Review: The U15, U16, U17, U18, U19, PT And Young Orange Team - Thread

Discussion in 'The Netherlands' started by DRB300, May 4, 2012.

  1. Keko

    Keko Member

    Jul 17, 2014
    Chicago
    Club:
    Feyenoord

    It may be Leandro Fernandes who recently signed for Juventus.
     
  2. Keko

    Keko Member

    Jul 17, 2014
    Chicago
    Club:
    Feyenoord
    From 97 on I would say:

    1. Frenkie
    2. De Ligt
    3. Naci Unuvar
    4. Xavi Simons
    5. Mitchel Bakker
     
  3. Rinus127

    Rinus127 Member

    Sep 8, 2015
    Club:
    AFC Ajax
    1-De Ligt
    2-Chong
    3-Frenkie De Jong
    4-Redan
    5-Kluivert-Stengs-Kadioglu
     
  4. Rinus127

    Rinus127 Member

    Sep 8, 2015
    Club:
    AFC Ajax
    Nederlanders Chelsea schakelen Feyenoord uit in Youth League
    [​IMG] [​IMG]


    21 februari 2018 – Feyenoord Onder-19 is uitgeschakeld in de UEFA Youth League nadat er werd verloren van de leeftijdsgenoten van Chelsea. Mede dankzij doelpunten van Nederlanders en oud-Ajacieden Daishawn Redan en Juan Familio-Castillo werd het uiteindelijk 5-2 voor de Engelsen.

    Het jeugdige Feyenoord keek al vroeg in de wedstrijd tegen een 2-0 achterstand aan na doelpunten van Ethan Ampadu en Redan. Niet veel later tekende aanvoerder Jordy Wehrmann namens de Rotterdammers nog wel voor de aansluitingstreffer. Nog voor er een half uur gespeeld was, was de marge echter alweer twee. Een van richting veranderde voorzet van Familio-Castillo betekende de 3-1. Dat was ook de ruststand.

    Advertentie


    Feyenoord kreeg opnieuw een domper te verwerken toen doelman Justin Bijlow vanwege een blessure achterbleef in de kleedkamer. Hij werd na rust vervangen door Jordie van Leeuwen. De Rotterdammers kwamen sterk uit de kleedkamer en konden direct een kans noteren. Toch was het Chelsea dat al snel opnieuw scoorde nadat Lutsharel Geertruida de bal in eigen doel werkte.

    De 5-1 kwam op naam van Harvey St. Clair te staan. Het slotakkoord was nog wel voor Feyenoord. Uit een corner maakte Noah Lewis er 5-2 van. Chelsea voegt zich door de zege bij de laatste acht van de Youth League.
     
  5. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    I wonder if Redan or Familio-Castillo will ever get a first team match at Chelsea. History is against them.
     
  6. Use google translate.
    As I donot follow youth football I cannot give opinions on players. This article discusses a few U19 Feyenoord players, which might be of interest for you:
    https://www.ad.nl/nederlands-voetba...chataoui-en-helaas-niet-op-kokcu-br~ac0d8707/

    De talenten van Feyenoord knokten vanavond voor een plek in de kwartfinale van de Youth League, maar redden het niet. Chelsea was met 5-2 te sterk. Welke spelers kunnen in de toekomst mogelijk de stap naar de hoofdmacht maken?

    Mikos Gouka 21-02-18, 17:15 Laatste update: 22:16
    Door Mikos Gouka

    [​IMG]
    Dylan Vente © ANP Pro Shots
    De ploeg van de ervaren jeugdtrainer Cor Adriaanse, die wordt geassisteerd door de voormalig eerste elftalspelers Arnold Scholten en Uli van Gobbel, heeft in de selectie al diverse talenten die hun neus aan het venster drukten in het eerste elftal. Aanvaller Cheick Touré debuteerde immers al dit seizoen, net als spits Dylan Vente die zelfs al in de Champions League speelde. Lutsharel Geertruida mocht twintig minuten opdraven in de bekerwedstrijd tegen Swift. Jordy Wehrmann deed in oefenwedstrijden in de voorbereiding mee. En keeper Justin Bijlow, die al een jaar senior is, keepte in de openingswedstrijd van het seizoen in de hoofdmacht.

    Tyrell Malacia had ook mogen uitkomen tegen de Engelsen, maar omdat Ridgeciano Haps nog steeds kampt met een oogblessure, is de kans groot dat hij zondag tegen PSV in de eredivisie in actie moet komen. De linksback is dus achtergebleven in Rotterdam, net als talent Orkun Kökcü die geschorst is.

    Maar Feyenoord heeft dus nog meer talenten. Voor wie zou Giovanni van Bronckhorst wel eens een plaatsje kunnen vrijhouden in zijn selectie komend seizoen?

    1. Wouter Burger (17, contract tot 2020)
    Zijn medespelers blazen hun wangen vol van bewondering. Wouter Burger zit nu vijf seizoenen in de opleiding van Feyenoord, maar de keren dat hij bij een rondo in het midden moest staan zijn op één hand te tellen. De linkspoot is een allround middenvelder. Sterk in de duels, scorend vermogen, een prachtig linkerbeen, de laatste jaren ook kopkracht. Burger speelde voor ZBVH, SHO en Excelsior voor hij op Varkenoord belandde. Zijn goal tegen Nitra (2-3) betekende een ticket voor Feyenoord voor de achtste finale tegen Chelsea. Een minpuntje? Het lijkt allemaal in één tempo te gaan bij de lange middenvelder, maar als hij straks helemaal volgroeid is, kan dat weleens in positieve zin veranderen. Volgroeid? Ja, Burger werd deze maand pas 17 jaar. En Giovanni van Bronckhorst nam hem al mee op trainingskamp naar Marbella.

    2. Achraf El Bouchataoui (18, contract tot 2020)
    Toen Achraf El Bouchataoui een jaar geleden zijn allereerste profcontract bij Feyenoord tekende, vestigde hij volgens de toenmalige algemeen directeur Eric Gudde meteen een nieuw clubrecord bij Feyenoord. De middenvelder had namelijk meer dan dertig familieleden en bekenden meegenomen om de ondertekening van zijn eerste profcontract bij te wonen. El Bouchataoui heeft een prachtige trap. Een type Andrea Pirlo, zonder hem meteen op te zadelen met een absurd hoog verwachtingspatroon. Rustig aan de bal, overzicht. En een leiderstype. Al heeft hij nog geen aansluiting gevonden bij de hoofdmacht, ook niet in Marbella afgelopen maand.

    3. Lutsharel Geertruida (17 jaar, contract tot medio 2020)
    [​IMG]
    Lutsharel Geertruida © ProShots
    Er waren jeugdinterlands dat scouts van internationale topclubs niet uitgepraat raakten over Lutsharel Geetruida. Als de verdediger dat hele veld weer eens over stak alsof het een trainingspartijtje bij zijn voormalige club Overmaas betrof. Bij Feyenoord denken ze ook goud in handen te hebben, de verdediger traint al vaak mee met de hoofdmacht. Tegen de amateurs van Swift mocht hij zelfs officieel debuteren. Er waren mensen die voor de winterstop, toen Feyenoord opeens nauwelijks nog centrale verdedigers over had, riepen dat Geertruida de kans moest krijgen. Bijvoorbeeld thuis tegen Ajax. Giovanni van Bronckhorst was echter zuinig op het talent. Dat leek terecht, zelfs volgens de mensen in de omgeving van de speler.

    Aan de andere kant: Tyrell Malacia kreeg wel de kans, greep hem met beide handen aan en heel de Kuip begint te stralen als de linksback zijn opwachting maakt. Dat scenario ligt ook klaar voor Geertruida. Als hij de lijn van de afgelopen maanden door weet te trekken.

    4. Orkun Kökcü (17 jaar, contract tot medio 2020)
    Dat Orkun Kökcü ontbreekt vanavond tegen Chelsea, is een enorme aderlating voor Feyenoord. De technische middenvelder (geschorst) met volop scorend vermogen schoot Feyenoord nog langs Nitra naar de achtste finale. Kökcü begon bij EDO in Haarlem, trok naar Stormvogels en vervolgens in 2011 naar FC Groningen. In 2014 kwam hij naar Feyenoord. Samen met zijn broer Ozan, inmiddels speler van RKC Waalwijk na een korte periode bij Bursaspor.

    Voor de KNVB alle reden om de jongste Kökcü in de gaten te houden. Iets dat overigens ook gebeurd. De speler kwam al uit voor Oranje onder 17 jaar en Oranje onder 18 jaar. Zijn broer Ozan speelde zelfs al voor Azerbeidzjan. Kökcu is in Nederland geboren, maar met ouders van Turkse komaf. Spelers met een Turks paspoort kunnen ook vrij eenvoudig uitkomen voor Azerbeidzjan. Of voor Turkije uiteraard.
     
  7. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    ^^Given the history of you club, if they are any good they will be sold by the time they are 21. Of course this is a general problem for all Dutch teams which is too bad.
     
  8. Frysk Bloed

    Frysk Bloed Member

    Sep 6, 2014
    Club:
    Liverpool FC
    I hope not. I can't stand Chelsea, and Redan will definitely succeed somewhere at a top club. He's very, very good.
     
  9. Frysk Bloed

    Frysk Bloed Member

    Sep 6, 2014
    Club:
    Liverpool FC
    Hah...Unuvar and Simons are quite young still to be making that prediction! You really have Frenkie that high eh? Bakker over Redan and Kluivert as well is pretty interesting!

    For me right now it's this:

    1. Kluivert
    2. de Ligt
    3. Redan
    4. F. de Jong
    5. Adekanye

    As an avid Liverpool supporter I have to say that Adekanye has been electric recently for their youth team.
     
  10. BaritoPutra

    BaritoPutra Member+

    Jan 26, 2007
    Matthijs De Ligt, Frankie De Jong, and Donny van de Beek should be the backbone of Oranje in the next decade. I hope FdJ gets more time in midfield, and that all three will stay at Ajax for another season or two to develop the chemistry. I also predict Steven Bergwijn to be an important piece in the attacking front... perhaps a more disciplined (and less controversial) version of Depay. Bergwijn's ability to play wide and as a false "9" would be tremendously useful given that there isn't any Dutch potent traditional striker in the horizon.
     
  11. Frysk Bloed

    Frysk Bloed Member

    Sep 6, 2014
    Club:
    Liverpool FC
    What about Joel Piroe? I remember he was pretty good the last time I saw him but he suffered an injury.

    Also Daishawn Redan is a very potent striker on the horizon. He's scored with ease at every level and actually looks good. Fast, hard working, technically proficient and has the nose for net.

    I do like Bergwijn's potential though, and always have. Still think his development has been stunted at PSV. I wouldn't really say he's similar to Memphis though...he's a lot more direct, less tricky and not as powerful.
     
  12. BaritoPutra

    BaritoPutra Member+

    Jan 26, 2007
    Great to hear about Redan, I don't know much about him tbh. Although I am always nervous about Dutch kid playing in mega-rich club... I don't recall any Dutch teenagers benefitting and rising to the top going this route, but maybe it's due to happen. I just checked that Redan was born in 2001 so he's got plenty of time to develop :thumbsup:

    I was expecting a whole lot from Bergwijn this season. He's been hot and cold, and is overshadowed by the Mexican kid Lozano. But the departure of Locadia seems to open up the field and re-energize him. So hopefully he can finish the season strongly.
     
  13. There's something weird with PSV. They muddle along with players not good enough from my pov and ignore talents eager to step in in the youth team like Obispo. The CD spots have been weak for some time already and what do those in charge do? Court an unproven US cd, who never has played any decent level adult game in his life and ignore Obispo.
     
  14. wilson00

    wilson00 Member

    Oct 14, 2015
    Club:
    Arsenal FC
    I have Myron Boadu,Lammers and vitesse prodigy Thomas Buitink.also keeping fingers crossed Richairo Zivkovic will be a late bloosomer.
     
  15. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    Is he even a starter in Belgium?
     
  16. wilson00

    wilson00 Member

    Oct 14, 2015
    Club:
    Arsenal FC
    Yes he has been quiet active for KV Oostende both starting and off the bench.
     
  17. Keko

    Keko Member

    Jul 17, 2014
    Chicago
    Club:
    Feyenoord
    Right now, in their group age, they are the biggest European talents, MVPs of whatever tournaments they play. Of course, that doesn't necessarily mean they 'll make it at the professional level, but the question I was replying to was who are the biggest prospects at the moment.

    I recently watched the Man U-Liverpool game from UEFA youth league tournament. Adekanye had a great game and showed great quality. I think he'll end up playing for Nigeria though.
     
  18. Because?
    You've got to know that Nigeria press is making every talent that can be connected with Nigeria part of hyping and publishing the most extraordinary fake news you only see from Trump to match it. So almost every talent is bombarded by expressing interest in playing for Nigeria, even in interviews they never gave.
     
  19. Frysk Bloed

    Frysk Bloed Member

    Sep 6, 2014
    Club:
    Liverpool FC
    Yeah Adekanye has been playing very, very well. I can't see him choosing Nigeria over the Netherlands if he gets the chance. He grew up in the Netherlands, he has played for their youth and now that he's fully fit again he looks fantastic.

    The only way I see him playing for Nigeria in the future is if he never takes the next step and the Netherlands don't end up capping him.

    Speaking of youth talents...has anyone followed the Feyenoord academy 'prodigy' Delano van der Heyden at all? I find it interesting he is at Feyenoord now after being at Ajax and the subject of that American article about Ajax academies a few years back.
     
  20. How did he end up at Feyenoord? He was around 8 afaik when he joined Feyenoord. Why in the first place?
     
  21. Rinus127

    Rinus127 Member

    Sep 8, 2015
    Club:
    AFC Ajax
    Redan is unstoppable
     
    Frysk Bloed repped this.
  22. Orange14

    Orange14 Moderator
    Staff Member

    Apr 27, 2007
    Bethesda, MD
    Club:
    AFC Ajax
    Nat'l Team:
    Netherlands
    ^^Really wish he would have stayed with Ajax!!!:(
     
  23. Frysk Bloed

    Frysk Bloed Member

    Sep 6, 2014
    Club:
    Liverpool FC
    He should already be our striker probably.

    Next big hope. Hope he has the mentality to really make use of his talents and come good. Would love to see this be our starting front 3 in 4 years at the next world cup:

    Bergwijn - Redan - Kluivert
     
  24. Keko

    Keko Member

    Jul 17, 2014
    Chicago
    Club:
    Feyenoord
    Keep an eye on Silvester van der Water from Almere City...
     
  25. Rinus127

    Rinus127 Member

    Sep 8, 2015
    Club:
    AFC Ajax

Share This Page