Watch list Goal keepers Orange team

Discussion in 'The Netherlands' started by feyenoordsoccerfan, Nov 12, 2019.

  1. :D:p
    Funny he has ckean sheets, while his name more or less means stains:sneaky:
     
  2. Reddingspercentage Bundesliga-keepers sinds debuut Flekken
    upload_2021-9-18_17-53-0.png
    In deze tabel zijn alleen keepers meegenomen die minstens tien Bundesliga-duels hebben gespeeld.
     
  3. Several goalies/keeper trainers give their opinions on Bijlow and Drommel
    https://www.nrc.nl/nieuws/2021/09/1...drommel-psv-de-toekomst-onder-de-lat-a4058840
    Justin Bijlow (Feyenoord) tegen Joël Drommel (PSV): de toekomst onder de lat
    Keepers Justin Bijlow (23) en Joël Drommel (24) bewandelden ieder een ander pad naar het profbestaan als doelman. Nu zijn ze concurrenten voor de plek onder de lat in Oranje. Zondag speelden ze tegen elkaar in de door Feyenoord gewonnen topper (0-4).

    19 september 2021 Leestijd 3 minuten
    Bijlow versus Drommel; de cijfers

    De ene doelman kwam er pas op iets latere leeftijd achter dat hij bovengemiddeld goed kon keepen, verruilde als C-junior het veld voor de doelmond en kwam via amateurclub IJsselmeervogels op zijn achttiende terecht bij FC Twente. De andere keeper doorliep de volledige jeugdopleiding van de Rotterdamse club waarvan hij als kind al supporter was en werd toen hij zestien jaar was toegevoegd aan de selectie van het eerste elftal. Nee, het pad dat leidde naar het profbestaan als keeper toont voor Joël Drommel (24) en Justin Bijlow (23) weinig overeenkomsten. Toch zijn de twee nu concurrenten voor de rol van eerste keeper bij het Nederlands elftal – en daarmee ook de toekomst van het keepersgilde.

    „Wie de minste ballen in zijn netje heeft, wint uiteindelijk”, had Drommel vooruitblikkend op het duel tussen PSV en Feyenoord zondag in Eindhoven gezegd tegenover de NOS. Die uitspraak zal hij, hoewel ogenschijnlijk kansloos bij de vier doelpunten van Feyenoord, gauw willen vergeten. Een ongekende weelde voor Feyenoord overigens, de 0-4 in het Philips Stadion – een uitslag die sinds 1965 niet meer was voorgekomen.

    „Een fantastische jongen om mee samen te werken”, zei Drommel in aanloop naar het duel over Justin Bijlow. De twee jonge keepers trainden ruim een week lang samen bij het Nederlands elftal, met Tim Krul als derde doelman. Maar in het PSV-stadion, tijdens de eerste topper van het Eredivisieseizoen, waren ze „aartsrivalen”.

    Generatiegenoten
    De kwaliteiten van generatiegenoten Bijlow en Drommel worden vaker naast elkaar gelegd. Voormalig international en keeper Sander Westerveld noemde Bijlow eerder dit jaar tegenover Voetbal International „technisch wat beter” dan Drommel. Analisten verwijzen – zeker bij een zeperd – vaker naar de wat late keuze van Drommel om als doelman verder te gaan. Het zou zijn techniek onnatuurlijker doen ogen. En Bijlow zou al verder zijn in zijn ontwikkeling. Aan de Feyenoord-goalie kleefde tot voor kort vooral de vraag of hij fysiek wel in staat was op topniveau te spelen, na herhaaldelijk blessureleed.

    „Drommel heeft vaker het lef om wat langer te wachten”, zegt Patrick Lodewijks, voormalig doelman van onder meer Feyenoord en PSV, als hem gevraagd wordt het verschil tussen beiden te duiden. „Bijlow durft daarentegen juist aanvallender of agressiever te keepen. Hij is niet bang om zijn doel uit te komen.”
    Lodewijks was tot voor kort keeperstrainer bij Oranje, maar moest zijn plek opgeven door de komst van Louis van Gaal. In de drieënhalf jaar bij Oranje viel het oog van Lodewijks ook al op de huidige doelmannen van PSV en Feyenoord. „Het belangrijkste als jonge, talentvolle keeper is dat je de kans krijgt om veel wedstrijden te spelen. Veel trainers kiezen toch voor ervaring in het doel. „Maar zij krijgen die kans nu, dat is goed om te zien.”

    Statistieken
    Dat Drommel het duiken of reageren bij een-op-een situaties vaak uitstelt, wordt bevestigd door gegevens die databureau Gracenote over optredens van beide keepers in Eredivisieduels verzamelde. In de afgelopen twee seizoenen blokte Drommel in bijna zestig duels ruim dertig keer een bal staand. Afgelopen donderdag voorkwam hij op die manier nog een nederlaag voor PSV in het Europa League-duel met Real Sociedad. In blessuretijd kopte middenvelder Olivier Boscagli een bal fout terug en zette zo een aanvaller van Sociedad oog in oog met Drommel. Die laatste wachtte lang, bleef staan en blokte de bal met de voet – iets wat met name door de Duitse doelman Manuel Neuer de laatste jaren bijna tot kunst verheven is. Geen nederlaag voor PSV, maar een belangrijk punt.

    Wat betreft het percentage reddingen in de Eredivisie ligt Bijlow, die zondag nauwelijks getest werd, iets voor. Bijlow kwam in 43 Eredivisieduels tot 71 procent aan reddingen. Drie procent meer dan Drommel, die wel bijna het dubbele aantal Eredivisieduels keepte: 92.

    Voor Drommel, die afgelopen zomer voor 3,5 miljoen euro werd overgenomen van FC Twente en daarmee Jasper Cillessen als duurste keeper in de Eredivisie afloste, was het duel met Feyenoord zijn eerste topwedstrijd. Die duels gaan gepaard met een andere druk voor een doelman dan wedstrijden bij een ‘gewone’ Eredivisieclub, zegt Lodewijks. „Bij FC Twente krijg je over het algemeen als keeper meer ballen op je af, waardoor je ook meer reddingen kunt verrichten. Bij Ajax, PSV en Feyenoord gaat het er vaak om dat je juist die ene bal op dat belangrijke moment pakt.”

    Maar ook bij Justin Bijlow zijn de verwachtingen dit seizoen anders. Over diens optreden zal snel worden gezegd; dat kan niet als keeper van Oranje, verwacht Lodewijks. „De lat wordt dit seizoen voor beiden weer een stukje hoger gelegd. Het is interessant om te zien hoe dat ze vergaat.”

    Lodewijks doelt op de keuze van de nieuwe bondscoach Louis van Gaal die Justin Bijlow voorlopig als eerste keeper in het Nederlands elftal aanwees. Hij stond in de basis bij de laatste drie WK-kwalificatieduels en overtuigde daarin, op een slippertje na tegen Turkije (6-1).

    Van Gaal zei tijdens een van de persconferenties in aanloop naar de wedstrijden zijn keuze onder meer op voorspraak van ‘expert’ Frans Hoek te hebben gemaakt. Hoek is bij Oranje opvolger van Lodewijks en een vertrouweling van Van Gaal. Hij volgde hem onder meer van München naar Manchester.

    Drommel werd al eens eerder opgeroepen door Van Gaals voorganger Frank de Boer en lijkt nu ook verzekerd van een plaats in de Oranjeselectie. Of Bijlow en Drommel de komende jaren vaste gezichten bij het Nederlands elftal zullen zijn, of over een aantal jaar bij een Europese topclub spelen, is volgens Lodewijks lastig te voorspellen. „Er komen meer goede jonge keepers aan in Nederland. Lastig te zeggen hoe ze zich ontwikkelen en hoe goed ze worden. Die kunnen zomaar het momentum pakken.”
     
  4. wilson00

    wilson00 Member

    Oct 14, 2015
    Club:
    Arsenal FC
    That sparta GK looked good vs PSV. made some top class saves.
     
  5. Flekken seems to have ruined the match for Freiburg. According to German posters he gave a goal away.
     
  6. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    Drommel was quite poor against Twente yesterday.
     
  7. richsavare

    richsavare Member+

    Ajax
    Netherlands
    Jan 28, 2003
    New Jersey
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    Flekken was poor. First goal was a long free kick and he was late and weak in dealing with it.
    Second goal got beat near post badly.
    Goalkeeper for Oranje is very much up for grabs.
     
  8. Nope.
    It was Bijlow as first one and up till now the stand ins except for Cillesen didnot convince much. We really have to hope those two stay healthy.
     
  9. BaritoPutra

    BaritoPutra Member+

    Jan 26, 2007
    Cilessen last played for Valencia in mid-January… started the game but then subbed off (presumably injury). Looks like he has been limited to a bench role now.

    Really need Bijlow to back to fitness and forms soon!! It’s frustrating that it’s been 6+ months after his debut for Oranje, and he hasn’t been able to solidify his starting (no thanks to injuries), but in reality he’s still the best bet, just by virtue how bad the other options are. Drommel and Flekken are not convincing. Krul is downhill.
     
  10. Oranje Agony

    Oranje Agony Member

    Nov 22, 2016
    SF Bay Area
    Flekken with a howler in the 77th minute vs. Borussia Dortmund today. Oof.



    Freiburg had been leading 1-0 since the 35th minute. This gift from Flekken opened the floodgates, and Dortmund won it 3-1.
     
  11. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    I was watching the Dortmund match yesterday and couldn't believe how Flekken screwed it up. The shot wasn't that hard hit and wasn't swerving.
     
  12. richsavare

    richsavare Member+

    Ajax
    Netherlands
    Jan 28, 2003
    New Jersey
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
     
  13. :ROFLMAO:
    Bijlow had one too against Heerenveen, but luckily it didnot end in a goal.
     
  14. richsavare

    richsavare Member+

    Ajax
    Netherlands
    Jan 28, 2003
    New Jersey
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    Flekken is not convincing at all. Due to rather weak batch of Dutch keepers he’s likely locked in as #3 for Oranje incredibly.
    Number 1 between Cillessen and Bijlow.
     
  15. Both Cillesen and Bijlow had a howler this weekend, although it didnot end in a goal.
     
  16. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    Time to bring in Pasveer and Steks!!!!
     
    Oranje Agony repped this.
  17. BaritoPutra

    BaritoPutra Member+

    Jan 26, 2007
    Scherpen back to Eredivisie… on loan to Vitesse. He was close to cracking the N.T while on loan in Belgium last week.
     
  18. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    He is not very good and will never be the NT keeper. Ajax saw enough of him and let him go.
     
    richsavare repped this.
  19. wilson00

    wilson00 Member

    Oct 14, 2015
    Club:
    Arsenal FC
    How many ajax Players were not deemed good enough and relessed but have turned it around with more playing time elsewhere. scherpen hasnt played much. He only managed 7 appearance for KV Oostende and at Ajax it was less then that. A full season or two and then it would be worth looking at him.
     
  20. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    Flekken is back to normal and keeps a clean sheet against Stuttgart.
     
    Oranje Agony repped this.
  21. Oranje Agony

    Oranje Agony Member

    Nov 22, 2016
    SF Bay Area
    Does anyone have any thoughts on Andries Noppert? Heerenven keeper named to the provisional squad for the September Nations League games.

     
  22. Nope.
    He had one tremendous match in the Eredivisie and that's it.
    I hear things like LvG is looking for a goalie with PK stopping capabilities.:rolleyes:
    If you have to look for one now, you know you're looking for the infamous needle, as that rep would already be glaring in your face, if that goalie is available.
    Stop fecking stupid things and start selecting those who deserve it like Karsdorp.
     
  23. Brilliant Dutch

    Brilliant Dutch Member+

    Ajax
    Netherlands
    Oct 14, 2013
    Amsterdam, Holland
    Nat'l Team:
    Netherlands
    Oranje Agony repped this.

Share This Page