel erg snel gaan met Wieffer", aldus Ten Cate aan tafel bij Goedemorgen Eredivisie. "Natuurlijk, wat goed is komt snel. Maar is Wieffer al zo goed?", vraagt hij zich hardop af.

    Collega-analist Hans Kraay jr. vindt de oproep wel begrijpelijk. "Ik denk wel dat hij zó goed is. We zeggen wel vaak: we stellen De Roon op naast Frenkie omdat hij ballen afpakt. De Roon is geen koekenbakker. We doen wel eens denigrerend over dat hij alleen ballen afpakt, maar Wieffer speelt alles vooruit zonder te tackelen of gek te doen. Hij staat altijd goed om balletjes te onderscheppen."

    Ten Cate blijft ondanks de lofzang bij zijn eerdere standpunt. "Tuurlijk kan hij voetballen. Dat is een ding dat zeker is. Maar hij heeft pas twaalf wedstrijden Eredivisie achter zijn naam staan. Dat is niet echt veel natuurlijk. Nogmaals, knap. Die jongen doet het geweldig. Laten we dat voorop stellen
    ."

    Where were you when players from a certain club got selected while only having played in their Young teams and were most of the time bench warmers with far less Eredivisie matches and no European cup matches at all, and atm are playing shite:rolleyes:







    212756
     
  5. https://www.volkskrant.nl/sport/fey...ng-titel-na-verdiende-zege-bij-ajax~bbbb6fe1/
    Feyenoord zet forse stap richting titel na verdiende zege bij Ajax
    Feyenoord staat op het punt de jarenlange hegemonie van Ajax in de eredivisie te doorbreken. De koploper won de onderlinge confrontatie door in de Johan Cruijff Arena de kampioen te verslaan: 2-3. Het onderlinge verschil is nu zes punten, met nog acht duels te gaan.

    Willem Vissers19 maart 2023, 16:25
    [​IMG]
    Ajacied Jurrien Timber neemt Santiago Giménez van Feyenoord in de heupzwaai.Beeld ANP

    Feyenoord was zondag beter en fitter, en veranderde de Johan Cruijff Arena vijf minuten voor tijd in een doodstille tombe, toen Lutsharel Geertruida de door David Hancko doorgekopte hoekschop van aanvoerder Orkun Kökcü van dichtbij inkopte. De titel lonkt, al doen naast Ajax ook AZ en PSV nog mee om de schaal.


    Feyenoord voetbalde, zeker na rust, met het vertrouwen van een kampioen, met passie, samenhang, klasse ook en beter positiespel dan Ajax, dat in 2005 de Klassieker voor het laatst thuis had verloren. Feyenoord maakte een fittere indruk, drie dagen na de Europese wedstrijd tegen Sjachtar, en bracht de jonge trainer John Heitinga de eerste nederlaag in de competitie toe.

    Zo kan Feyenoord voor het eerst sinds 2017 de titel grijpen. Sindsdien waren PSV (2018) en Ajax (2019, 2020 in coronajaar als eerste aangewezen, 2021 en 2022) eerste, met Erik ten Hag als architect van het succes. De nieuwe koning van het gilde heet Arne Slot, de tactische meester, die met op papier minder materiaal dan Ajax, en in elk geval goedkopere spelers, de tendens zet. Aanvallen, druk zetten. Durven.


    Ajax - Feyenoord was klassiek als de Klassieker waarnaar reikhalzend was uitgekeken: de nummer 1 van de rangschikking tegen de nummer 2, met Feyenoord als 1 bij de aftrap, en ook dus na afloop. Ajax moest winnen om mee te blijven doen, om ook de kansen voor AZ en PSV weer te vergroten, maar dat is een ander verhaal.

    Redding Wellenreuther
    Opvallend was vooral de tweede helft, na de 2-2, toen Feyenoord het spel meestal beheerste en de bal bezat, met op een gegeven moment 80 procent balbezit, en meer op zoek ging naar de winnende treffer dan Ajax, dat die treffer veel harder nodig had en kort voor de 2-3 slechts één keer dichtbij was, toen doelman Timon Wellenreuther schitterend redde op een schot van Mohamed Kudus.

    Het duel was, vooral in het eerste half uur, opwindend, en later vooral ook spannend, als voorbeeld van het Nederlandse clubvoetbal dat de laatste jaren aan intensiteit heeft gewonnen, aan overlevingskracht. De goeddeels verdwenen vrijblijvendheid is een van de oorzaken voor de stijging op de Europese ranglijst.


    Snel spel, fel, soms op de rand, met scheidsrechter Danny Makkelie als oppasser. Hoeveel ruimte kon hij de spelers geven? Waar moest hij ingrijpen, wat kon hij laten gaan? Een duel met soms tragere fases, van hergroepering, van adem hernemen en het verleggen van het front. Makkelie deed het over het algemeen goed, want de wedstrijd was na het felle begin sportief.

    Mats Wieffer van Feyenoord, de rookie, wat een heerlijke middenvelder, met zijn actieradius, rust en overzicht. Opnieuw was hij, voordat hij zich maandag meldt in Zeist bij Oranje, een van de uitblinkers, zoals ook Steven Berghuis van Ajax zich onderscheidde met inzicht en passes.

    Geweldig doelpunt
    De opening was ook al van het brutaal begonnen Feyenoord, met een geweldig doelpunt als beloning. De pass van Kökcü naar de linkerflank, de bal achter het standbeen langs van Oussama Idrissi, de voorzet van linksachter Quilindschy Hartman, de afronding van Santiago Giménez, waarbij aangetekend dat de in balbezit onzekere Calvin Bassey niet in de buurt was.


    Het was interessant: alle duels, de slidings, de vechtlust, het meeleven van het publiek, de beslissing van trainer Arne Slot om Hartman al na 24 minuten te wisselen, omdat de tweede gele kaart dreigde. Ja, die had Makkelie hem kunnen geven. Het was toen inmiddels 1-1, omdat Ajax het zwakke punt van de tegenstander wist uit te buiten: het verdedigen bij hoekschoppen. Edson Álvarez, een van de weinige Ajacieden die echt kan koppen, was vrij bij de tweede paal na de hoekschop van Berghuis. Oud-Feyenoorder Berghuis was ook de architect van de 2-1, kort voor rust, na zijn schitterende, hoge, effectvolle dieptepass op Steven Bergwijn, die te veel ruimte kreeg van Lutsharel Geertruida, zoals Dusan Tadic in het centrum kon scoren door tussen Gernot Trauner en Hancko op te duiken.

    Nu hoefde Ajax niet meer, nu moest Feyenoord, en Feyenoord deed het, door opnieuw naar voren te voetballen, met druk en passie, met een prachtige 2-2 van Sebastian Szymanski na een voorzet van Alireza Jahanbakhsh, nadat Álvarez te snel naar de grond ging en de Iraniër ruimte bood. Ajax deed veel te weinig om de winst naar zich toe te trekken, ondanks een paar wissels, en moet nu hopen op fouten van Feyenoord, dat op papier een makkelijker programma heeft, al is dat relatief, met ook nog de kwartfinales van de Europa League tegen AS Roma. De treffer van Geertruida zal Feyenoord extra energie geven.








    212791
     
  6. Crap, Geertruida suffered a hamstring in the Orange squad match against France.
    Seems he's out for several weeks.







    213117
     
  7. Transfer rights details Giménez revealed:
    https://www.fr12.nl/nieuws/journalist-meldt-details-transferrechten-gimenez
    Journalist meldt details transferrechten Gimenez
    vandaag, 17:43 501 reacties
    Feyenoord heeft Santiago Gimenez met een unieke constructie aangekocht. De Rotterdammers hebben 50% van de transferrechten van de de Mexicaan afgelopen zomer overgenomen van Cruz Azul voor een bedrag dat iets lager ligt dan vier miljoen euro.

    Daarbij zijn verschillende afspraken gemaakt voor de toekomst. Algemeen directeur Dennis te Kloese bevestigde onlangs dat Feyenoord over meer dan 60% van de transferrechten beschikt, maar wilde geen exacte cijfers bekend maken. Een constructie als deze is niet erg gebruikelijk. Volgens Te Kloese gaf dit wel enige zekerheid wanneer Gimenez niet uit de verf zou komen in Rotterdam.

    Journalist Kery News meldt nu dat Feyenoord beschikt over 70% van de transferrechten. Beide clubs hebben afgesproken, wanneer Gimenez tien keer trefzeker is, dat er 20% extra bijgekocht moet worden. Daarnaast komt er aankomende zomer nog eens 20% bij. Feyenoord beschikt straks in totaal over 90% van de transferrechten. De overige 10% blijft in handen van Cruz Azul.

    Voor Feyenoord blijkt het nu al een uitstekende investering te zijn. De Mexicaan ontwikkelt zich uitstekend in het shirt van de Rotterdammers en geniet momenteel interesse van Sevilla FC, FC Porto en SL Benfica. De 21-jarige Gimenez, die een contract heeft tot medio 2026 bij Feyenoord, heeft er geen geheim van gemaakt dolgelukkig te zijn bij de club.
     
  8. Well, we got Geertruida "back" with a 6 weeks injury, we got Trauner returning with an injury and Wieffer injured after the mad attack by the Gibraltar asshole.














    213329
     
  9. Feyenoord staat momenteel zes punten voor op Ajax en lijkt zich op te mogen maken voor de zestiende landstitel in de geschiedenis van de club. Architect van dit Feyenoord is natuurlijk Arne Slot. De hoofdtrainer kwam in 2021 binnen bij de club en zette Feyenoord volledig naar zijn hand. De komst van Slot bleek uiteindelijk een absolute voltreffer te zijn van technisch directeur Frank Arnesen.

    Toch was het niet Arnesen die met Slot kwam aanzetten. "In het voorjaar van 2020 had ik een gesprek met Mino Raiola over een speler”, zegt Arnesen in Helden Magazine. “Hij vroeg of ik bij het zoeken naar een mogelijke opvolger van Dick Advocaat, die had aangegeven in 2021 te willen stoppen Feyenoord, weleens had gedacht aan Arne Slot.”

    Sindsdien begon de technisch directeur de prestaties van Slot te volgen: “Ik ging kijken hoe hij zich opstelde in interviews, analyseerde hoe hij zijn elftallen liet voetballen, zodat ik me een beeld van hem als trainer kon vormen." Arnesen raakte volledig overtuigd van de kwaliteiten van Slot en slaagde erin om de trainer te strikken voor het volgende seizoen.

    Het bleek achteraf een voltreffer te zijn van de inmiddels 66-jarige Deen. "Ik wist dat hij het in zich had, anders had ik hem niet gehaald”, zegt Arnesen overtuigend. “Je moet bij Feyenoord natuurlijk wel goede resultaten halen. Die kwamen al snel, het was een logisch gevolg van zijn filosofie en werkwijze. Ik heb grote bewondering hoe hij het uiteindelijk op zijn eigen manier heeft gedaan."

    Slot slaagde er in zijn eerste seizoen in om Feyenoord naar de Conference League-finale te leiden en slaagde erin om het jaar erop een nog knappere prestatie neer te zetten. Met een vrijwel nieuwe selectie strijdt Feyenoord eind maart nog op drie fronten mee en ligt de landstitel voor het grijpen.








    213468
     
  10. Data van SciSports toont aan dat Geertruida behoort tot de beste centrale verdedigers dit seizoen in de Eredivisie, ondanks dat hij van origine een rechtsback is. De Rotterdammer veroverde met zijn recente prestaties dan ook een plekje in de voorselectie van het Nederlands elftal. De jeugdinternational kwam in totaal al 140 keer in actie voor Feyenoord en heeft een contract tot medio 2024 in De Kuip.
    upload_2023-3-29_15-18-34.png

    Lutsharel Geertruida is dit seizoen een van de meest stabiele centrale verdedigers in de Eredivisie, blijkt uit SciSports-data.
     
  11. https://www.soccernews.nl/news/tele...-voor-koploper-feyenoord-wacht-zware-periode/
    Telegraaf merkt ‘kopzorgen voor koploper’ Feyenoord: “Wacht zware periode”
    29 mrt 2023
    Feyenoord staat fier aan kop in de Eredivisie en na de 2-3 zege op achtervolger Ajax dachten velen dat de titel welhaast binnen was, maar de komende weken gaan zwaar worden voor de Rotterdammers. Dat voorspelt journalist Marcel van der Kraan van De Telegraaf.
    Blessurespook slaat toe bij koploper Feyenoord

    Hij doelt daarmee op het feit dat Lutsharel Geertruida er wekenlang uitligt door een hamstringblessure. Hij mist onder meer het Europese tweeluik met AS Roma. Verder is Gernot Trauner een twijfelgeval voor het lastige uitduel met stuntploeg Sparta, iets verderop in Rotterdam.

    “Arne Slot heeft met spanning de laatste kwalificatiewedstrijden voor het EK gevolgd. Na het wegvallen van Trauner en Geertruida dreigde ook zijn grote revelatie Mats Wieffer met een blessure bij Oranje vandaan te komen. Maar de schade na de ’doodschop’, die hij van Gibraltar-middenvelder Liam Walker kreeg, lijkt mee te vallen. Wieffer zou oorspronkelijk een aantal dagen vrij zijn, maar meldde zich net als Geertruida en Trauner bij zijn club”, schrijft Van der Kraan in de krant.

    ‘Slot weet dat dit een zware periode is voor zijn spelers’

    Spits Santiago Giménez keerde wel zonder kleerscheuren terug vanuit Mexico. “Net als alle clubcoaches, die nog op drie fronten strijden, weet Slot dat dit een zware periode is voor zijn spelers. Feyenoord heeft nog acht duels te spelen voor de landstitel, maar dat aantal kan bijna verdubbelen als het in de KNVB-beker en in de Europa League succesvol is (zeven wedstrijden totaal extra).”

    Van der Kraan besluit: “Slot, die met zijn ploeg zondag op Het Kasteel tegenover Sparta staat, gaf eerder al eens aan dat niet de hoeveelheid wedstrijden, maar het feit dat spelers opeens in een ander stramien gaan trainen van invloed kan zijn. Bij Feyenoord zit iedere speler al maanden in een flow en het zware programma heeft nauwelijks blessures opgeleverd op clubniveau.” Nu is het voor Slot en co hopen dat dat zo blijft tot het einde van het seizoen.
    upload_2023-3-29_20-31-11.png











    213504
     
  12. Feyenoord suffered in the international break several injuries.
    This article mentiones some ways for Feyenoord to counter that.
    https://www.elfvoetbal.nl/binnenlan...feyenoord-de-blessure-van-geertruida-opvangen
    Op deze manieren kan Feyenoord de blessure van Geertruida opvangen
    Lutsharel Geertruida debuteerde afgelopen vrijdag in het Nederlands elftal tegen Frankrijk (4-0-nederlaag), maar raakte in die wedstrijd wel geblesseerd. Slecht nieuws voor Feyenoord, waar Geertruida dit seizoen sterkhouder is. De koploper is de verdediger vermoedelijk tot 23 april kwijt. Tot die tijd moet Feyenoord-trainer Arne Slot (een klein beetje) puzzelen in zijn verdediging. Die puzzel kan hij op een paar manieren neerleggen.


    Vandaag om 10:49 door Brian Vesseur
    De eerste vraag voor de aankomende derby tegen Sparta Rotterdam is: is Gernot Trauner erbij? De Oostenrijkse verdediger liep ook een blessure op tijdens de interlandperiode, maar die lijkt mee te vallen. Hij is 'slechts' een twijfelgeval voor het duel tegen Sparta.
    Zonder Geertruida, zonder Trauner
    Als Geertruida én Trauner er niet bij zijn, is er nog steeds geen man overboord bij Feyenoord. Slot heeft de keuze uit een grote selectie aan gelijkwaardige spelers en had bij eerdere blessures (zoals die van Trauner, Justin Bijlow en Quinten Timber) ook telkens de mogelijkheid om dat op te vangen.
    Zonder Geertruida en Trauner zou Slot kunnen gaan voor een verdediging met Quilindschy Hartman, David Hancko, Jacob Rasmussen óf Neraysho Kasanwirjo en vervolgens op rechts Marcus Pedersen. De keuze tussen Rasmussen en Kasanwirjo is er niet per se een uit luxe. Het lijkt logischer om voor de Deen te kiezen: hij speelde pas negen wedstrijden in de Eredivisie dit seizoen, maar daarvan wel zes keer de volle negentig minuten.

    Kasanwirjo kwam in de winter over van FC Groningen en belandde bij Feyenoord op de bank. In de Eredivisie speelde hij pas één keer mee met de Rotterdammers, eind januari als invaller tegen NEC. De laatste wedstrijd van Rasmussen in de Nederlandse competitie was overigens op 5 januari, tegen FC Utrecht.

    Zonder Geertruida, met Trauner
    Als de Oostenrijkse Trauner er weer bij is, wordt de keuze een stuk makkelijker. Zoals hierboven geschetst is vooral de positie van rechtercentrale verdediger een zorgenkindje. Bij afwezigheid van Trauner was het Geertruida die dat gat opvulde, waardoor Pedersen veel minuten en meters kon maken op de rechterflank. Mocht Trauner er wel weer bij zijn, is het aannemelijk dat hij naast Hancko in het hart van de verdediging gaat staan.













    213555
     
  13. Feyenoord's new season signing van den Belt:
    https://nos.nl/artikel/2469483-pec-...lt-straalt-na-overstap-feyenoord-is-mijn-club
    NOS Voetbal•vandaag, 14:38
    PEC-middenvelder Van den Belt straalt na overstap: 'Feyenoord is mijn club'
    Glunderend, een lach van oor tot oor boven het trainingstenue van - nu nog - PEC Zwolle. Thomas van de Belt is vanaf komende zomer speler van Feyenoord en dat is (cliché-alarm!) een droom die uitkomt. "Feyenoord is mijn club."

    Als Ajax zich had gemeld, had de 21-jarige Van den Belt zich niet in zulke enthousiaste bewoordingen uitgedrukt, benadrukt hij. Dit komt door zijn opa, die het Feyenoord-virus aan hem heeft overgedragen. "Dat heeft hij goed gedaan."

    Vader Gerald, voormalig profvoetballer en oud-directeur van de Zwolse club, was niet direct een Feyenoord-fan. "Misschien nu iets meer", zegt Thomas van den Belt met een glimlach.
    Van den Belt senior heeft wel een directe lijn met de Rotterdamse topclub: hij is goed bevriend met succestrainer Arne Slot. Bracht dit de overstap in een stroomversnelling? Thomas van den Belt: "Ik ken Arne wel, maar ik heb daar geen gebruikt van gemaakt."

    "Ik denk dat ik gewoon gepresteerd heb op het veld en dat dit Feyenoord en andere clubs is opgevallen. Hij had mij niet willen hebben als ik een slechte speler was", vervolgt Van den Belt, die vorig seizoen ook al dertig wedstrijden in de eredivisie speelde.

    Topseizoen in Zwolle
    'Gewoon gepresteerd' heeft de in Kampen opgegroeide aanvallende middenvelder zeker. Hij was dit seizoen al goed voor dertien goals en acht assists voor de koploper in de eerste divisie. Door zijn goede prestaties wilde Feyenoord hem al in de winterstop hebben, maar PEC hield hem in Zwolle.
    Van den Belt was teleurgesteld, maar heeft er nooit over getwijfeld om een transfer op een harde manier af te dwingen. "Ik had er heel graag naartoe gewild, maar we zijn bij PEC Zwolle ook met iets bezig. Als je voor het kampioenschap speelt, dan wil je dat ook graag afmaken als belangrijke speler en PEC terugbrengen naar de eredivisie."

    Deze houding is verklaarbaar, want Van den Belt is een jongen uit de regio en zat als kind al op de tribune bij wedstrijden. Op de vraag of hij dit seizoen liever kampioen was geworden met Feyenoord of met PEC, antwoordt hij resoluut: "Kampioen met PEC Zwolle."

    Van den Belt hoopt wel dat Feyenoord zonder hem de titel pakt. "Dat zou uniek zijn: van de Keuken Kampioen Divisie naar de Champions League."
     
  14. The schedule of all matches Feyenoord has to deal with in 3 competitions:
    Het programma van Feyenoord
    2 april: Sparta – Feyenoord
    5 april: Feyenoord - Ajax (halve finale KNVB Beker)
    9 april: Feyenoord – RKC Waalwijk
    13 april: Feyenoord - AS Roma (kwartfinale Europa League)
    16 april: SC Cambuur – Feyenoord
    20 april: AS Roma - Feyenoord (kwartfinale Europa League)
    23 april: Feyenoord – FC Utrecht
    30 april: mogelijke finale KNVB Beker
    7 mei: Excelsior – Feyenoord
    11 mei: mogelijke halve finale Europa League
    14 mei: Feyenoord – Go Ahead Eagles
    18 mei: mogelijke halve finale Europa League
    21 mei: FC Emmen – Feyenoord
    28 mei: Feyenoord – Vitesse
    31 mei: mogelijke finale Europa League








    213606
     
  15. Lately we see people writing about Slot as the key to Feyenoord's success, which undoubtedly is true.
    However the underlying current in those comments is that he makes them overachievers. The pinnacle of these is the one I have a contempt for since he as a glory hunter wanted FC Twente's Douglas given a passport to get him in our Orange shirt. Since that time he has been busy making stupid football comments as a habit.
    This one takes it to a level so low that one has to wonder how his mental health is doing.
    He basically claims Slot would make a current 8th spot team take the title.
    Column Hugo Borst | Volgend jaar rond Pasen bungelt Feyenoord rond plek 8 en heet de trainer van Ajax Arne Slot

    Hugo Borst denkt wel te weten wie een hengel uitwerpt naar Arne Slot, schrijft hij in zijn column. ‘Al zegt ie nee, je hebt het dan in elk geval geprobeerd.’
    Hugo Borst 20-03-23, 11:15 Laatste update: 20-03-23, 15:47


    It shows, with those others bigging up Slot as the only reason of Feyenoord's run, they actually are incompetent to be paid to write about football.
    At the start of the season they wrote Ajax would take the title with a mile ahead of the rest, based on the transfer fees Ajax paid.
    The new Feyenoord players they didnot know, so they simply assumed what I don't know can't be good.
    So now those players prove them wrong their escape route for their incompetence is to direct it to Slot only.
    Imbecils!!! Take a note. You donot, even with the best coach in the world, take the top of the table with trash.
    The only thing that can derail the top position now are too many injuries. And that's because you need the best to stay on top.
    Otherwise it wouldnot matter if Slot would have to field a B - team with the opinion that he's the only reason a 8th position team is the current leader.








    213666
     
  16. [​IMG]
    Rome decided to beat the Feyenoord fans and vandalized their fountain themselves.









    213785
     
  17. Honouring a Feyenoord legend
    https://www.telegraaf.nl/sport/1573281143/tranen-van-ontroering-bij-onthulling-muur-van-wim-jansen

    Tranen van ontroering bij onthulling muur van Wim Jansen
    [​IMG]
    Door Marcel van der Kraan

    Updated Gisteren, 17:20Gisteren, 16:30 in VOETBAL

    Zoon Wim, dochter Petra en weduwe Cobie schrokken een beetje van de enorme belangstelling bij de onthulling van de muurschildering van Feyenoord-icoon Wim Jansen. Op de enorme zijgevel van de Bloklandstraat in Rotterdam, waar de Feyenoord-vedette werd geboren en opgroeide, is het mooiste kunstwerk gemaakt dat ooit van een Rotterdamse sporter is gecreëerd.
    upload_2023-4-2_13-50-57.png
    De plek waar de muurschildering van de Rotterdamse kunstenaar Ricardo van Zwol levensgroot is aangebracht, ademt bovendien één en al nostalgie en liefde voor Feyenoord. Recht tegenover de gevel prijkt op de andere muur immers het geschilderde kunstwerk van Coen Moulijn, die daar ook werd geboren.
    upload_2023-4-2_13-51-48.png
    Voetbalgrootheden
    Zo zijn de twee voetbalgrootheden, die in 1970 samen de Europa Cup I en de wereldbeker wonnen met Feyenoord, weer net zo dicht bij elkaar als ruim vijftig jaar geleden op het voetbalveld. Moulijn was destijds linksbuiten, Jansen stond er één linie achter op het middenveld. Meestal met Wim van Hanegem en Franz Hasil nog aan zijn zijde.
    Iets meer dan een jaar na zijn overlijden heeft Rotterdam de man, die voetballer, trainer, technisch directeur en opleider was bij Feyenoord, op deze wijze een aandenken gegeven waar iedere inwoner in het hart van de stad naar kan kijken. Tranen van ontroering waren er te zien bij de familie, maar ook bij Jansens vroegere boezemvriend Jan Boskamp. Andere oud-Feyenoorders, van jong tot oud zoals Regi Blinker en Guus Haak, keken in de menigte ook met bewondering toe.

    Parkeren bij Coen Moulijn
    Wim junior vertelde dat de plek al vele jaren alles betekende voor zijn vader. „Mijn zus woonde in het huis hier op de hoek. En als mijn vader bij haar op bezoek ging, wilde hij per se zijn auto parkeren op het vakje recht onder de schildering van Coen Moulijn. Dat betekende heel veel voor hem. Nu staat hij hier zelf afgebeeld, en hoe dit is gedaan is werkelijk schitterend”, zei de zoon van de oud-voetballer. „Kijk eens hoe hij op die muur staat, exact zoals hij was.”
    upload_2023-4-2_13-53-9.png
    Wim Jansen senior overleed op 25 januari vorig jaar op 75-jarige leeftijd. Hij leed, zonder dat veel mensen ervan op de hoogte waren, aan de ziekte van Alzheimer. Jansen speelde 476 officiële wedstrijden voor Feyenoord en stond met het Nederlands elftal tweemaal in de finale van een wereldkampioenschap (1974 in Duitsland en 1978 in Argentinië).
    Te bescheiden
    In De Telegraaf vertelt oud-Feyenoorder Theo van Duivenbode juist vandaag in een interview hoe formidabel Jansen was als middenvelder. „Toen ik bij Feyenoord speelde, hadden we Wim van Hanegem, Franz Hasil en Wim Jansen op het middenveld. Van Hanegem en Jansen waren allebei bescheiden, maar zowel hun werklust als techniek was fenomenaal. Van Hanegem was net als Cruijff tactisch briljant, sterk in de lucht en verloor geen duel. Jansen kon echt verschrikkelijk goed voetballen. Veel mensen hebben nooit stilgestaan bij hoe goed hij daadwerkelijk was. Als je te bescheiden bent in dit land, helpt dat je niet altijd.”Met het metershoge kunstwerk wordt nu in elk geval recht gedaan aan de kwaliteiten van de oud-international. De bewoners van de wijk in Rotterdam-Noord en de woningbouwcorporatie verleenden graag toestemming voor de plaatsing van het kunstwerk.
    upload_2023-4-2_13-54-31.png
     
  18. upload_2023-4-2_23-42-45.png

    Even if one of the nr 2 to nr 5 beats all their top 5 opponents, it willnot matter.
    Things only could turn for the worse for Feyenoord if coming wednesday in the semi final Ajax injures a couple of the key Feyenoord players.









    213850
     
  19. https://www.volkskrant.nl/sport/de-...aan-het-ontdekken-wat-mijn-droom-is~bfb2ab23/
    InterviewQuilindschy Hartman
    De doorbraak van Feyenoorder Quilindschy Hartman: ‘Ik ben aan het ontdekken wat mijn droom is’
    Een deel van het succes van Feyenoord dit seizoen komt op het conto van Quilindschy Hartman. De linksachter beleefde tegen Lazio zijn doorbraak en is met zijn felle spel door de fans in de armen gesloten.

    Bart Vlietstra31 maart 2023, 13:46
    De dierbaarste tatoeage van de 21-jarige Feyenoorder Quilindschy Hartman is de tatoeage die het meest in het oog springt, vlak voor zijn oor. ‘Peace’ staat er in kleine letters. ‘Ik wil dat mensen lief en aardig voor elkaar zijn. Dat er vrede is. Dat heb ik liever dan wat dan ook. Daar lig ik weleens wakker van.’

    Door zijn vele tatoeages, de kleurtjes in zijn haar en streepjes in zijn wenkbrauwen, gecombineerd met zijn felle spel en de intense manier waarop hij de 1-0-voorsprong tegen Ajax vierde in de eerste Klassieker van dit seizoen in de Kuip herkennen vooral de fanatieke rouwdouwers onder de Feyenoordfans zichzelf in hem. Maar dat is ‘het buitenkantje’.

    Fanatiek Feyenoordfan is Hartman zeker. ‘Ik kwam als kleine jongen al met mijn moeder in de Kuip. Het zit er bij mij wel diep in, dat Feyenoordgevoel. Maar dat is ook een heel sociaal gevoel.’

    Hartman, afkomstig uit Zwijndrecht onder de rook van Rotterdam, reageerde ronduit verontwaardigd als er een ploeggenoot naar Ajax overstapte, herinnert zijn voormalige jeugdtrainer Gaston Taument zich nog. ‘Trainer, dat kan toch niet?’ zei hij dan. Taument: ‘Maar Quilindschy was verder altijd positief, iedere trainer liep weg met hem. Geen exceptioneel talent, wel een geweldig linkerbeen. Hij geeft nooit op en is heel sociaal. Hij komt nog steeds wel eens ouwehoeren bij ons op de jeugdafdeling.’

    Doorbraak tegen Lazio
    Hartman sloot dit seizoen aan bij het eerste elftal en vierde zijn definitieve doorbraak in het thuisduel met Lazio begin november met een prachtpass op spits Santiago Giménez. Deze scoorde en Feyenoord ging door. Hij is inmiddels basisspeler en drong door tot de voorselectie van Oranje, al maakte hij zich over een definitieve uitverkiezing niet al te veel illusies. ‘De linksback van Manchester City en van Manchester United zaten ook in de voorselectie. Daar zit ik nog onder.’

    Hartman leeft nu al zijn droom, zegt hij lachend. ‘Ik ben een beetje aan het ontdekken wat die inhoudt. Hoe dat nou in het echt is.’

    Vanaf zijn achtste, toen hij aansloot bij de jeugdopleiding, kijk hij al verlangend naar ‘dat grote stadion’ aan de overkant van het jeugdcomplex. Hij vreesde een periode dat hij er nooit zou spelen vanwege aanhoudend, zwaar blessureleed. ‘Ik zag jongens debuteren, doorbreken of snel weer weggaan. Ik gun iedereen alles, maar dacht soms wel: ik ben niet minder, misschien wel beter. Maar ik moest eerst weer vertrouwen in mijn lijf krijgen.’

    Met hoofdcoach Arne Slot had hij ‘direct een klik’. Door het vertrek van Tyrell Malacia kwam de vacature links achterin vrij, maar Feyenoord haalde nog twee linksbacks van buiten vanwege het blessureverleden van Hartman.

    Slot noemt Hartman een intelligente speler, een ‘echte persoonlijkheid’ die goed tussen de linies kan spelen en het moment herkent dat hij moet opkomen. Tijdens de Klassieker tegen Ajax van twee weken geleden demonstreerde hij die laatste kwaliteit voorbeeldig met een assist, maar werd hij ook voortijdig gewisseld na een vroege gele kaart en daaropvolgende overtreding. ‘Het voelde een beetje dubbel. Maar ik weet: je leert niet alleen van positieve, maar misschien nog wel meer van negatieve dingen. En de blijdschap van de winst overheerste.’

    Gekkenhuis
    Terug bij de Kuip die avond heerste er een sfeer ‘alsof Feyenoord al kampioen was geworden’. ‘We deden met de bus anderhalf uur over de laatste honderd meter. Echt een gekkenhuis, met overal vuurwerk waar ik eigenlijk niet zo van ben. Maar het was heel indrukwekkend. Ik dacht: deze mensen wil ik niet teleurstellen.’

    Een mooie periode gloort. Met Feyenoord dat nog meedoet om drie prijzen. En met Jong Oranje dat komende zomer het EK speelt. Afgelopen week maakte hij zijn debuut voor dat team als basisspeler in een oefenwedstrijd tegen Jong Noorwegen (3-0 winst). ‘Ik kende al veel jongens, onder wie Crysencio Summerville. Ik speelde lang met hem in de Feyenoordjeugd, we zijn bijna even oud. Op de training stonden we vaak tegenover elkaar. Voor mij perfect, want hij is supersnel en vaardig. Daar leerde ik veel van. Mooi dat hij het zo goed doet bij Leeds United.’

    In de Premier League hoopt hij zelf ook ooit te spelen, maar vooralsnog is hij al dolblij als hij zondag weer wordt opgesteld tijdens de derby Sparta - Feyenoord. ‘Q’ (op zijn Engels uitgesproken) zal het dan vaak klinken op Het Kasteel. Want zo noemen zijn ploeggenoten en trainers hem.

    Hij dankt zijn bijzondere voornaam aan zijn moeder. ‘Ze vond Lindschy een mooie naam, en mijn zus heet Quirine dus werd het Quilindschy.’

    Zijn moeder is overigens niet onverdeeld gelukkig met zijn vele tatoeages. ‘Ik wilde ze al toen ik twaalf was, maar het mocht pas op mijn zestiende.’ In zijn hals staat groot ‘resilience’, veerkracht, en ook treffend vindt hij de tattoo van een schorpioen. ‘Mijn sterrenbeeld. Een schorpioen is vurig, sociaal, en soms op zichzelf. Zo ben ik precies.’

    Maar de dierbaarste tattoo is dus het woordje ‘peace’. De oorlog in Oekraïne raakt hem. ‘In het begin checkte ik alles wat daar gebeurde. Ik sliep er slecht door. Ik weet: ik kan er niet veel aan doen. Nou ja, misschien op deze manier. Die tattoo zit op een opvallende plek.’








    213902
     
  20. https://www.voetbalprimeur.nl/nieuw...elvalligheid-vliegensvlug-en-ongrijpbaar.html
    Paixão rekent af met wisselvalligheid: 'Vliegensvlug en ongrijpbaar'
    11:16, Vandaag
    Feyenoord-aanvaller Igor Paixão heeft zondag indruk gemaakt tijdens de stadsderby tegen Sparta. De 22-jarige Braziliaan wist dit seizoen nog geen basisplaats te veroveren, maar André Hoekstra zag hem vrijdag zijn visitekaartje afgeven.

    Paixão opende na twaalf minuten de score op Het Kasteel. Het levert hem een plekje in het Elftal van de Week van De Telegraaf op. "Hij wordt steeds beter na de wisselvalligheid die erin zat als nieuweling bij de club", zegt Hoekstra in de krant. "Hij is vliegensvlug en was bij vlagen ongrijpbaar tegen Sparta. Hij scoorde zelf en heeft Feyenoord de opties geboden om nog meer te kunnen scoren. Je speelt helemaal een topwedstrijd als al die voorzetten er ook nog in vliegen."

    Naast Paixão is er ook een plaatjse voor teamgenoten David Hanco en Quilindschy Hartman. "Samen met Trauner is hij über-betrouwbaar", stelt de voormalig middenvelder van Feyenoord over de Slowaak. "Die twee zijn niet alleen verdedigend ijzersterk, maar ook aanvallend nog eens levensgevaarlijk, wat Hancko weer liet zien met zijn 1-3."

    Hoekstra heeft tot slot lof voor Hartman. "Afgezien van zijn leermomentje in De Klassieker een paar weken terug, is hij al tijden prima en speelt hij eigenlijk heel volwassen. Hij is no-nonsense, in zijn strijd en agressiviteit. Daar staat echt het Feyenoord-stempel op gedrukt en dan had hij ook opnieuw een paar fantastische passes en goede voorzetten in huis. Dat laat hij niet eens in de zoveel tijd zien, maar wedstrijden achter elkaar."
     
  21. Hope his father is sensible and advices him to stay and continue developing.
    And I really hope he doesnot move to Benfica, as that would strengthen them and that's not good for our battle with Portugal in the UEFA Coefficiency rating.
    https://en.as.com/soccer/will-gimenez-join-benfica-feyenoord-aces-father-discusses-future-n/
    MEXICAN SOCCER

    Will Giménez join Benfica? Feyenoord ace’s father discusses future
    Feyenoord striker Santiago Giménez is being linked with Benfica - who are just one of several major European sides tipped to sign the Mexican.


    Giménez father: “Right now, we’re happy at Feyenoord”

    Speaking to ESPN, Giménez’s father spoke about the player’s future.

    “We’ve talked to [Feyenoord sporting director] Dennis te Kloese - I have an excellent relationship with him and he’s a fundamental part of the project,” Christian Giménez said.

    “Right now, we’re happy at Feyenoord. We signed a four-year contract with the club and we want Santiago to continue in his process of growing as a footballer.”


    ¿SANTI AL BENFICA?

    Las palabras del Christian 'Chaco' Giménez sobre el futuro de su hijo en Europa pic.twitter.com/j8CEAmfLAD

    — Futbol Picante (@futpicante) March 24, 2023
    “We’ll see what happens in the summer”
    However, Giménez Sr did not completely rule out the possibility of an end-of-season move.

    “Sometimes the decision gets made for you, because there are [interested] clubs, particularly when a player’s career is going as well as Santiago’s, and they can be difficult to hold off,” he said.

    “But that certainly doesn’t mean it [a summer move] is definitely going to happen.

    “We’re happy at Feyenoord and we want him to stay. But then, in the summer transfer window, there are so many things that can happen. There’s nothing concrete, though. We’re happy at Feyenoord and we’ll see what happens in the summer
    .”
     
  22. upload_2023-4-3_12-36-31.png

    At the start of the season everybody was putting Ajax in the drivers seat on their way to an unchallenged run to the title, with PSV as the one for the second place.
    That opinion was based on this value stat and the fact that Feyenoord lost almost their complete Conference final team.
    Add to that the replacements were completely unknown to the opinion makers and you get the why of that prediction.
    However, those nobodies Feyenoord bought turn out to be cleverly scouted and when one watched the last two matches of both Feyenoord and Ajax the difference in quality of play is for Ajax fans almost unbearable to watch.
    As Johan Cruijff once said he never saw a bag of money win a match, I would add to that you never see price tags win matches. What counts is the quality a player puts on the pitch, not his price tag.
    Some contribute it solely to Slot. That's plain stupid. The speed and precision Feyenoord players execute Slot's tactical plans are proof of their qualities. You can't do that if you lack quality or are mediocre. It's time for recognition by everybody the unknown lot at the start of the season have unveiled their qualities in an undeniable fashion.
    I only can hope that their success run on three tracks isnot going to be derailed because of that triple track run's drain on their energy and exposure to injuries.
     
  23. Transfersum for Slot this summer unlimited, clause for a limited sum only active in summer 2024.
    https://www.telegraaf.nl/sport/9413...-feyenoord-trainer-slot-moet-miljoenen-kosten
    Slot (44) verlengde in de zomer van 2022 zijn contract tot 2025 en in dat contract is een clausule opgenomen dat hij tussentijds tegen een gelimiteerde vergoeding zou kunnen vertrekken. Maar die clausule blijkt niet voor komende zomer te gelden, alleen in de zomer van 2024.

    Het betekent dat Feyenoord een miljoenenbedrag kan eisen als er na dit seizoen, waarin Slot met zijn ploeg kampioen van Nederland kan worden én nog in de race is voor twee andere hoofdprijzen (KNVB-beker en Europa League).

    Interesse van Tottenham
    Met de wetenschap dat Feyenoord afgelopen winter al niet wilde ingaan op een aanbod van 5 miljoen euro van Leeds United, dat Slot toen met onmiddellijke ingang wilde inlijven, zullen de Rotterdammers niet willen meewerken aan een eventueel vertrek van hun topcoach. 5 miljoen euro is ook het record dat voor een Nederlandse coach ooit is betaald als afkoopsom. Dat was namelijk het bedrag dat Barcelona in 2020 uitkeerde aan de KNVB om de toenmalige (en sinds kort weer huidige) bondscoach van Oranje - Ronald Koeman - naar Camp Nou te lokken.

    "Feyenoord-coach staat op lijstje bij Tottenham"
    Clubs als Tottenham Hotspur en Chelsea, dat ook zijn trainer op straat heeft gezet, zijn in staat miljoenenbedragen te betalen. Ze keren die immers ook vlot uit als een trainer op straat wordt gezet. De vraag is alleen of de statuur van Slot al van dien aard is dat buitenlandse clubs zover willen gaan. Internationaal heeft hij buiten de Europese wedstrijden met AZ en Feyenoord nog geen ervaring.

    Voor de aanhang van Feyenoord moet het een geruststelling zijn dat de coach niet bij het eerste de beste bod kan opstappen. Slot heeft wel aangegeven dat hij ’in een onbewaakt ogenblik wel over een aanbieding zou kunnen nadenken’. Toch wordt het voor hem ook een grote uitdaging om komend seizoen in de Champions League uit te komen. Als hij daarin zijn ploeg ook zo geweldig laat voetballen als nu, staan de topclubs in de zomer van 2024 zeker in de rij.








    214019
     
  24. Oh, shit.
    https://www.telegraaf.nl/sport/2069716687/half-europa-heeft-feyenoorders-in-beeld
    Gigantische interesse buitenlandse clubs

    Half Europa heeft Feyenoorders in beeld
    [​IMG]
    Door Marcel van der Kraan

    Updated Gisteren, 22:35Gisteren, 20:30 in VOETBAL


    https://www.voetbalprimeur.nl/nieuw...-feyenoord-vooral-kwartet-lijkt-populair.html
    'Gigantische interesse uit Europa voor Feyenoord: vooral kwartet lijkt populair'
    Gisteren, 21:07
    Orkun Kökcü, Santiago Gimenez, David Hancko en Lutsharel Geertruida weten wekelijks scouts uit heel Europa voor zich op de tribune bij Feyenoord. Dat meldt De Telegraaf, dat spreekt van 'gigantische interesse' in de Rotterdamse uitblinkers.

    De krant meldt dindagavond dat een 'ongekend groot aantal buitenlandse clubs' vaste toeschouwer is in De Kuip. Uit de Premier League gaat het om Liverpool, Newcastle United, Manchester City, Aston Villa, Brighton & Hove Albion, Crystal Palace en Southampton. FC Barcelona, Atlético Madrid, Real Sociedad en Real Betis zijn de Spaanse vertegenwoordigers. Ook de Italiaanse clubs Internazionale, AC Milan en Fiorentina waren al meermaals aanwezig, net als AS Monaco en Olympique Lyon uit Frankrijk.

    Voor wie die clubs precies op de tribune zitten, onthullen ze niet. De Telegraaf weet wel dat Kökcü minimaal belangstelling geniet van Brighton, Benfica en Olympique Marseille. De aanvoerder richt zich echter eerst op de prijzenjacht met Feyenoord, voordat hij beslist over zijn toekomst. Wel is hij fan van de Premier League.

    Naast Kökcü staan ook Gimenez, Hancko en Geertruida 'op nagenoeg alle scoutinglijsten van de buitenlandse clubs'. Die laatste vijzelde zijn marktwaarde nog wat verder op met zijn debuut in het Nederlands elftal. Bovendien ligt het kwartet voorlopig nog vast in Rotterdam, waardoor Feyenoord de hoofdprijs kan vragen.











    214088
     

Share This Page