Eredivisie 2017-2018

Discussion in 'The Netherlands' started by feyenoordsoccerfan, Jun 13, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. https://www.fcupdate.nl/voetbalnieu...divisie-elftal-van-2017-volgens-onze-volgers/
    Dit is het Eredivisie-elftal van 2017 volgens onze volgers

    31 december 2017 – Op de laatste dag van 2017 blikken we nog één keer terug op het afgelopen seizoen in de Eredivisie. Door middel van polls op Twitter hebben we onze volgers gevraagd naar het sterrenteam van het afgelopen jaar. Ajax is met een speler in elke linie de grote winnaar te noemen, terwijl ook Hirving Lozano een overtuigende winst boekte.

    Ter verduidelijking: omdat als tijdsperiode het jaar 2017 is gehanteerd, kunnen er spelers in staan die in de zomer zijn vertrokken of juist in de zomer zijn neergestreken op de Nederlandse velden.

    Keeper: André Onana (Ajax)

    [​IMG]
    Volgens onze volgers was Andre Onana de beste sluitpost in de Eredivisie. De keeper van Ajax kreeg maar liefst 65 procent van de stemmen en troefde concurrenten Brad Jones (Feyenoord), Jeroen Zoet (PSV) en Sergio Padt (FC Groningen) overtuigend achter af. Onana knokte zich gedurende dit jaar in de basis bij Ajax en is inmiddels niet meer weg te denken uit het elftal.

    Rechtsback: Rick Karsdorp (Feyenoord)
    Hij verdiende in de zomer een transfer naar AS Roma en speelde zodoende alleen de eerste helft van 2017 in de Eredivisie, maar heeft toch voldoende indruk gemaakt: Rick Karsdorp. De voormalig rechtsback van Feyenoord ontving met 46 procent bijna de helft van de stemmen. Denzel Dumfries (Sparta, sc Heerenveen), Jonas Svensson (AZ) en Tyrone Ubuehi (ADO Den Haag) waren de andere genomineerden.

    Centrale verdediger: Davinson Sánchez (Ajax)
    Van alle elf verdedigers won Davinson Sánchez zijn poll het meest overtuigend. De Colombiaan maakte in Amsterdam zoveel indruk dat hij 67 procent van de stemmen heeft gekregen. Zijn voormalig ploeggenoot Matthijs de Ligt, Eric Botteghin (Feyenoord) en Guram Kashia (Vitesse) kwamen er daardoor niet aan te pas.

    Linker centrale verdediger: Héctor Moreno (PSV)
    Ook op de plaats van linker centrale verdediger heeft een speler die in de zomer is vertrokken de strijd gewonnen. Héctor Moreno van PSV kreeg 45 procent van de stemmen. Jan-Arie van der Heijden (Feyenoord), Rick van Drongelen (Sparta) en Justin Hoogma (Heracles Almelo) redden het net niet.

    Linksback: Ridgeciano Haps (AZ, Feyenoord)

    [​IMG]
    Voor Ridgeciano Haps was 2017 een uitstekend jaar. De linksback werd na een sterk seizoen bij AZ verkocht aan Feyenoord, waar hij ook moeiteloos meedraait in de basisploeg. Vreemd is het dan ook niet dat hij deze poll gewonnen heeft, ten koste van Terenco Kongolo (Feyenoord), Thomas Ouwejan (AZ) en Nick Viergever (Ajax). Haps kreeg 39 procent van de stemmen.

    Centrale middenvelder: Karim El Ahmadi (Feyenoord)
    Karim El Ahmadi was de aanjager in het kampioenselftal van Feyenoord en heeft dit jaar ook grote indruk gemaakt op onze volgers. De strijd om centrale middenvelder heeft de Marokkaan gewonnen. Hij bleef Lewis Baker (Vitesse), Yassin Ayoub (FC Utrecht) en Davy Klaassen (Ajax) voor door 45 procent van de stemmen te krijgen.

    Centrale middenvelder: Marco van Ginkel (PSV)

    [​IMG]
    Op de tweede positie van centrale middenvelder is Marco van Ginkel als winnaar uit de bus gekomen. Hij kreeg, net als El Ahmadi, 45 procent van de stemmen en bleef Ryan Thomas (PEC Zwolle), Jens Toornstra (Feyenoord) en Luigi Bruins (Excelsior) overtuigend voor.

    Nummer tien: Hakim Ziyech (Ajax)
    Hakim Ziyech is de man die van alle elf spelers de meeste stemmen kreeg op zijn positie. De aanvallende middenvelder van Ajax ontving met 68 procent verreweg de meeste stemmen en gaf Zakaria Labyad (FC Utrecht), Frederik Jensen (FC Twente) en Abdenasser El Khayati (ADO Den Haag) geen schijn van kans.

    Rechtsbuiten: David Neres (Ajax)
    Hij had wat opstartproblemen, maar David Neres raakte in de eerste seizoenshelft behoorlijk op stoom met acht doelpunten en elf assists in de Eredivisie. Die prestaties hebben hem een plaats in het elftal van het jaar opgeleverd. Bradley Kuwas (Heracles Almelo), Steven Berghuis (Feyenoord) en Alireza Jahanbakhsh (AZ) kenden ook een goed seizoen, maar waren volgens onze volgers net wat minder dan de Braziliaan.

    Spits: Nicolai Jørgensen (Feyenoord)

    [​IMG]
    Hij kreeg concurrentie van onder meer een landgenoot, maar Nicolai Jørgensen is erin geslaagd om de uitverkiezing in de spits te winnen. Kasper Dolberg (Ajax), Samuel Armenteros (Heracles Almelo), Ricky van Wolfswinkel (Vitesse) en Wout Weghorst (AZ) beten in het stof. Het was wel een spannende strijd, want Jørgensen moest het doen met 35 procent van de stemmen.

    Linksbuiten: Hirving Lozano (PSV)
    De vierde speler van PSV in het elftal van het jaar is Hirving Lozano. De Mexicaan schoot als een komeet uit de startblokken in de Eredivisie en liet zich bij aanvang van het nieuwe seizoen meteen zien. Hij kreeg 58 procent van de stemmen en won de verkiezing dus afgetekend. Mimoun Mahi (FC Groningen), Eljero Elia (Feyenoord) en Bryan Linssen (FC Groningen, Vitesse) moesten de buitenspeler van PSV voor zich dulden.

    Het elftal van het jaar: Onana; Karsdorp, Sánchez, Moreno, Haps; El Ahmadi, Van Ginkel, Ziyech; Neres, Jørgensen, Lozano.

    [​IMG]
     
  2. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    How any "expert" can put Ziyech on a team of the year is beyond me. I guess they never see him play.
     
  3. Brilliant Dutch

    Brilliant Dutch Member+

    Ajax
    Netherlands
    Oct 14, 2013
    Amsterdam, Holland
    Nat'l Team:
    Netherlands
    What about Karsdorp, wasnt he injured for most of the year??
     
  4. It isnot an expert/pundits list, but voted by the fans that frequent that site.
    Plus it is the year 2017, not the season.
     
  5. History on Argentine signings by Ajax isnot a good omen!
    https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/other/deze-argentijnen-gingen-romero-en-tagliafico-voor/ar-BBHZz2r
    Deze Argentijnen gingen Romero en Tagliafico voor
    Voetbal International
    In de personen van Nicolás Tagliafico (Ajax) en Maximiliano Romero (PSV) zijn er na de winterstop twee nieuwe Argentijnen te bewonderen in de Eredivisie. Zestien spelers uit het Zuid-Amerikaanse land gingen bovenstaand duo voor. Een overzicht.

    Een aantal Argentijnen passeerde in het verleden al de revue op de Nederlandse velden. Van Ajax tot Feyenoord en FC Den Bosch. Wat opvalt is dat slechts een enkeling de verwachting waarmaakte.

    Mariano Bombarda was de eerste. Hij werd geboren in Spanje, maar bezit een dubbele nationaliteit. Via de jeugd van ACV Assen kwam hij in 1994 bij FC Groningen terecht. Na jaren actief te zijn bij Willem II - waarmee Bombarda onder meer in de Champions League speelde - belandde hij in 2002 in De Kuip. Daar sloot hij zijn loopbaan in Nederland af, om na een dienstverband bij Tenerife zijn schoenen aan de wilgen te hangen.

    Feyenoord

    In de jaren dat Bombarda actief was in Nederland volgden zes Argentijnen eenzelfde soort route. Feyenoord ging in 1996 op de Argentijnse tour, toen het een tweetal spelers van Rosario Central aantrok. Pablo Sánchez vormde een succesvol koppel met Henrik Larsson en werd clubtopscorer in het seizoen 1996/97, linksback Patricio Graff kwam ook over van Rosario naar Rotterdam. Na drie seizoenen vertrok hij naar FC Den Bosch.

    In de tussentijd transfereerde nog twee jongens uit Argentinië naar Feyenoord. De één was succesvoller dan de ander. Eduardo Bustos Montoya volgde dezelfde weg vanuit Rosario naar de havenstad, maar bleek geen succesnummer. Dat was Julio Ricardo Cruz wel. Met Feyenoord werd hij kampioen en won hij de Super Cup. Ook scoorde hij twee keer in de Champions League tegen Juventus.

    [​IMG] © VI Images
    Ajax

    Waar Feyenoord nog enigszins succesvol was in het aantrekken van jongens uit Argentinië, kende Ajax in het verleden een minder track record. Mariano Juan tekende na een goed jeugdtoernooi in Toulon in 1996 voor vijf seizoenen bij Ajax, maar een trainerswissel – Louis van Gaal vertrok en Morten Olsen volgde hem op – gooide roet in het eten. De volgende Ajacied was een befaamde, maar niet vanwege zijn kwaliteiten. Iván Gabrich kwam met veel bombarie naar Amsterdam, maar na een aantal trainingen wist Ronald de Boer nog steeds niet wat zijn favoriete been was. Uiteindelijk eindigde zijn dienstverband bij de Amsterdamse club na één jaar.

    Ajax wachtte jaren met het aantrekken van een nieuwe Argentijn, Mauro Rosales kwam in 2004 naar de hoofdstad. Op de rechterflank speelde Rosales genoeg wedstrijden, maar na drie seizoenen keerde hij terug naar zijn vaderland om te gaan spelen voor River Plate. De aanvaller gaf het startsein voor een nieuwe Argentijnse enclave op de Nederlandse velden. Sergio Romero streek neer in Alkmaar bij AZ, Hugo Bargas ging naar De Graafschap, kende een uitstapje naar PEC Zwolle (destijds FC Zwolle) en speelde uiteindelijk tot medio 2011 in Doetinchem. Matías Cahais was zeer kortstondig actief bij FC Groningen en een provincie verderop speelde Hernán Losada een jaar op huurbasis voor SC Heerenveen.

    In het jaar dat Losada 29 competitiewedstrijden speelde voor de Friezen, begon Dario Cvitanich aan zijn tweede seizoen bij Ajax. Marco van Basten had een jaar eerder liefst zeven miljoen euro voor de spits neergeteld, maar na een hattrick tegen NAC Breda in 2009/10 zag toenmalig Ajax-coach Martin Jol meer heil in Marko Pantelic. Na twee seizoenen voetballen voor Pachuca in Mexico keerde Cvitanich terug in Amsterdam, om Ajax' dertigste landstitel nog mee te pakken op zijn palmares.

    [​IMG] © VI Images
    Cvitanich was tot vorig seizoen de laatste Argentijn in de Eredivisie. ADO Den Haag trok afgelopen voetbaljaargang José San Román aan, maar wegens gebrek aan speeltijd en heimwee keerde hij huiswaarts. Dit seizoen was tot dusver Nicolás Freire de enige speler uit Argentinië in de vaderlandse competitie. De verdediger staat op huurbasis onder contract bij PEC Zwolle.

    Freire kan vanaf de tweede seizoenshelft een andere Nicolás verwelkomen. Tagliafico gaat naar Ajax. Met Romero komt nóg een Argentijn naar Nederland. De inmiddels ex-speler van Vélez Sarsfield is de tweede Argentijn in dienst van PSV. In het seizoen 2005/06 was Osmar Ferreyra als huurling van CSKA Moskou de eerste speler uit Argentinië in Eindhoven. Romero treedt in zijn voetsporen en is samen met Ajacied Tagliafico respectievelijk de zeventiende en achttiende Argentijn die gaat voetballen in Nederland.

    Speler Club(s) Tijd
    Mariano Bombarda FC Groningen, Willem II, Feyenoord 1994-04
    Pablo Sánchez Feyenoord 1996-98
    Patricio Graff Feyenoord, FC Den Bosch 1996-99, 1999-00
    Mariano Juan Ajax 1996-00
    Iván Gabrich Ajax 1996-97
    Eduardo Bustos Montoya Feyenoord 1996-97
    Julio Ricardo Cruz Feyenoord 1997-00
    Mauro Rosales Ajax 2004-07
    Osmar Ferreyra PSV 2005-06
    Sergio Romero AZ 2007-11
    Dario Cvitanich Ajax 2008-11
    Matías Cahais FC Groningen 2008-08
    Hugo Bargas De Graafschap, PEC Zwolle 2008-11, 2008-09
    Hernán Losada SC Heerenveen 2009-10
    José San Román ADO Den Haag 2016-17
    Nicólas Tagliafico Ajax 2018 -
    Maximiliano Romero PSV 2018 -
    ]]> [​IMG] © VI Images Deze Argentijnen gingen Romero en Tagliafico voor
     
  6. This weeks AD Sportwereld's team of the week:
    upload_2018-1-24_12-51-28.jpeg
     
  7. "Elftal van de week" based on Opta data:
    http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=321919
    Het Elftal v/d Week, in samenwerking met Opta: Berghuis ‘MVP’ van Feyenoord
    Maandag, 29 januari 2018 om 08:30
    [​IMG]
    Wie waren in het afgelopen Eredivisie-weekeinde volgens Opta-statistieken de beste spelers op hun positie? In speelronde twintig waren Renato Tapia en Steven Berghuis van waarde voor Feyenoord, terwijl Hirving Lozano en Santiago Arias uitblonken bij PSV.

    [​IMG]
    DM: David Jensen (FC Utrecht), statistiek: 6 reddingen - Jensen kwam tot zes reddingen tegen Ajax, slechts één keer verrichte de keeper meer reddingen in een Eredivisieduel (7 tegen FC Groningen op 25 februari 2017).

    [​IMG]
    RV: Santiago Arias (PSV), statistiek: 12 keer balbezit veroverd - Arias kwam voor het eerst sinds 14 mei 2017 (tegen PEC Zwolle) tot een doelpunt in de Eredivisie.

    [​IMG]
    CV: Renato Tapia (Feyenoord), statistiek: 7 uitverdedigende acties - Feyenoord kreeg in 11 duels met Tapia in de basis acht goals tegen dit Eredivisieseizoen (0,7 per wedstrijd), zonder de Peruviaan waren dat er twaalf in negen duels (1,3 per wedstrijd).

    [​IMG]
    CV: Kik Pierie (sc Heerenveen), statistiek: 95% passzuiverheid (77 passes) - Pierie was voor het eerst in zijn carriere betrokken bij een Eredivisiegoal, hij gaf in zijn achttiende wedstrijd de assist op Denzel Dumfries.

    [​IMG]
    LV: Thomas Ouwejan (AZ), statistiek: 38 passes op de helft van de tegenstander (87% aangekomen) - Geen verdediger was bij meer doelpogingen betrokken in speelronde 20 dan Ouwejan (4 - 2 schoten, 2 gecreëerde kansen).
     
  8. vervolg:
    Het Elftal v/d Week, in samenwerking met Opta: Berghuis ‘MVP’ van Feyenoord
    Maandag, 29 januari 2018 om 08:30
    [​IMG]

    [​IMG]
    CM: Mason Mount (Vitesse), statistiek: 3 doelpogingen, 2 kansen gecreëerd - Mount kwam in zijn laatste vijf competitieduels tot drie Eredivisiedoelpunten.

    [​IMG]
    CM: Younes Namli (PEC Zwolle), statistiek: 7 voorzetten, waarvan 3 uit open spel - De drie Eredivisiedoelpunten van Namli (alle 3 werden dit seizoen gemaakt) waren alle drie schoten van buiten het strafschopgebied.

    [​IMG]
    CM: Manu Garcia (NAC Breda), statistiek: 112 balcontacten - Manu García noteerde meer passes (76), persoonlijke duels (21) en balheroveringen (14) dan iedere andere speler in dit duel.

    [​IMG]
    RA: Steven Berghuis (Feyenoord), statistiek: 1 goal, 2 assists - Berghuis is dit Eredivisieseizoen betrokken bij achttien doelpunten (12 doelpunten en 6 assists), meer dan elke andere speler.

    [​IMG]
    CA: Lennart Thy (VVV-Venlo), statistiek: 5 balcontacten in de 16 - Thy scoorde vijf keer in zijn laatste zes Eredivisieduels; de Duitser was trefzeker met zijn laatste vijf schoten op doel in de competitie.

    [​IMG]
    LA: Hirving Lozano (PSV), statistiek: 5 kansen gecreëerd - Lozano (3 minuten, 31 seconden) maakte de snelste uittreffer voor PSV in de Eredivisie sinds Davy Pröpper op 31 oktober 2015 tegen De Graafschap (2 minuten, 52 seconden).
     
  9. Voetbal International's best eleven this week. Rotterdam dominating it, but no Feyenoorder in sight:eek:
    [​IMG]
     
  10. It's amazing. Excelsior 10 wins and 8 of them in away matches. Just unbelievable score.
    [​IMG]
     
  11. https://www.ad.nl/nederlands-voetba...-pasveer-en-luckassen-de-schlemiel~a2706c9e1/
    Heracles Almelo – FC Twente 2-1
    Heracles Almelo: Castro 6,5; Breukers 6 (90. Van de Berg -), Droste 6,5 (64. Wuytens -), Pröpper 6,5, Baas 6,5; Monteiro 7,5, Jakubiak 6,5, Van Ooijen 6; Kuwas 8, Vermeij 6,5 (80. Gladon -), Peterson 6,5.
    FC Twente: Drommel 5; Van der Lely 5, Lam 5, Bijen 5, Cuevas 5; Holla 4, F. Jensen 5, Maher 5; Maria 5, Boere 5 (81. Hooiveld -), Tighadouini 5 (72. El Hamdaoui -).
    Arbiter: Blom 5,5.
    Man of the Match: Er zijn van die dagen waarop Brandley Kuwas op de rechtervleugel nauwelijks te stoppen is. Tegen FC Twente had de 25-jarige oud-speler van Excelsior weer zo’n avond. In de Twentse derby draaide hij zijn directe tegenstander Cristian Cuevas bij vlagen tureluurs en stond hij met een fraaie pass aan de basis van de 1-1 van Kristoffer Peterson. Alleen de Zweed ondernam meer doelpogingen (vijf) dan Kuwas zelf: vier stuks.

    [​IMG]
    Brandley Kuwas (midden). © Pro shots
    ADO Den Haag – NAC Breda 0-2
    ADO Den Haag: Zwinkels 6,5; Ebuehi 6 (67. Goppel -), Beugelsdijk 5 (39. N. Kuipers 6), Kanon 5, Meijers 6,5; Immers 5,5, Bakker 5,5, El Khayati 5; Hooi 5, Johnsen 5, Falkenburg 5 (46. Gorter 6).
    NAC Breda: Bertrams 6; Sporkslede 6, Mets 6, Pablo Mari 7, Angelino 6,5; Manu Garcia 8, Verschueren 6, El Allouchi 6,5 (82. Nijholt -); Agyepong 6 (77. Vloet -), Umar 7,5, Ambrose 6,5 (71. Korte -).
    Arbiter: Makkelie 5.
    Man of the Match: Geboren pingelaars als Manu Garcia lopen er in de eredivisie maar weinig rond op het moment. De Spaanse middenvelder liet tegen ADO Den Haag zien dat zijn plafond zeker niet in Breda ligt. Zijn mooiste actie van de avond werd door Umar Sadiq niet bekroond met een treffer, maar met 73 balcontacten was Manu Garcia wel weer de gangmaker die NAC aan de zevende zege van het seizoen hielp.

    [​IMG]
    Manuel Garcia (rechts). © ANP Pro Shots
    Willem II – PSV 5-0
    Willem II: Branderhorst 7,5 (46. Wellenreuther 7); Lewis 8,5, Lachman 7, Heerkens 7, Tsimikas 6,5 (51. Wijnaldum 6,5); Chirivella 7, Rienstra 8, Lieftink 8; Haye 7, Sol 7, El Hankouri 6,5 (89. Croux -).
    PSV: Zoet 5; Arias 5 (62. Mauro -), Schwaab 4, Isimat-Mirin 4, Brenet 4; Van Ginkel 5 (77. Lammers -), Luckassen 3,5, Ramselaar 5; Bergwijn 5, De Jong 5, Pereiro 4 (79. Rosario -).
    Arbiter: Kuipers 6.
    Man of the Match: Natuurlijk leverde Willem II als collectief een geweldige prestatie door koploper PSV thuis met 5-0 af te drogen. Maar de Tilburgers hadden in de persoon van Fernando Lewis wel dé absolute uitblinker in de ploeg. De rechtsback stond aan de basis van de openingstreffer van Ben Rienstra en was met vier intercepties, een handjevol weggewerkte ballen en drie gecreëerde kansen een ware plaag voor de linkerflank van PSV.

    [​IMG]
    Fernando Lewis (links). © Photo News
    VVV – Excelsior 2-3
    VVV: Unnerstall 6; Rutten 6, Röseler 5,5, Promes 6 (69. Opoku -), Janssen 6 (79. Labylle -); Post 5,5, Leemans 6, Seuntjens 5,5; Castelen 5 (69. Hunte -), Thy 6,5, Van Crooy 6.
    Excelsior: Zwarthoed 6,5; Karami 6,5, Mattheij 4,5, Faes 6,5, Massop 6; Faik 7,5, Koolwijk 6,5 (88. Fortes -), Messaoud 6 (80. Vermeulen -); García 6,5 (75. Caenepeel -), Van Duinen 6,5, Bruins 7.
    Arbiter: Martens 6,5.
    Man of the Match: Dat Excelsior na 27 speelronden in de eredivisie zo goed als veilig is, heeft het voor een flink deel toch ook te danken aan de dit seizoen prima spelende Hicham Faik. De middenvelder met de fluwelen traptechniek was ook tegen VVV weer trefzeker en niet voor het eerst was dat van een flinke afstand. Sinds zijn debuut in de eredivisie was Faik al tien keer trefzeker van buiten de zestienmeter; alleen Sam Larsson (12) scoorde sindsdien vaker van 16+ meter dan Faik zelf.

    [​IMG]
    Hicham Faik (rechts). © ANP Pro Shots
    Roda JC – Sparta 0-2
    Roda JC: Jurjus 6; Dijkhuizen 5, Banggaard 6, Auassar 5, Vansteenkiste 5 (74. Ngombo -); Rosheuvel 4, El Makrini 5 (33. Ndenge 5), Gnjatic 5, Gustafson 5; Vancamp 4 (46. Avdijaj 5), Schahin 5.
    Sparta: Huth 6,5; Holst 6,5, Fischer 7,5, Chabot 7, Nelom 6; Dougall 6, Mühren 6.5 (78. Van Moorsel -), Sanusi 6, Verhaar 7 (86. Goodwin -), Kramer 5,5, Ahannach 6 (74. Duarte -).
    Arbiter: Nijhuis 5.
    Man of the Match: Sinds Sander Fischer en Julian Chabot het Spartaanse centrum vormen, lijken de Rotterdammers aan stabiliteit te hebben gewonnen. Als eerstgenoemde dan ook nog gaat scoren, zijn de vooruitzichten op Spangen ineens heel wat zonniger. Mede door zijn eerste treffer sinds oktober 2016, een knappe volley uit de lucht, heeft de ploeg van Dick Advocaat zich in de kelder van de competitie inmiddels weer enige lucht verschaft.

    [​IMG]
    Sander Fischer (midden). © ANP Pro Shots
    FC Groningen – PEC Zwolle 2-0
    FC Groningen: Padt 6; Zeefuik 6, Te Wierik 6, Memisevic 6,5, Warmerdam 6,5; Van de Looi 6,5, Bacuna 7, Hrustic 7 (90+6. Antuna -); Doan 6,5, Van Weert 6,5 (77. Reis -), Mahi 6,5.
    PEC Zwolle: Boer 6; Ligeon 6 (88. Parzyszek -), Dekker 5, Sandler 5, Van Polen 4; Thomas 5, Bakker 4 (46. Van den Berg 6), Saymak 4,5; Namli 5, Menig 5, Mokhtar 4 (46. Ondaan 6).
    Arbiter: Lindhout 6,5.
    Man of the Match: Bij blijvende afwezigheid van Lars Veldwijk liet Ajdin Hrustic tegen PEC Zwolle zien dat hij wel degelijk een waardig vervanger is van de Zuid-Afrikaans international. De Australiër scoorde evenals vorig seizoen de Zwollenaren en bezorgde zijn ploeg daarmee pas de eerste overwinning sinds de winterstop. Geen speler schoot in het noorden vaker op doel dan de 21-jarige aanvaller zelf: vier keer.

    [​IMG]
    © Pro Shots
    Ajax – SC Heerenveen 4-1
    Ajax: Onana 6; Kristensen 6, De Ligt 7, Wöber 5 (81. Veltman -), Tagliafico 6,5; Ziyech 7, Schöne 6, Van de Beek 6; Neres 6, Huntelaar 5, Kluivert 6,5.
    SC Heerenveen: Hansen 5,5; Dumfries 5, Høegh 5, Pierie 6, Woudenberg 5; Van Amersfoort 6, Schaars 5 (73. Rojas -), Thorsby 6; Ødegaard 6, Ghoochannejhad 5 (70. Veerman -), Vlap 5 (57. Zeneli 6).
    Arbiter: Kamphuis 6.
    Man of the Match: Hij moet er een hoop voor doen om het Amsterdamse publiek achter hem te krijgen, maar Hakim Ziyech slaagde er tegen SC Heerenveen weer eens in. De Marokkaanse technicus heerste op het middenveld en liet bij de treffers van Matthijs de Ligt en Donny van de Beek zien dat hij nog steeds een prima pass en trap in de benen heeft. Door zijn twee assists heeft hij nu alweer voor het vierde seizoen op rij minimaal tien assists op naam staan.

    [​IMG]
    Hakim Ziyech (links). © ANP Pro Shots
    FC Utrecht – Vitesse 5-1
    FC Utrecht: Jensen 7; Klaiber 7, Leeuwin 7 (46. Dumic 7), Janssen 7,5, Van der Maarel 7; Klich 7, Strieder 7 (86. Kali -), Ayoub 8,5, Van de Streek 7,5; Labyad 8 (73. Emanuelson -), Kerk 7.
    Vitesse: Pasveer 2; Dabo 4 (79. Oude Kotte -), Kashia 4, Miazga 4, Faye 4 (46. Karavaev 5); Serero 4, Van der Werff 3, Mount 5, Foor 6; Matavz 4 (66. Castaignos -), Linssen 4.
    Arbiter: Janssen 6.
    Man of the Match: Niet voor niets was Feyenoord er als de kippen bij om Yassin Ayoub alvast voor komend seizoen in te lijven. Ook de Rotterdammers zullen hebben gezien dat de kleine middenvelder van FC Utrecht een prima jaargang beleeft en daarin ook vaker scoort dan gewoonlijk. Met twee nieuwe treffers (en een assist) in een tijdsbestek van drie minuten, mede te danken aan een blunderende Remko Pasveer, staat Ayoub inmiddels op zes goals: zo vaak was hij nog nooit trefzeker in één seizoen.

    [​IMG]
    © ANP Pro Shots
    Feyenoord – AZ 2-1
    Feyenoord: Jones 6,5; Diks 6,5 (90+3. Nieuwkoop -), Van Beek 6,5, Van der Heijden 6, Haps 7; El Ahmadi 6,5, Toornstra 6, Vilhena 6; Berghuis 6, Jørgensen 6,5, Boëtius 6,5.
    AZ: Bizot 6; Svensson 6, Hatzidiakos 4,5 (46. Vlaar 6,5), Wuytens 6, Ouwejan 5,5; Midtsjø 6, Koopmeiners 6,5, Til 5,5 (75. Van Overeem -); Jahanbakhsh 4,5, Weghorst 5,5, Idrissi 5 (46. Seuntjens 5).
    Arbiter: Higler 4.
    Man of the Match: Met een uitblinkende Ridgeciano Haps in de basis kende Feyenoord tegen AZ alvast een goede generale voor de bekerfinale van volgende maand. De 24-jarige linksback neutraliseerde de in vorm verkerende Alireza Jahanbakhsh heel behoorlijk en leverde in negentig minuten tijd slechts zes ballen verkeerd in.

    [​IMG]
     
  12. Excelsior – ADO Den Haag 1-2
    Excelsior: Zwarthoed 6; Karami 6, Mattheij 6,5, Faes 6, Massop 6,5; Faik 6, Koolwijk 6, Messaoud 6 (83. Fortes -); García 7, Hadouir 6 (65. Vermeulen -), Bruins 7.
    ADO Den Haag: Zwinkels 6,5; Asmelash 6 (76. Hooi -), N. Kuipers 5, Bakker 6, Meijers 5,5; Immers 6, El Khayati 5,5 (85. B. Kuipers -), Gorter 5,5; Goppel 6,5, Johnsen 7, Falkenburg 6 (90+3. Lorenzen -).
    Arbiter: Mulder 6,5.
    Man of the Match: Met twee treffers hielp Bjorn Johnsen ADO Den Haag vrijdag hoogstpersoonlijk langs Excelsior. De Noorse goaltjesdief kopte eerst keurig binnen en zag daarna een bal via het been van Wout Faes wat gelukkig tegen de touwen vallen. Door zijn twee goals staat de 26-jarige geboren Amerikaan inmiddels op twaalf doelpunten dit seizoen, waarmee hij zich in de top van het topscorersklassement heeft genesteld. Alleen Hirving Lozano (PSV, 14), Fran Sol (Willem II, 14) en Alireza Jahanbakhsh (AZ, 13) scoorden voorlopig vaker dan de spits van ADO.

    [​IMG]
    © pro shots
    FC Twente – Willem II 2-2
    FC Twente: Drommel 5; Van der Lely 5, Bijen 5, Thesker 4, Lam 5,5, Cuevas 4 (81. Hooiveld -); Maher 5,5, Holla 5 (33. Van der Heyden 5,5), Jensen 5; Assaidi 5 (71. Tighadouini -), Boere 5.
    Willem II: Wellenreuther 6,5; Lewis 7, Lachman 6, Heerkens 6,5, Tsimikas 6,5 (83. Wijnaldum -); Chirivella 7, Rienstra 7,5, Lieftink 6,5; Haye 7, Sol 7, El Hankouri 6 (94+2. Croux -).
    Arbiter: Wiedemeijer 6.
    Man of the Match: Zoals een echte aanvoerder dat hoort te doen, neemt Ben Rienstra zijn ploeg in niet al te makkelijke tijden wekelijks op sleeptouw. Net als tegen PSV was de 26-jarige middenvelder in positieve zin aanwezig in de middenlinie en ging hij voorop in de strijd. Rienstra wisselt diepgang op de juiste momenten af met een wat meer controlerende rol en schuwt ook de fysieke duels niet. Had de pech dat hij bij zijn doelpunt buitenspel stond, want nog nooit eerder slaagde hij erin om drie keer te scoren in een tijdsbestek van één week.

    [​IMG]
    Ben Rienstra. © Geert van Erven/Soccrates
    PSV – VVV-Venlo 3-0
    PSV: Zoet 6,5; Arias 6, Schwaab 7, Isimat 5,5 (86. Obispo -), Brenet 5,5; Van Ginkel 6,5, Hendrix 6, Ramselaar 5,5 (70. Mauro Junior -); Bergwijn 6, De Jong 7, Lozano 7 (84. Pereiro -).
    VVV-Venlo: Unnerstall 7,5; Rutten 6, Promes 5,5, Röseler 6, Labylle 6 (81. Janssen -); Van Crooij 6 (84. Janse -), Leemans 6,5, Post 6; Castelen 6 (67. Riis Jakobsen -), Seuntjens 5, Hunte 5,5.
    Arbiter: Gözübüyük 5.
    Man of the Match: Waar de afwezige, ‘levensreddende’ VVV-aanvaller Lennart Thy in het Philips Stadion symbolisch werd uitgeroepen tot Man of the Match, daar had doelman Lars Unnerstall er na negentig minuten keepen ook zeker aanspraak op gemaakt. De Duitse goalie van de Limburgers hield zijn ploeg met reddingen op pogingen van Lozano, Arias en Bergwijn lange tijd op de been, maar moest na een kleine 70 minuten dan toch toegeven op een kopbal van Marco van Ginkel. Na een intikker van Lozano was er ook voor Unnerstall geen houden meer aan en toonde Van Ginkel zich vanaf elf meter rustig genoeg om uitblinker Unnerstall voor de derde keer te kloppen.

    [​IMG]
    © ANP Pro Shots
    Vitesse – Heracles Almelo 0-0
    Vitesse: Houwen 6; Karavaev 6,5, Kashia 6, Miazga 6, Faye 6; Serero 6, Mount 7, Foor 6,5; Beerens 6 (85. Bruns -), Matavz 5, Linssen 5 (76. Van Bergen -).
    Heracles Almelo: Castro 6,5; Breukers 5, Pröpper 6, Wuytens 5,5, Baas 5; Van Ooijen 5, Jakubiak 5 (46. Niemeijer 5,5), Monteiro; Kuwas 5,5, Vermeij 5 (76. Gladon -), Peterson 5.
    Arbiter: Lindhout 7.
    Man of the Match: Tot aan speelronde 13 werd het geduld van Mason Mount door trainer Henk Fraser aardig op de proef gesteld. Maar nadat de 19-jarige Engelsman sindsdien door Fraser in de basis was geposteerd, behoort hij wekelijks tot de beste spelers aan Arnhemse zijde. Tegen Heracles was Mount wederom de beste en meest dreigende speler op het veld. Met zes schoten op doel en acht gecreëerde kansen voor zijn ploeggenoten was het een klein wonder dat zijn naam niet met een goal of assist op het scorebord verscheen.

    [​IMG]
    Mason Mount (r). © ANP Pro Shots
    SC Heerenveen – FC Utrecht 2-2
    SC Heerenveen: Hansen 6; Dumfries 7, Høegh 5,5, Pierie 5,5, Woudenberg 6; Kobayashi 6 (83. Van Amersfoort -), Schaars 5,5, Thorsby 6,5; Odegaard 6,5, Reza 6,5 (87. Veerman -), Zeneli 6,5.
    FC Utrecht: Jensen 7; Klaiber 6, Leeuwin 5,5, Dumic 6,5 (84. Görtler -), Van der Maarel 6,5; Klich 6,5 (71. Emanuelson -), Strieder 6,5, Van de Streek 6,5, Ayoub 6,5; Kerk 5,5 (84. Dessers -), Labyad 5,5.
    Arbiter: Nijhuis 6.
    Man of the Match: Waar tegenstander Heerenveen, NAC Breda en Excelsior dit seizoen al drie doelmannen gebruikten, daar is David Jensen bij FC Utrecht bij voldoende fitheid de absolute nummer één op het wedstrijdformulier. De Deense goalie, in 2016 overgekomen van FC Nordsjaelland, maakt sinds zijn komst naar de Domstad een erg stabiele indruk en redde in het Abe Lenstra Stadion knap op schoten van onder anderen Denzel Dumfries, Morten Thorsby, Yuki Kobayashi en Reza Ghoochannejhad. Houdt in gemiddeld één op de drie competitieduels zijn doel schoon, een prima moyenne.

    [​IMG]
    David Jensen. © Pro Shots
    AZ – FC Groningen 3-2
    AZ: Bizot 6; Svensson 8 (74. Van Rhijn -), Hatzidiakos 6, Wuytens 6,5, Ouwejan 6; Midtsjø 6, Koopmeiners 6,5, Til 6 (71. Van Overeem -); Jahanbakhsh 7, Weghorst 5,5, Idrissi 5,5.
    FC Groningen: Padt 6; Zeefuik 6,5, Te Wierik 5,5, Memisevic 6, Warmerdam 5; Van de Looi 6,5, Bacuna 5,5 (71. Reis -), Doan 8; Hrustic 6 (74. Drost -), Mahi 5 (89. Antuna -), Van Weert 5,5.
    Arbiter: Van de Kerkhof 6.
    Man of the Match: Jonas Svensson laat vrijwel wekelijks zien dat hij inmiddels met recht in het rijtje ‘succesvolle Scandinaviërs bij AZ’ is gezet. De Noorse back vormt op rechts een geoliede machine met Alireza Jahanbakhsh en was tegen FC Groningen achter het standbeen langs het eindstation na een fraaie aanval met de Iraniër. Naast liefst zeven succesvolle tackles en een passzuiverheid van 90% gaf Svensson bovendien ook nog de assist op de 2-0 van Guus Til.

    [​IMG]
    Jonas Svensson scoort de 1-0 voor AZ. © Foto: SCS/Sander Chamid
    Sparta – Ajax 2-5
    Sparta: Huth 6; Holst 5, Fischer 5, Chabot 5, Nelom 5; Dougall 6, Mühren 5 (70. Van Moorsel -), Sanusi 6; Verhaar 6 (70. Dos Santos -), Kramer 6, Ahannach 6.
    Ajax: Onana 6,5; Kristensen 6 (70. Veltman -), De Ligt 6, Wöber 6, Tagliafico 7; Ziyech 7,5, Schöne 7, Van de Beek 6; Neres 6 (74. S. de Jong -), Huntelaar 6 (83. Cassierra -), Kluivert 6,5.
    Arbiter: Higler 6.
    Man of the Match: Bij de vele afstandspogingen van Hakim Ziyech zetten een kleine zeventien miljoen bondscoaches het hele seizoen al hun vraagtekens. Maar dat de aanhouder wint, bewees de technisch begaafde middenvelder vanmiddag op Spangen. Met twee fraaie goals, een directe vrije trap in de rechterbenedenhoek en een afstandsknal in de linkerbovenhoek, liet Ziyech zien een trap in huis te hebben waar niet veel spelers op eredivisieniveau over beschikken. Naast zijn acht goals, heeft geen speler voorlopig ook meer assists achter zijn naam staan dan Ziyech: 11 stuks.

    [​IMG]
    Hakim Ziyech. © ANP Pro Shots
    NAC Breda – Roda JC 0-1
    NAC Breda: Bertrams 6; Sporkslede 5,5, Mets 5,5, Mari 5,5, Angelino 6; Manu Garcia 6, Verschueren 6, El Allouchi 5,5; Vloet 5 (70. Te Vrede -), Ambrose 5 (59. Fernandes 5,5), Umar 6.
    Roda JC: Jurjus 7; Kum 5,5, Banggaard 5, Auassar 6, Vansteenkiste 5,5; Ndenge 6, Gustafson 6, Gnjatic 5,5, Avdijaj 6 (70. Van Velzen -); Schahin 5,5 (90+3. Ngombo -), Rosheuvel 5,5 (90+4. Milts -).
    Arbiter: Janssen 6.
    Man of the Match: Dat Roda JC op bezoek bij NAC Breda voor de tweede uitzege van het seizoen kon aantekenen, was vooral te danken aan de uitblinkende PSV-huurling Hidde Jurjus. De doelman van de Kerkradenaren hield achtereenvolgens Umar Sadiq, Thierry Ambrose en Angelino met een prima vrije trap van scoren af, terwijl Sadiq in het tweede bedrijf ook nog de paal trof. Door de overwinning van Roda in Breda, is FC Twente nu de nieuwe hekkensluiter.

    [​IMG]
    Hidde Jurjus. © ANP Pro Shots
    PEC Zwolle – Feyenoord 3-4
    PEC Zwolle: Boer 4,5; Ehizibue 6, Van den Berg 6, Freire 5, Ligeon 6; Dekker 5, Thomas 5, Saymak 6 (72. Parzyszek -); Namli 5,5, Menig 5 (83. Ondaan -), Mokhtar 4,5 (83. Israelsson -).
    Feyenoord: Jones 6; Diks 5, Van Beek 6, Van der Heijden 5,5, Haps 6; El Ahmadi 6,5, Van Persie 7 (53. Toornstra 6), Vilhena 6,5; Berghuis 6 (90. Botteghin -), Jørgensen 5,5, Boëtius 6.
    Arbiter: Van Boekel 6.
    Man of the Match: Een oude vos verliest zijn streken niet, laat staan Robin van Persie. De 102-voudig international van Oranje lijkt met de week aan fitheid te winnen en ook PEC-doelman Diederik Boer weet intussen tot wat Van Persie (34) in staat is. Met twee goals in een tijdsbestek van amper vijf minuten en een 3-4 zege tot gevolg, wipte Feyenoord mede dankzij de aanvaller weer over FC Utrecht heen op de ranglijst. Het wachten voor de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal is door zijn wissel in de 53ste minuut nog wel op zijn eerste hattrick in de eredivisie.

    [​IMG]
    Robin van Persie. © Pim Ras Fotografie
     
  13. https://www.ad.nl/nederlands-voetbal/onana-en-vilhena-imponeren-ook-roda-duo-blinkt-uit~aea5bddd/

    Door Armon Veeneman

    Vitesse legde een dramatisch optreden op de mat tegen Roda JC. De rapportcijfers waren dan ook niet mild voor verdedigers Vyacheslav Karavaev en Lassana Faye en aanvaller Luc Castaignos. Zij kregen een 3.

    Vitesse – Roda JC 0-3
    Vitesse: Houwen 6; Karavaev 3, Kashia 4 (70. Buitink -), Miazga 4, Faye 3; Serero 4 (46. Bruns 4), Mount 4, Foor 5; Beerens 4, Castaignos 3 (56. Matavz 4), Linssen 4.
    Roda JC: Jurjus 6; Kum 6,5, Banggaard 6,5, Auassar 7, Vansteenkiste 6,5; Ndenge 7, Gustafson 8 (90. Rutjes -), Gnjatic 7; Rosheuvel 7,5, Schahin 8 (90. Vancamp -), Avdijaj 7,5 (85. Engels -).
    Arbiter: Higler 7
    Man of the Match: Simon Gustafson creëerde de meeste kansen bij Roda JC: 5. De laatste speler die meer kansen creëerde (8) voor de Limburgers was Mark-Jan Fledderus in maart 2014 tegen RKC Waalwijk. Gustafson had met zijn dreiging een belangrijk aandeel in de eerste zege van Roda bij Vitesse sinds acht jaar. Toen won Roda met 2-5 in Gelredome.

    [​IMG]
    Dani Schahin scoort de 1-0 voor Roda JC tegen Vitesse in de Arnhemse Gelredome. © Vincent Riemersma
    PEC Zwolle – Sparta Rotterdam 2-0
    PEC Zwolle: Boer 6; Ehizibue 6, Marcellis 6,5, Van den Berg 7,5, Van Polen 6; Dekker 7, Thomas 6,5, Mokhtar 6,5 (90. Benschop -); Namli 6, Parzyszek 6 (87. Israelsson -), Menig 5 (68. Ondaan -).
    Sparta Rotterdam: Huth 4; Holst 4, Fischer 5, Chabot 6, Nelom 4; Dougall 4 (68.Spierings -), Muhren 5, Sanusi 4; Verhaar 5 (79. Brogno -), Kramer 5, Ahannach 4,5 (68. Friday -).
    Arbiter: Nijhuis 5
    Man of the Match: Zestien jaar is hij pas en je dan zo staande houden in de eredivisie: Sepp van den Berg. Tegen Sparta Rotterdam blonk de verdediger uit en hield hij de nul met PEC Zwolle, dat eindelijk weer eens wist te winnen.

    [​IMG]
    PEC Zwolle speler Sepp van den Berg (l) met Sparta speler Robert Muhren (r). © ANP Pro Shots
    PSV – NAC Breda 5-1
    PSV: Zoet 7; Arias 6,5 (87. Rigo -), Schwaab 8, Isimat 5, Brenet 5,5; Van Ginkel 7 (88. Rosario -), Hendrix 6,5, Ramselaar 6,5; Lozano 5, De Jong 7, Bergwijn 7 (82. Pereiro -).
    NAC Breda: Bertrams 5.5; Horsfield 5, Mets 5, Marí 5, Angeliño 5.5; García 5, Verschueren 5, Vloet 5, El Allouchi 5.5; Umar 6, Ambrose 5.5
    Arbiter: Van Boekel 6
    Man of the Match: Na een moeizame start presteert Daniel Schwaab degelijk bij PSV. Met zijn 29 jaar is hij de leider in de defensie. Ook tegen NAC Breda kwam dat weer tot uiting. Een effectieve sliding op Sadiq Umar sprong in het oog.

    [​IMG]
    PSV speler Joshua Brenet (L), PSV speler Jorrit Hendrix (2L), PSV speler Marco van Ginkel (2R) en PSV speler Daniel Schwaab (R) vieren de overwinning. © ANP Pro Shots
    ADO Den Haag – AZ 0-3
    ADO Den Haag: Zwinkels 6; Ebuehi 5,5 (50. Hooi 5,5), N. Kuipers 5,5, Kanon 5,5, Meijers 5; Immers 6, El Khayati 5, Bakker 5,5; Goppel 7, Johnsen 5,5, Falkenburg 5 (67. Lorenzen -)
    AZ: Bizot 7,5; Svensson 7, Hatzidiakos 7, Vlaar 7, Wijndal 6,5; Midtsjø 6,5 (76. Seuntjens -), Til 7, Koopmeiners 7; Jahanbakhsh 7,5 (65. Van Overeem -), Weghorst 8, Idrissi 7 (88. Bel Hassani -).
    Arbiter: Kuipers 6,5
    Man of the Match: Debuteren in Oranje en terug bij je club weer belangrijk zijn met een doelpunt. AZ-aanvoerder Wout Weghorst loopt momenteel met zijn hoofd in de wolken. En terecht. De spits scoorde tegen ADO al zijn dertiende treffer van dit seizoen.

    [​IMG]
    AZ speler Wout Weghorst na de 0-1. © ANP Pro Shots
    Willem II – FC Utrecht 3-2
    Willem II: Wellenreuther 7,5; Lewis 7, Lachman 6, Heerkens 6, Tsimikas 7,5; Chirivella 7, Rienstra 7,5, Lieftink 6,5 (77. Croux -); Haye 7 (87. Ogbeche -), Sol 7 (81. Van der Linden -); El Hankouri 6.
    FC Utrecht: Jensen 7; Klaiber 5,5, Leeuwin 6, Janssen 6, Van der Maarel 6; Klich 6, Strieder 5,5 (60. Dessers 5,5), Van de Streek 6,5, Emanuelson 7; Kerk 6,5, Labyad 5.
    Arbiter: Kamphuis 7,5
    Man of the Match: In het Koning Willem II Stadion waren alleen maar mooie doelpunten te bewonderen. Ook die van Willem II-linksback Konstantinos Tsimikas mocht er wezen. De Griek scoorde op prachtige wijze de 2-2 door een succesvolle halve omhaal.

    [​IMG]
    Blijdschap bij Willem II speler Kostas Tsimikas na de 2-2 © ANP Pro Shots
    VVV-Venlo – FC Twente 0-0
    VVV-Venlo: Unnerstall 7, Rutten 6.5, Promes 6, Janssen 6, Post 6, Van Crooij 6, Leemans 6, Thy 5.5, Roseler 6, Castelen 5.5 (81. Van Bruggen -), Hunte 6.
    FC Twente: Drommel 6.5, Van der Lely 6, Thesker 6.5, Bijen 6, Cuevas 6, Holla 6, Maher 6, F.Jensen 5 (81. Van der Heyden -), Tighadouini 6, Boere 5.5, Slagveer 6 (87. George -).
    Arbiter: Lindhout 6
    Man of the Match: Het was zeker niet de eerste keer dit seizoen dat Lars Unnerstall werd verkozen tot de beste man bij VVV. Ook tegen FC Twente excelleerde de Duitse doelman. Dankzij Unnerstall bleef de knap presterende ploeg van Maurice Steijn op de been tegen de hekkensluiter.

    [​IMG]
    VVV-Venlo keeper Lars Unnerstall pakt de bal hoog uit de lucht. © ANP Pro Shots
    FC Groningen – Ajax 1-2
    FC Groningen: Padt 6,5; Zeefuik 7 (90. Larsen -), Te Wierik 7, Memisevic 6, Warmerdam 6,5; Doan 7,5, Bacuna 6,5, Van de Looi 7, Hrustic 6 (88. Drost); Van Weert 6,5, Mahi 5,5.
    Ajax: Onana 8; Kristensen 5 (79. Eiting -), Veltman 4, De Ligt 5,5, Tagliafico 5; Ziyech 6, Schöne 4,5 (57. De Jong 5), Van de Beek 6; Neres 5 (90. Wöber -), Huntelaar 5, Kluivert 5,5.
    Arbiter: Blom 6
    Man of the Match: Met Jasper Cillessen had Ajax eerder nog een doelman die geen strafschop kon stoppen, maar Andre Onana bewijst het tegendeel. Hij stopte er al drie van de zes die hij tegen kreeg. Zo ook tegen FC Groningen, waar Mimoun Mahi Onana niet wist te verschalken. Een belangrijke redding, want het voorkwam verdere schade voor Ajax na de eerdere openingstreffer van Tom van Weert.

    [​IMG]
    Ajax keeper Andre Onana (M) stopt een penalty van FC Groningen speler Mimoun Mahi (L) © ANP Pro Shots
    Heracles Almelo – sc Heerenveen 1-2
    Heracles Almelo: Castro 6; Breukers 5,5, Droste 5,5, Pröpper 5, Baas 5 (46. Duarte 5); Van Ooijen 5, Jakubiak 5,5 (46. Gladon 5,5), Monteiro 6,5; Kuwas 5, Vermeij 5 (77. Darri -), Peterson 5,5.
    sc Heerenveen: Hansen 6,5; Dumfries 7, Høegh 6, Pierie 6 (68. Bulthuis -), Woudenberg 6, Schaars 6, Kobayashi 6, Thorsby 6,5, Ødegaard 5,5 (60. Vlap 6), Ghoochannejhad 6,5 (82. Veerman -), Zeneli 7.
    Arbiter: Janssen 7
    Man of the Match: ‘Nee, die bal is van mij’, dacht Arber Zeneli toen sc Heerenveen een strafschop kreeg in Almelo. De Kosovaar stuurde Reza Ghoochannejhad weg en schoot even later de 0-2 raak. Zeneli leverde ook al de assist bij de 0-1 van Morten Thorsby en was zo voor de tweede keer dit seizoen betrokken bij twee doelpunten in een wedstrijd.

    [​IMG]
    SC Heerenveen speler Arber Zeneli (L) met Heracles Almelo speler Brandley Kuwas (r) © ANP Pro Shots
    Feyenoord – Excelsior 5-0
    Feyenoord: Jones 6,5; Diks 6,5, Van Beek 6,5, Van der Heijden 6,5, Haps 6,5; El Ahmadi 7,5, Toornstra 6,5, Vilhena 8 (63. Amrabat -); Berghuis 7 (75. Basacikoglu -), Vente 6, Boëtius 6,5 (66. Larsson -).
    Excelsior: Zwarthoed 6,5; Karami 5, Mattheij 4,5, Faes 4,5 (56. De Wijs 5) Massop 4,5; Faik 4,5, Koolwijk 4,5 (81. Vermeulen -), Bruins 4,5; García 5 (56. Fortes 5,5), Van Duinen 5, Elbers 5.
    Arbiter: Gözübüyük 7
    Man of the Match: Eerder werd nog wel eens over Tonny Vilhena gezegd dat hij te weinig scoorde. De Oranje-international, die afgelopen week nog overtuigde tegen Portugal, bewijst dit seizoen het tegendeel. Met de 3-0 tegen stadsgenoot Excelsior maakte Vilhena al zijn tiende doelpunt van dit seizoen. Geen slechte cijfers voor een middenvelder.

    [​IMG]
    Feyenoord speler Tonny Vilhena scoort de 3-0. © ANP Pro Shots
     
  14. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    Thanks! I honestly don't know how Kevin Blom received a '6' rating as the match official. He was really bad yesterday missing calls all over the field and wrongly calling Veltman for a hand ball in the box when it was ball to hand. Also, Ziyech was really poor; I guess the sports press like him but I saw one or two good plays which was poor because Ajax were trying to go through him on every attack.
     
  15. [​IMG]

    A deserved place for Onana and a spot for the 16 year old kid an den Berg I mentioned as amazing.
     
  16. BaritoPutra

    BaritoPutra Member+

    Jan 26, 2007
    Sepp Van den Berg... another up-and-coming central defender. Wow. Looks like the Dutch is listening to Donald J Trump in creating a strong (defensive) wall :p:laugh:
     
  17. They keep referring to him as the Orange etc.:cautious:
     
  18. [​IMG]
    PREMIUM
    © AD
    Castro sta-in-de-weg voor Ajax, ook verdedigers ijzersterk

    RapportcijfersElke speelronde in de eredivisie beoordelen de verslaggevers van AD Sportwereld alle spelers. De beste man van het weekend was Heracles Almelo-doelman Bram Castro.

    Armon Veeneman 08-04-18, 20:13

    Door Armon Veeneman

    Want hoewel Ajax maar liefst 36 doelpogingen ondernam in de Amsterdam ArenA, lukte het alleen David Neres om Castro te verschalken. Daarvoor kreeg Castro een welverdiende 8 toebedeeld. Geen speler deed dat hem na. Wel kregen verdedigers Sven van Beek (Feyenoord), Daniel Schwaab (PSV) en Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag) een 7,5.

    Excelsior – Willem II 2-1
    Excelsior: Zwarthoed 4,5; Karami 6,5, De Wijs 6,5, Faes 6, Massop 5; Faik 6,5, Koolwijk 6, Messaoud 6 (87. Fortes -); Bruins 6 (90. Hadouir -), Van Duinen 7, Elbers 6 (77. García -).
    Willem II: Wellenreuther 5; Lewis 6, Lachman -, Van der Linden 5, Tsimikas 6,5; Chirivella 6 (79. Dankerlui -), Rienstra 6, El Hankouri 6,5, Haye 6 (87. Ogbeche -); Sol 6, Croux - (30. Wijnaldum 6)
    Arbiter: Van de Graaf 6,5
    Man of the Match: Na 27 minuten spelen snoepte Mike van Duinen de bal af van Darryl Lachman, waarna de Willem II-verdediger aan de noodrem moest trekken en de rode kaart kreeg. Zo had Van Duinen, die zich ook in het daaropvolgende uur een slag in de rondte werkte, een groot aandeel in de zege van Excelsior.

    [​IMG]
    Darryl Lachman pakt rood en geeft een penalty weg door Mike van Duinen neer te halen. © ANP Pro Shots
    NAC Breda – Vitesse 1-0
    NAC Breda: Bertrams 6,5; Sporkslede 6, Mets 6, Marí 6, Angeliño 7; Garcia 6,5, Verschueren 6, Vloet 5, El Allouchi 6; Ambrose 6,5, Umar 7, Fernandes 6,5.
    Vitesse: Houwen 6; Karavaev 5, Kashia 5, Miazga 5, Büttner 5,5; Serero 4,5 (82. Castaignos –), Mount 5, Foor 5; Beerens 5 (69. Buitink –), Matavz 5, Linssen 6.
    Arbiter: Gözübüyük 6
    Man of the Match: Als aanvallend ingestelde linkervleugelverdediger was Angeliño dit seizoen al betrokken bij zeven doelpunten van NAC Breda. De Spanjaard scoorde drie keer, waaronder tegen Vitesse, en leverde vier assists.

    [​IMG]
    Angelino scoort en viert dat. © ANP Pro Shots
    AZ – PSV 2-3
    AZ: Bizot 5; Svensson 5,5 (80. Idrissi -), Van Rhijn 6,5, Vlaar 6,5, Wuytens 6 (88. Seuntjens -), Ouwejan 6,5; Koopmeiners 6,5, Midtsjø 6,5, Til 6; Jahanbakhsh 7, Weghorst 7.
    PSV: Zoet 6,5; Arias 6, Schwaab 7,5, Isimat 6,5, Brenet 6,5; Van Ginkel 7, Hendrix 7, Ramselaar 6; Lozano 7, De Jong 7, Pereiro 7.
    Arbiter: Blom 7
    Man of the Match: Vorig weekend al de beste man aan Eindhovense zijde tegen NAC Breda en ook tegen AZ blonk Daniel Schwaab weer uit. Sprong vorige week zijn tackle tegen Sadiq Umar in het oog, nu voorkwam Schwaab de 1-0 met een ultieme sliding. De Duitse verdediger is dit seizoen een van de sterkhouders bij PSV.

    [​IMG]
    Luuk de Jong en Ron vlaar kijken net als keeper Bizot naar de bal die op de paal uiteen spat. Even later wordt Schwaab neergelegd, maar krijgt geen penalty. © Pim Ras fotografie
    Roda JC – PEC Zwolle 3-2
    Roda JC: Jurjus 5; Kum 6, Banggaard 6, Auassar 6 (46. Dijkhuizen 6), Vansteenkiste 6; Gnjatic 6,5 (77. El Makrini -), Ndenge 5,5, Gustafson 6,5; Rosheuvel 7, Schahin 7, Avdijaj 6,5 (89. Werker -)
    PEC Zwolle: Boer 5; Ehizibue 5 (81. Freire -), Marcellis 4 (46. Van den Berg 6,5), Sandler 5, Van Polen 5; Dekker 5, Thomas 6 (64. Menig -), Saymak 5; Namli 6,5, Parzyszek 5, Mokhtar 4,5
    Arbiter: Kuipers 7
    Man of the Match: De laatste weken kende Mikhail Rosheuvel de nodige pech in het afmaken of voorbereiden van doelpunten, maar de buitenspeler van Roda JC toonde tegen PEC Zwolle zijn ware kwaliteiten. Met een doelpunt en een assist was Rosheuvel van grote waarde. De laatste keer dat Rosheuvel scoorde en een assist afleverde was op 15 april vorig jaar tegen Sparta Rotterdam (3-1).

    [​IMG]
    Roda JC Kerkrade speler Simon Gustafson springt bovenop matchwinner Mikhail Rosheuvel. © pro shots
    Sparta Rotterdam – VVV-Venlo 3-2
    Sparta Rotterdam: Huth 6; Holst 6, Fischer 5,5, Vriends 6,5, Nelom 5,5 (46. Floranus 5); Van Moorsel 6,5 (72. Friday -), Mühren 7, Sanusi 5,5; Verhaar 6,5 (46. Brogno 5), Kramer 6, Ahannach 6,5.
    VVV-Venlo: Unnerstall 6,5; Rutten 6 (78. Janse -), Roseler 5,5, Promes 6, Janssen - (34. Labylle 6); Post 6, Seuntjens 6,5 (65. Van Bruggen -), Leemans 7; Castelen 5, Thy 6, Hunte 5.
    Arbiter: Mulder 5
    Man of the Match: Eigenhandig draaide Robert Mühren de wedstrijd om voor Sparta Rotterdam. Met twee doelpunten in de laatste tien minuten bezorgde hij de ploeg van Dick Advocaat een belangrijke overwinning. Mühren is de laatste weken op schot, want met zijn laatste zes doelpogingen scoorde de Volendammer vier keer. In totaal heeft Mühren nu zeven keer gescoord, een persoonlijk seizoensrecord.

    [​IMG]
    Robert Muhren wordt bedolven na zijn goal. © ANP Pro Shots
    FC Utrecht – ADO Den Haag 3-3
    FC Utrecht: Jensen 6; Klaiber 5 (70. Troupée -), Leeuwin 5,5, Janssen 6, Van der Maarel 5,5; Klich 6 (65. Dessers -), Strieder 6,5, Emanuelson 6,5 (79. Görtler -), Van de Streek 7; Kerk 7,5, Labyad 6.
    ADO Den Haag: Groothuizen 7; David 6, Beugelsdijk 7,5, Kanon 6,5, Meijers 7; Immers 6,5, Bakker 6, El Khayati 6,5; Goppel 5,5 (60. Lorenzen 6), Johnsen 6,5 (88. Falkenburg -), Becker – (25. Hooi 6,5)
    Arbiter: Higler 4,5
    Man of the Match: Tom Beugelsdijk keerde bij ADO Den Haag terug in de basis na een hamstringblessure en bekroonde dat met een doelpunt. De verdediger kopte raak uit een corner. Negen van de dertien doelpunten die Beugelsdijk scoorde in de eredivisie vielen uit zo’n standaardsituatie.

    [​IMG]
    Tom Beugelsdijk viert zijn treffer. © ANP Pro Shots
    FC Twente – Feyenoord 1-3
    FC Twente: Drommel 6,5; Van der Lely 6, Bijen 6, Thesker 6, Cuevas 6; Lam 6, Jensen 4, Maher 7, Tighadouini 5; Boere 4, Assaidi 5,5.
    Feyenoord: Jones 5; Diks 6,5, Van Beek 7,5, Van der Heijden 6, Haps 6; El Ahmadi 7, Toornstra 6,5, Vilhena 6; Boëtius 6, Jørgensen 6, Berghuis 6,5.
    Arbiter: Makkelie 7
    Man of the Match: FC Twente-spits Tom Boere werd vakkundig uit de wedstrijd gespeeld door Feyenoorder Sven van Beek. De verdediger is na een lange blessure helemaal terug bij Feyenoord en houdt vooralsnog Eric Botteghin uit de basis.

    [​IMG]
    Sven van Beek in duel met Tom Boere. © ANP
    sc Heerenveen – FC Groningen 1-1
    sc Heerenveen: Hansen 6; Dumfries 6, Høegh 6, Pierie 5,5 (69. Bulthuis -), Woudenberg 6,5; Kobayashi 6,5, Thorsby 6, Bruijn 6 (75. Veerman -); Vlap 6, Ghoochannejhad 5, Zeneli 4,5 (57. Van Amersfoort 5,5).
    FC Groningen: Padt 6; Zeefuik 7, Te Wierik 6, Memisevic 6, Absalem 6,5, Van de Looi 7, Mahi 5 (75. Van Nieff -), Bacuna 5,5, Doan 5, Van Weert 6, Hrustic 5 (46. Drost 6).
    Arbiter: van Boekel 5
    Man of the Match: Als speler uit de eigen jeugd weet Tom van de Looi maar al te goed welke belangen er bij de Derby van het Noorden op het spel staan. Met een goed optreden liet de middenvelder zien waarom hij een vaste plaats op het middenveld van FC Groningen heeft veroverd.

    [​IMG]
    © ANP Pro Shots
    Ajax – Heracles Almelo 1-0
    Ajax: Onana 6; Kristensen 5,5 (75. S. de Jong -), De Ligt 6, Wöber 5, Tagliafico 6; Ziyech 6,5, Schöne 6, Van de Beek 6; Neres 6,5 (81. Mazraoui -), Huntelaar 5,5 (87. Dolberg -), Kluivert 6.
    Heracles Almelo: Castro 8; Breukers 6, Droste 6,5, Wuytens 6,5, Baas 6, Duarte 6 (81. Darri -); Van Ooijen 5 (86. Vermeij -), Navratil 5,5, Monteiro 6,5; Kuwas 5 (65. Jakubiak -), Gladon 5
    Arbiter: Nijhuis 5
    Man of the Match: Lange tijd stonden de vele knappe reddingen van Bram Castro een voorsprong voor Ajax in de weg. De thuisploeg schoot maar liefst 36 keer op het doel van Castro, maar de Belgische doelman van Heracles Almelo moest zich alleen gewonnen geven na een inzet van David Neres.

    [​IMG]
    Bram Castro was de grote uitblinker bij Heracles. © ANP Pro Shots
     
  19. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    Has FC Twente ever been relegated?
     
  20. Antario2

    Antario2 Member

    Jan 29, 2012
    Club:
    AFC Ajax
    Yes, season 82/83
     

Share This Page