PDA

View Full Version : Kuzba

Sopot26
30 Jun 2003, 03:13 PM
Czy Kuzba zostanie w Polsce?

pyrofreak2004
06 Jul 2003, 06:40 AM
tak! Bedzie....

Sopot26
06 Jul 2003, 07:17 PM
Pilkanozna "Występujący ostatnio w Wiśle Kraków Marcin Kuźba podpisał umowę z greckim Olympiakosem Pireus. Zawodnik wcześniej nie mógł dojść do porozumienia z działaczami krakowskiego zespołu. Nie są jednak znane żadne szczegóły podpisanego przez reprezentanta Polski kontraktu. W barwach Wisły rozegrał 27 spotkań i zdobył 21 bramek."

pyrofreak2004
07 Jul 2003, 12:14 AM
:( :(..... smutne..... Kazde pilkarz idze do Grecji... co jest z Grecji, AEK czy chcos takego??

Sopot26
07 Jul 2003, 09:21 AM
Kuzba przechodzi operacje na kolano. W Grecji poprostu zarobi troche kasy i skonczy kariere.

Kosowski bedzie nastepny :-(

Snuffy
08 Jul 2003, 11:53 AM
Chyba Kuzba lepiej sobie zalatwil niz Kosa. Przynajmniej Olympiakos bedzie w Lidze Mistrzow.

A pol roku temu Kosowskiego nie sprzedali do Osasuny bo chcieli go odstapic tylko klubowi z najwyzszej polki. A co teraz? Kaiserslautern jest sredniakiem slabej Bundesligi...przynajmiej Osasuna jest sredniakiem najmocniejszej ligi swiata. I wlasnie za ta sama cene.

A tak sie jus od lat koncy w polskiej pilce. Duzo szumu, a na koniec...dno.

Szkoda.

Sopot26
08 Jul 2003, 12:22 PM
Na koniec zawsze dupa. Dudek tez bedzie siedzial na lawce, na poczatku sezonu.

Snuffy
08 Jul 2003, 04:32 PM
Originally posted by Sopot26
Na koniec zawsze dupa. Dudek tez bedzie siedzial na lawce, na poczatku sezonu.

Na prawde? Eh, w sumie co sie dziwic. Nawet jak wrocil po kontuzji Kirklanda to byl tylko przecietny.

Teraz mowia ze Klos podpisze z Boltonem. Slaba druzyna, a i tak pewnie bedzie grzal lawe przes caly sezon. (Pewnie nawet nie dostanie work permit w Anglii, bo nie mysle ze gral w kadrze wiecej niz 70% spotkan w ostatnim roku)

Sopot26
08 Jul 2003, 04:48 PM
No nic. Za 30 dni startuje IV liga pomorska. Trzeba bedzie sie zadowolic.

Oczewiscie mam nadzieje ze Wisla ma jakis dobrych mlodych graczy i dojdzie wysoko w LM.

Snuffy
08 Jul 2003, 05:10 PM
Originally posted by Sopot26
No nic. Za 30 dni startuje IV liga pomorska. Trzeba bedzie sie zadowolic.

Oczewiscie mam nadzieje ze Wisla ma jakis dobrych mlodych graczy i dojdzie wysoko w LM.

Nie wiem...Brasilia?? Napastnik jakis sie znajdzie, a na miejsce Kosy to bedzie trudniej. Chyba Brozek za mlody. Moze Cantoro na lewa strone. Zobaczymy...

Ale KS Drweca Nowe Miasto bedzie grala w III lidze, to jest z czego sie cieszyc!!!!

Sopot26
10 Jul 2003, 09:42 AM
Według informacji niemieckiego magazynu "Kicker" lewoskrzydłowy reprezentacji Polski i as atutowy krakowskiej Wisły Kamil Kosowski podpisał dziś z 1. FC Kaiserslautern czteroletni kontrakt. Suma odstępnego nie została podana do wiadomości, jednak z nieoficjalnych doniesień wynika, że wynosi ona 2 miliony euro.

Zadowolenia z pozyskania polskiego piłkarza nie krył trener "Czerwonych Diabłów" Erik Gerets, który od samego początku był gorącym orędownikiem transferu Kosowskiego.

"Kamil daje mi możliwość zmiany taktycznego ustawienia zespołu" - powiedział Gerets, który zamierza w najbliższym sezonie grać systemem 4-4-2, bądź 4-3-1-2.

Kosowski otrzymał w Kaiserslautern numer 30, z którym dotychczas występował w tym klubie słynny Mario Basler.

Snuffy
10 Jul 2003, 10:16 AM
I za dwa lata na Cypr

Sopot26
10 Jul 2003, 01:47 PM
Jak na wakacje to moze do MLS?

Snuffy
10 Jul 2003, 02:35 PM
Moze, ale w MLS nie znajdzie takiego wspanialego towarzystwa jak sa Wojtek Kowalczyk czy "Piekario". Razem moga zrobic furore w dyskotekach i na plazy, podrywajac stare bogate rozwodki. Plus, tam gorzalka jest tansza...

W sumie lubie Kosowskiego i myslem ze na prawde ma talent ale musi byc wiecej pracowity i widze jak sie konczy dla wiele Polakow w Bundeslidze...lepiej zostac w kraju. Ale niestety kasa rzadzi.

Sopot26
10 Jul 2003, 03:58 PM
Teraz tylko mam nadzieje ze pojada na SM do Niemiec. Bo sie wybieram :-)

Snuffy
10 Jul 2003, 04:40 PM
Ja jus zamowilem bilety na 4 mecze w Portugalii na ME, bez wzgledu na wystep Polski. Powinno byc fajnie - nowe stadione, dobra gra, ladna pogoda, wielkie imprezy. Pzynajmniej nie bede sie denerwowal tam ze Polska zrobi wstydu tak jak w Koreii. Mam nadzeje ze do 2006 w kadrze sie cos polepszy.

Sopot26
11 Jul 2003, 09:14 AM
No nic narazie mecze KP Sopot i Chicago Fire, wypelnia mi czas.

Snuffy
11 Jul 2003, 02:06 PM
A jak sledzis mecze KP Sopot w Chicago? Tylko przez internet chyba (w sumie tak samo z Ekstraklasa, nie wiem jak mozna ogladac tu mecze, moze Polsat przez DishNetwork??)

Sopot26
12 Jul 2003, 01:45 PM
Internet, Internet Radio, able trafi sie kaseta z Polski.