The general Dutch transfer rumours thread

Discussion in 'The Netherlands' started by feyenoordsoccerfan, Dec 20, 2015.

  1. Doesnot that American guy want that money in his pocket instead of giving it away to Ajax by Solly guy?
     
  2. BaritoPutra

    BaritoPutra Member+

    Jan 26, 2007
    The Dutch exodus to Ligue 1 continues. Dilrosun moves to Bordeaux, from Hertha Berlin. Four former Jong Oranje wingers in the league... J. Kluivert, Stengs, van Bergen, and Dilrosun. Five if you count Boadu. Even with a mere 50-50 odd (flip of coin), surely you will see at least two of them succeed :p
     
  3. wilson00

    wilson00 Member

    Oct 14, 2015
    Club:
    Arsenal FC
    Deadline day transfers.
    Mohammed Ihattaren – PSV- Juventus/Samporida (Italy)
    Phillipe Sandler – Man City – Troyes (France on loan)
    Azor Matusiwa -Groningen- Stade De Remis (France)
    Abdou Harroui – Sparta – Sassuolo (Italy)
    Sam Lammer -Atalanta -Eintracht Frankfurt (Germany Loan)
    Mikey Ven Der Ven – Volendam – Wolfburg (Germany)
    Javairo Dilrosun- Hertha - Bordeaux (France on loan ),
    Kaj Sierhuis- Stade de Reims – Heracles
    Carlos Vinicius – Benfica – PSV
    Cyriel Dressers – Genk – Feyenord (on loan)
    Daishwn Redan- Hertha - PEC Zwolle on Loan

    Missed out
    Joey Verman
     
    gabrielguilarte repped this.
  4. gabrielguilarte

    Feb 23, 2016
    Club:
    AFC Ajax
    Luuk de Jong to Barca?
     
  5. Brilliant Dutch

    Brilliant Dutch Member+

    Ajax
    Netherlands
    Oct 14, 2013
    Amsterdam, Holland
    Nat'l Team:
    Netherlands
    Barca are in such a financially desperate position that they had to loan Griezmann back to Atlético with a €40m option to buy.

    So I suspect Luuk will be signed as 3rd striker to back up Depay and Aguero
     
  6. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    Luukinho!!!!!!! Viva Barca
     
  7. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    Two former Ajax academy players that left early for the money and are now floundering. Two more cautionary tales. When will they ever learn?
     
    richsavare repped this.
  8. BaritoPutra

    BaritoPutra Member+

    Jan 26, 2007
    Time to resurrect the thread with winter transfer window is looming ahead… :cool: A handful of Oranje NT hopefuls are in need for changes of scenery to remain relevant.

    Most watched for me are Bergwijn and Ake. Both currently are in tough spots with their minutes are limited. On-loan moves would be great for them. I read Ake is being courted by West Ham who are short of CD options. Bergwijn to Ajax (replacing Neres)?
     
  9. Brilliant Dutch

    Brilliant Dutch Member+

    Ajax
    Netherlands
    Oct 14, 2013
    Amsterdam, Holland
    Nat'l Team:
    Netherlands
    Brobbey apparently didnt learn either
     
  10. A story fit for this thread. Use google translate.
    https://www.trouw.nl/verdieping/gyl...tballer-verdwaald-in-het-grote-geld~bff08c6d/

    Wat de positie van voetbaltalenten uitzonderlijk maakt, en extra kwetsbaar, is dat ze uitblinken in een sport waarin vele miljoenen omgaan.


    Esther Scholten2 december 2020, 09:52
    Zestien was hij, toen Gyliano van Velzen Ajax verruilde voor het grote Manchester United. Wat hij zich toen niet realiseerde, was dat het een beslissing was die hem zou blijven achtervolgen. Wie eens op Old Trafford heeft gespeeld, ligt voor de rest van zijn leven onder een vergrootglas. “Het is al tien jaar geleden, maar tot op de dag van vandaag beginnen mensen overal waar ik kom over United. In het begin had ik daar heel veel moeite mee.”


    Laat er geen misverstand over bestaan, Van Velzen (26) is heel trots op zijn drie jaar in dienst van de Premier League-club. Alleen heeft hij ook een prijs betaald voor zo’n werkgever op z’n cv. Geen verering zonder verwachtingen. “Het zwaarste wat ik ooit heb meegemaakt, waren de berichten op Twitter in mijn United-tijd. Er werden zoveel dingen over me geschreven. Echt iedereen had een mening. De een vond dat ik er niks van kon, de ander schreef ‘goed gespeeld’. Dat verwarde me. Het heeft me heel onzeker gemaakt.”

    Een tiener was hij nog, verdwaald in een wereld waar de harde voetbalwetten gelden. Sportpsycholoog Tim Koning ziet daar dagelijks de gevolgen van in zijn praktijk. “De verzuchting ‘ik ben niet goed genoeg’ hoor ik zo vaak. Veel voormalige voetbaltalenten worstelen met hun identiteit. Wie ben ik? Wat kan ik? Jarenlang hing hun eigenwaarde af van hun prestaties op het veld. Overal waar ze kwamen, waren zij de PSV’er of de Ajacied. In de klas, op verjaardagen. Als alles wordt opgehangen aan je rol en als iedereen daar ook nog wat van vindt, dan moet je wel heel sterk in je schoenen staan om daar mee te kunnen dealen.”


    Machowereld
    Van Velzen is een stoere vent met dito tatoeages, die openhartig vertelt. Veel antwoorden begint hij bijna verontschuldigend met: ‘eerlijk gezegd’. “Achteraf denk ik dat mentale begeleiding in mijn Manchester-tijd goed was geweest. Om me te helpen focussen op bepaalde doelen en het had de klappen die ik op Twitter kreeg misschien gedempt. Maar het is nooit aangeboden en ik heb er zelf niet om gevraagd. Ik dacht toen, net als de meeste mensen om me heen, dat er iets mis was met je als je naar een sportpsycholoog ging.”

    Voetbal is een machowereld, waarin mentale gezondheid nog het stigma heeft van zwakte, stelt Vana Hutter, docent sportpsychologie aan de Vrije Universiteit. Zij coördineert ‘Flame’ (Flourishing in and beyond the game), een Europees wetenschappelijk onderzoek naar de sociaal-emotionele ontwikkeling van spelers in de jeugdopleidingen van betaald voetbal organisaties. “We moeten ervoor zorgen dat deze kinderen klaar zijn voor hun volwassen leven, ongeacht of ze de nieuwe Messi worden of niet.”

    Wat de positie van voetbaltalenten uitzonderlijk maakt, en extra kwetsbaar, is dat ze uitblinken in een sport waarin vele miljoenen omgaan. Hutter: “Daar schuilt een gevaar in. Dat je veel geld kunt verdienen met voetbal kan de intrinsieke motivatie in de weg staan. Het plezier van het kind kan naar de achtergrond worden gedrukt.”


    De transferbedragen die voor talenten jonger dan twintig jaar worden betaald, zijn de afgelopen vijf jaar in Europa meer dan verdrievoudigd. ‘Dat maakt het ontwikkelen van jeugdspelers steeds lucratiever’, constateert het rapport ‘Training facilities and Youth Investment, Landscape 2020’ van de Europese voetbalbond Uefa. De Europese topdivisieclubs hebben samen inmiddels een jaarlijks budget voor talentontwikkeling van 870 miljoen euro.

    Kort samengevat: voetbaltalenten zijn big business. Tieners als Van Velzen zijn er steeds meer. Negen jaar geleden verhuisden er binnen Europa ruim duizend kinderen naar een voetbalclub over de grens, dit jaar staat de teller op meer dan vierduizend. De afgelopen tien jaar vertrokken 51 minderjarige jongens van Nederlandse opleidingen naar buitenlandse clubs. De aantallen komen uit de database van Voetbal International. Navraag bij de KNVB leert dat er in Zeist geen cijfers worden bijgehouden.

    In principe verbiedt wereldbond Fifa buitenlandse transfers van minderjarigen, maar een uitzondering vormt het werk van ouders: als het gezin daarvoor moet verhuizen, dan mag het kind mee. In die volgorde. De praktijk is vaak omgekeerd. Ook de ouders van Van Velzen gingen mee naar Manchester. “Die kregen daar werk. Dat was allemaal geregeld.”


    Van Velzen werd gescout toen hij in het Nederlands elftal onder zestien jaar speelde. In eerste instantie bedankte hij voor de eer, ‘omdat hij een echte Ajax-jongen was’. Maar toen de club uit Amsterdam hem na de buitenlandse flirt geen contract aanbood, veranderde hij van mening. In Engeland zou hij voor het eerst geld kunnen verdienen. “Vergeleken met tieners buiten het voetbal verdiende ik heel veel. We praten niet over 20.000 euro per week, totaal niet. Het was een salaris waar je goed van kan leven maar niet rijk van wordt.”

    Kindermarkt
    Klankbord bij de beslissing om toch ‘ja’ te zeggen, vormde zijn familie. Een belangenbehartiger had hij niet. Tegenwoordig zijn kinderen met zaakwaarnemers heel gewoon op de Nederlandse velden. Volgens de reglementen van de KNVB mag een ‘intermediair’, zoals de bond de centrale figuren op de groeiende kindermarkt eufemistisch noemt, een speler vertegenwoordigen die de leeftijd van veertien jaar en zes maanden heeft bereikt.

    Ook Guido Albers, die recent nog de volwassen Donny van de Beek naar Manchester United begeleidde, praat tegenwoordig met jonge tieners. “Ik zou liever met een eerste gesprek wachten totdat het talent wat ouder is, een jaar of zestien. Dan heb je een beter plaatje wat het perspectief is en kun je samen overleggen wat goede vervolgstappen zijn. Maar we zitten al op veel jongere leeftijd met speler en ouders om de tafel. We moeten wel, vanwege de concurrentie uit binnen- en buitenland. We moeten al een band hebben opgebouwd, anders zijn we te laat.”

    Het tekent het ingewikkelde speelveld waarbinnen zijn bedrijf Players United moet opereren. “Ik ga liever voor de lange termijn. Vaak is het voor een voetballer beter om eerst in Nederland door te breken. Kijk naar Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong en bij welke prachtige clubs zij nu spelen. Van de jongens die wel jong de grens zijn overgegaan, voetballen er op latere leeftijd niet veel meer.

    Nathan Aké is een uitzondering. Hij speelt nu bij topclub Manchester City, maar is opgeleid bij Chelsea. Het blijft een feit dat weinig jongens die naar Engeland zijn gegaan bij hun eigen club debuteren. Voor de weg die Aké heeft bewandeld, moet je mentaal sterk zijn. Je moet er tegen kunnen om verhuurd te worden en dat er veel concurrenten worden aangekocht; de weg naar de top is minder geplaveid dan in de eredivisie.”

    [​IMG]
    Gyliano van Velzen maakt zijn eerste doelpunt voor Manchester United tegen Charlton Athletic in 2012.Beeld Getty
    Van Velzen speelde zijn eerste twee seizoenen bij United alle wedstrijden. Maar toen hij het derde jaar bij de volwassenen moest meedoen, belandde hij op de bank. “Het tweede elftal, Jong United, zat zo vol. De concurrentie was moordend, want ook sommige spelers uit het eerste elftal moesten bij ons speelminuten maken.” Hij werd voor een paar maanden aan Antwerpen verhuurd, maar ook na terugkeer wachtte hij vergeefs op een kans in het tenue van Manchester. Zijn contract werd niet verlengd.

    Spijt van zijn beslissing om naar Engeland te gaan, heeft hij desondanks niet. Hij heeft samen mogen spelen met Paul Pogba en Jesse Lingard. Dat zijn waardevolle herinneringen. Bovendien: wie zegt hem dat hij bij Ajax wel was doorgebroken? “Je kan beter bij de hoogste top vallen. Dan kun je altijd nog bij een Nederlandse clubs terecht.” Van Velzen vervolgde zijn carrière bij FC Utrecht, Volendam, Roda JC, Crawley Town en nu bij Telstar.

    “In de voetbalwereld moet je dag-in-dag-uit presteren. Heel veel mensen hebben een mening over je. Zeker over iemand die bij United heeft gespeeld. Hoe zou jij je voelen als een heel stadion je uitfluit? Ook zijn er mensen die willen bepalen wat voor stappen je zet.”

    Financieel zorgeloos
    “In zo’n omgeving is het belangrijk dat je je gevoelens kan uiten. Dat vond ik lang moeilijk. Ik ben uiteindelijk bij Utrecht in aanraking gekomen met een sportpsycholoog. Die heeft mij erg geholpen met de druk om te gaan. Want er is zoveel druk. Zelfs van je familie. Zij kunnen motiverend met je praten omdat ze het beste voor je willen, maar dat kan ook druk geven.”

    Onderzoeker Hutter weet dat ook ouders worstelen. “Het vooruitzicht van veel geld maakt het voor hen nog ingewikkelder. De consequenties gaan zoveel verder dan ‘wat een prachtige ervaring zou het voor mijn kind zijn als hij een keer wereldkampioen wordt’. De sport kan ook een ticket betekenen naar een financieel zorgeloos leven.”

    “Als volwassenen hebben wij de talentontwikkeling zo ingericht dat wij als coaches, ouders en andere betrokkenen controle kunnen uitoefenen. Voor de ontwikkeling van het kind is er weinig ruimte”, stelt psycholoog Koning. “Ik heb recent alle betaald voetbal organisaties (bvo’s) in kaart gebracht. Als je de statistieken bekijkt, zie je dat clubs steeds jonger zijn gaan scouten. Waardoor je jonge jongens in een maatschappij brengt waar ze eigenlijk nog niet rijp voor zijn.”

    “In het steekspel tussen clubs regeert de angst. Clubs zijn als de dood dat ze de nieuwe Frenkie de Jong missen. Uit veel onderzoeken blijkt dat scouten tot twaalf jaar zinloos is. Maar het frappante is dat die kennis niet doordruppelt naar de handelwijze van clubs. Waarom zouden zij zich ook iets aantrekken van de wetenschap? Clubs houden de visvijver het liefst zo groot mogelijk, zodat ze alles in hun net hebben. Als van de honderd jongens er één het haalt, dan is dat voor de grotere clubs bedrijfseconomisch prima te verantwoorden.”

    Gezichtsverlies
    “Het vervelende is dat er veelal wordt geschreven over de jongens die het wél halen. En hoe goed de jeugdopleiding dan wel niet is. Terwijl de 99 anderen exact dezelfde route hebben bewandeld en daar wordt niet of nauwelijks aandacht aan besteed. Ik zie wat het doet met een jongen die weg moet bij een bvo. Dat is gezichtsverlies dat hem zijn identiteit ontneemt. Wie ben ik nog als ik geen topvoetballer ben? Ik zie het verdriet en de wanhoop bij de jongens aan de onderkant van de ijsberg.”

    Als Van Velzen terugkijkt op zijn carrière dan is wisselvalligheid de rode draad. “Ik heb ups en downs meegemaakt. Nooit heb ik één lijn kunnen doortrekken. Ik heb een hartstikke goede Gyliano laten zien en een heel onzekere. De ene twee maanden speelde ik heel sterk, de volgende twee heel slecht.”

    Zijn carrière is niet zo gelopen als verwacht, toen hij als grote belofte naar Engeland vertrok. Wat de precieze invloed van die transfer is, blijft gissen. Feit is dat Van Velzen daarna altijd extra druk heeft gevoeld door het United-stempel. “Ik heb mooie dingen mogen meemaken en veel vervelende. Eigenlijk heb ik altijd meer naar het negatieve gekeken. Nu probeer ik positiever terug te kijken en denk ik bijvoorbeeld aan mijn winnende doelpunt voor Roda JC in de play-offs of mijn uitverkiezing voor Jong Oranje toen ik bij Volendam speelde. Dat zijn hartstikke lekkere momenten, toch?”



    VoetbalTopsportkinderen
    Gyliano van Velzen raakte als jonge voetballer verdwaald in het grote geld
     
  11. https://www.ad.nl/nederlands-voetba...eau-aan-kan-hij-zit-bij-oranje-toch~a18c2d8c/
    Ajax heeft AZ-captain Owen Wijndal op het lijstje: ‘Of hij het niveau aan kan? Hij zit bij Oranje toch?’

    Ajax volgt nauwlettend de verrichtingen van linksback Owen Wijndal van AZ. ,,Hij staat al een tijdje op een lijstje”, erkende trainer Erik ten Hag in de aanloop naar de halve finale van de KNVB-beker van zijn ploeg tegen de formatie uit Alkmaar. ,,Of hij het niveau van een topclub aan kan? Hij zit bij Oranje toch?”

    Sportredactie 02-03-22
     
  12. Wanneer Ajax een linksback kreeg aangeboden, was het antwoord meestal: tipt niet aan Owen Wijndal

    De kraker in de halve finale vanavond is ook de ontmoeting tussen een club en speler die al geruime tijd een oogje op elkaar hebben. Als het aan de bekerhouder ligt, speelt AZ-linksback Owen Wijndal (22) komend seizoen in Amsterdam. Waarom Ajax een match voorziet.

    Johan Inan 03-03-22, 07:17
     
  13. Don't see this happen, unless Ajax is willing to pay Top 5 league money for him.
     
  14. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    We'll see what happens. Ajax have two very good youth LBs who might be ready soon.
     
  15.  
  16. BaritoPutra

    BaritoPutra Member+

    Jan 26, 2007
    Erik ten Haag to M.U a done deal?! I guess we’ll be seeing Dutch players there again… could it be the end of Donny v.d Beek’s purgatory state?
     
  17. BaritoPutra

    BaritoPutra Member+

    Jan 26, 2007
    Resurrecting old thread now that the January transfer window is upon us… which Oranje players are on the move?!?

    Memphis… definitely needs to find a new club, now that he’s healthy. Galatasaray are reportedly interested, but I don’t think the feeling is mutual. Huge decision that could impact Oranje significantly.

    Gakpo… elevated his stock after the W.C. M.U are leading the pack, 50M Euro is the quoted figure. If that’s true, PSV should take the money! That’s a very handsome sum :D

    Frenkie de Jong… could join the Barca exodus, Bayern Munich?

    Blind… fallen out of favor, available on free transfer. Move to Royal Antwerp to join the growing Dutch contingent there?

    J. Timber… becoming the most valued player in Eredivisie after the WC (tied with Gakpo), per transfermarkt website. Obviously that is rather subjective, and Timber is not going to move anytime soon, but still… one to watch as interests are heating up.
     
  18. #318 feyenoordsoccerfan, Dec 16, 2022
    Last edited: Dec 16, 2022
    Nope.

    Gakpo is indispensable for PSV's chances on CL football which, if the group stage is reached and with the taking of the 6th spot still possible, would mean a bonus of about 30 million. Selling him now would mean you have to subract that CL bonus, while Gakpo isnot going to drop in value in the summer. So 50 - 30< 50 +30 million.
    Wonder what the smart decision is.:rolleyes:
    A couple of years ago the imbecil management sold their topscorer in the winterbreak while on track for the title. They lost the title and the CL bonus, which was a huge capital destruction.
     
    richsavare and Orange14 repped this.
  19. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    PSV is dependent on CL money if they can get it. Dutch do not get two spots in the group stage until next season so 2nd place means going through qualification rounds. Ajax have been the only recent team to accomplish this which they did all the way to the semifinals in 2019. If Gakpo leaves, I'm not sure PSV have the talent to finish first even with a poor Ajax side.
     
  20. BaritoPutra

    BaritoPutra Member+

    Jan 26, 2007
    I think even with Gakpo, PSV will have a hard time winning the Eredivisie title. Too many holes in the back line... Maybe Gakpo will play with super hero confidence after returning from the W.C., and carry them to the title, but that’s asking a lot.

    Last PSV appearance in UCL was nearly five years ago now. Their records in European football are disastrous… they choke year after year, it’s almost like they didn’t care at all.
     
  21. bunbohue

    bunbohue Member+

    Apr 5, 2005
    Should we just focus on the players that will be relevant to NT from now on? That means ….no more Blind. Don’t care where he moves to. It would be nice if he announces retirement from international duty. They can hold a friendly in summer with Belgium to give him 100th cap, but no call up for Euro qualification or Nations League.
    Memphis should be dropped if he does not play at a club. It will be Weghorst to start and a chance to test others like Brobbey or Summerville. No special treatment and create a competitive environment. Nothing given, always earned!
     
  22. Brilliant Dutch

    Brilliant Dutch Member+

    Ajax
    Netherlands
    Oct 14, 2013
    Amsterdam, Holland
    Nat'l Team:
    Netherlands
  23. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    Real good question. I thought I was over on the 606 thread and it was my mistake.
     
  24. Brilliant Dutch

    Brilliant Dutch Member+

    Ajax
    Netherlands
    Oct 14, 2013
    Amsterdam, Holland
    Nat'l Team:
    Netherlands
    I did that once and you gave me sh*t for it, remember?? :p;)
     
  25. You're getting old;)
     

Share This Page