BH Telecom Premier League, Cup & European Qualification General Discussion

Discussion in 'Bosnia & Herzegovina' started by Vitez, Aug 8, 2011.

  1. Zeljo Fanatico

    Zeljo Fanatico Member+

    Aug 8, 2011
    Holy shit! hahaha
     
  2. Borac

    Borac Member

    Aug 8, 2011
    Club:
    Arsenal FC
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    damn that guy really does look like Safet

    lets get back on topic though Diamond will be pissed this is VELEZ talk ahaha
     
  3. Bosnian Diamond

    Bosnian Diamond Member+

    Aug 9, 2011
    Mars
    Club:
    FK Velez
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    I'm dissapoited, I thought you guys knew better. If you're going to hijack the Velez thread, you have to do it like this:

    ZRINJSKI ARE THE BEST!!! WOOOOHHOOOO!! ZRINJSKI ARE THE BEST FOOTBALL TEAM FROM MOSTAR!!!


    That is how it's done.
     
  4. Vitez

    Vitez Member+

    Jan 10, 2011
    Boston
    Club:
    FK Zeljeznicar
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    Pretty sure I'd puke if I ever said that. Svinjski :D
     
  5. Zeljo Fanatico

    Zeljo Fanatico Member+

    Aug 8, 2011
    Diamond, WTF hahaha
     
  6. Ferhatovic

    Ferhatovic Member+

    Aug 10, 2011
    Club:
    FK Sarajevo
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    Diamond trying to play it off like he don't care

    :D
     
  7. Zeljo Fanatico

    Zeljo Fanatico Member+

    Aug 8, 2011
    You know what I realized? Velez always starts out strong and goes up close to 1st place while Zrinjski lingers down to the relegation zone, but at the end of the season, Zrinjski always finishes above Velez. Drives me insane lol.
     
  8. Borac

    Borac Member

    Aug 8, 2011
    Club:
    Arsenal FC
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    You're right it always happens like that don't know how I didn't realize it. Those bastards always sneak up on the table somehow. Velez gotta take care of business and finish strong
     
  9. Dizdar

    Dizdar Member

    Sep 9, 2011
    Club:
    FK Zeljeznicar
    Amar Osim pred veliki derbi sa Borcem
    U Banjoj Luci nam se ne smiju ponavljati rupe

    Nedostaje nam samopouzdanja, a za to je potreban rezultat, kaže trener Željezničara

    Željezničar u prvom djelu jeseni igra promjenljivo, ali sa 11 bodova ipak održava priključak za vodećima. Naredni meč, protiv Borca, veliki derbi ekipa koje su u posljednje dvije sezone osvojile sve trofeje, mogao bi "Plave" lansirati u vrh.
    - Samo da odigramo normalno, da pokušamo neke stvari otkloniti, ne smiju nam se ponavljati rupe. Nedostaje nam samopouzdanja, a za to je potreban rezultat, tako da se sve vrti u krug.
    Možda nam pomogne to što će pritisak biti veći na Borcu, koji je domaćin, sve ostale utakmice mi smo bili pod pritiskom mnogo većim od protivnika - govori Amar Osim.
    Trener Željezničara ekipu je nakon utakmice sa Zvijezdom odveo na Bjelašnicu da bi igrači što više bili zajedno. Borac je posmatrao u nekoliko duela.
    - Gledao sam nekoliko mečeva Borca ove sezone. Slično igraju kao prošle godine, ozbiljni su, hrabri, čvrsti. U našoj ligi je čvrstina dovoljan preduslov da nešto napraviš, uvijek se otvori neka prilika za gol.
    Igrački su gotovo isti, Darka Maletića je zamjenio Sead Bučan. Kući igraju mnogo agresivnije a na strani zatvorenije - kaže menadžer "Plavih".
    Sulejman Smajić obnovio je povredu lože i neće biti u konkurenciji za meč u Banjoj Luci. Elvis Karić još nije odradio kaznu (dvije utakmice) zbog crvenog kartona u Kupu protiv Leotara, pa će na golu ponovo biti Adnan Gušo, koji je blistao protiv Zvijezde.

    Dnevni avaz, 22.09.2011.
     
  10. Borac

    Borac Member

    Aug 8, 2011
    Club:
    Arsenal FC
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    Re: Premijer Liga

    Love the idea

    Anyways Borac-Zeljo coming up. Can't wait. Smurfs going down again :D
     
  11. miske10

    miske10 Member

    Nov 24, 2010
    Club:
    FK Sarajevo
    IVAN SESAR - Širokobriježanin u dresu Sarajeva, najavljuje derbi svog sadašnjeg i svog matičnog kluba

    SARAJEVO - Posljednjeg dana prijelaznog roka ovog ljeta stiže nam vijest kao grom iz vedra neba. Širokobriježanin Ivan Sesar potpisao je ugovor za FK Sarajevo! Neočekivan potez, ali potez igrača koji se za sada itekako čini opravdanim, jer je stigao u klub za čiju momčad standardno nastupa, a momčad se bori za titulu državnog prvaka.

    Predstojećeg vikenda nas u sklopu 8. Kola Premijerlige BiH čeka sudar upravo Sarajeva i Širokog Brijega, dva bodovno poravnata kluba na vrhu poretka. Sesar dakle u dresu novog svog kluba protiv svog matičnog kluba. Tim povodom najavu ovog derbija odlučili smo upravo napraviti s dojučerašnjim mladim bh reprezentativcom, koji je prije dolaska u Sarajevo, a nakon odlaska s Pecare igrao u dresu Zagreba, zatim Kopera, te prošle sezone kao Dinamov posuđeni igrač u zagrebačkoj Lokomotivi.

    JAVNO.ba: Kakvi su prvi dojmovi u novom klubu?

    SESAR: "Dvadesetak sam dana ovdje i iskreno sam zadovoljan prijemom i od strane novih suigrača i same struke, posebno trenerom Plišekom koji je veliki stručnjak i profesionalac. Nisam ni sumnjao da će biti ono nekih zavrzlama što se tiče momčadi, ali me bilo strah reakcije samih navijača Sarajeva a zbog svima nama znanih razloga, te njihove netrpeljivosti sa Širokim Brijegom, no moram priznati da sam i sa te strane jako pozitivno iznenađen".

    JAVNO.ba: Kako je uopće došlo do suradnje sa FK Sarajevom i ako nije tajna o kakvom je ugovoru riječ?

    SESAR: "Bilo je ovog ljeta dosta nekih kombinacija što se mene tiče, no sve su se izjalovile, ali o tome ne želim puno pričati. Kontaktirao me jedan dan Irfan Redžepagić, menadžer Edina Džeke i ponudio transfer u Sarajevo. U početku sam se malo mislio, ali kako sam bio bez kluba, a bližio se kraj prijelaznog roka nisam više imao što čekati, kalkulirati i potpisao sam za Sarajevo. Riječ je o ugovoru 1+1 sezona, a ono što mi je također puno značilo pri ostvarivanju ovog transfera je da sam blizu kuće, te da ću igrati u momčadi koja se bori za naslov prvaka. Irfan je uspio riješiti sve nedoumice sa Zdravkom Mamićem, završiti realizaciju samog transfera i evo sada sam ovdje, dobro mi je i mislim da nema razloga da tako i nadalje ne bude".

    JAVNO.ba: Koliko ste posljednjih sezona pratili bh ligu dok ste igrali u Sloveniji, te Hrvatskoj?

    SESAR: "Iskreno, nisam je uopće pratio osim što sam imao kontakte s pojedinim igračima Širokog Brijega i prijateljima iz rodnog kraja. U Sloveniji sam bio fokusiran na tamošnje prvenstvo, a u Hrvatskoj na HNL".

    JAVNO.ba: Kada ste spomenuli prijatelje iz NK Širokog Brijega može li odmah jedna najava predstojećeg derbija u kojem Sarajevo dočekuje Širokobriježane?

    SESAR: "Lagao bih kada bih rekao da nemam tremu. Imam i za mene ta utakmica nije kao svaka druga. Ipak sam ja dijete Širokog Brijega, tu sam počeo igračku karijeru i Široki Brijeg će uvijek u mom srcu zauzimati posebno mjesto i kao klub i kao sredina iz koje potječe, međutim profesionalac sam, sada nastupam za Sarajevo i sa svojim klubom želim dobiti svaku utakmicu, pa tako i ovu. Mi u svakoj domaćoj utakmici moramo očekivati trijumf, pa tako i u derbiju sa Širokim Brijegom. Dat ćemo i posljednji atom snage da pobijedimo i učvrstimo se na vrhu prvenstvenog poretka".

    JAVNO.ba: Koliko poznajete današnju momčad Širokog Brijega?

    SESAR: "Znam da je Wagner glavna violina, njihov najbolji igrač, te da ga se i u Sarajevu pribojavaju, iako je ovom prilikom njegov nastup upitan, no nas to i ne treba brinuti, jer se moramo koncentrirati na svoju momčad i svoju igru. Vidim da je i taj Varea opasan i u dobroj formi, a osobno jako puno cijenim i Juru Ivankovića, koji već ima sezone iskustva u Premijerligi, veliki smo prijatelji i bit će mi drago njemu se suprotstaviti na terenu. Široki ima i odličnog vratara, te kompletnu zadnju liniju gdje prednjače Ješe i Džidić, dva jako kvalitetna i iskusna stopera, ali i mladog Ćorića i Bertošu, pa da i ne spominjem tog Zakarića. Eto, skoro sve sam ih pohvalio, ali Široki Brijeg u ovom trenutku to stvarno i zaslužuje".

    JAVNO.ba: Gdje je Sarajevo najkvalitetnije?

    SESAR: "Kao što je Široki Brijeg posebno jak u toj obrambenoj liniji mi smo u igri prema naprijed. Imamo odlične krilne igrače, vjerojatno najbolje u ligi, a u vršku napada prekaljenog majstora Emira Obuću, te mladog i vrlo talentiranog Nermina Haskića".

    JAVNO.ba: I tko će biti prvak, odnosno koga držite najvećom konkurencijom?

    SESAR: "Vjerujem da će biti Sarajevo, a uz Široki Brijeg tu je i aktualni prvak Borac. Ova tri kluba su se već izdvojila na ljestvici, a držim kako se u borbu za titulu još može uključiti i Željezničar".

    JAVNO.ba: Kakav onda rezultat prognozirate u derbiju?

    SESAR: "Pobjeda Sarajeva od 3:1".

    JAVNO.ba: Prošlu ste utakmicu protiv Širokog dobili sa 3:0, međutim prije toga niste znali za pobjedu u deset međusobnih službenih utakmica. Kako tu spoznaju komentirate?

    SESAR: "To sam čuo tek neki dan. Zvao me Danijel Kožul, igrač Širokog Brijega, također moj dobar prijatelj, te plašio tom statistikom koja je na njihovoj strani, ali mene to ne brine. Bitno je da mi sada odlično igramo i da se s pravom u ovoj utakmici nadamo punom plijenu".

    JAVNO.ba: Hoćete li prognozirati ishode i ostalih parova 8. Kola?

    SESAR: "Dakako. Čelik i Zvijezda će remizirati, jer su gosti bolja momčad, ali Čelik je domaćin i tu je najrealniji X. Neriješenom ishodu se nadam i u drugom derbiju ovog kola, jer bi i nama i Širokom najviše odgovaralo neodlučeno u srazu Borca i Željezničara. Sloboda vidim kući sve pobjeđuje, pa će vjerojatno dobiti i Olimpica. GOŠK i Zrinjski su jedan zanimljiv par, a GOŠK mi je draži kao klub pa bi volio da oni pobjede. Velež je zadnju u Mostaru izgubio od Širokog, ali će Travnika sigurno dobiti. Slavija igra kući s Rudarom i također i oni više napokon nekoga moraju dobiti, pa mislim da je ovo odlična prilika za takvo nešto. Kozara se sastaje s Leotarom i po meni je tu najbliže neriješen ishod".

    JAVNO.ba: Upravo ste od Leotara u prošlom kolu doživjeli prvi prvenstveni poraz. Kako ste vidjeli tu utakmicu?

    SESAR: "Prvo poluvrijeme smo igrali jako dobro, postigli i regularan gol koji nam je poništen i taman se u svlačionici dogovorimo da ih početkom nastavka maksimalno stisnemo i pokušamo zabiti gol ono se dogodi suprotno. Zabiju ga oni, nakon čega se ubrzo i dogodi taj incident s navijačima što ovom prilikom na nas nije najbolje utjecalo. Živnula je i domaća publika i Leotar je na kraju dobio utakmicu".

    JAVNO.ba: U utorak ste igrali i utakmicu u Visokom za U 23 reprezentaciju koja je imala prijateljsko odmjeravanje snaga s mladom bh selekcijom?

    SESAR: "Pobijedili smo 2:0 i izbornik Musemić je svakom od nas dao po jedno poluvrijeme. Na suprotnoj strani je baš bilo dosta igrača Širokog, jer za mladu reprezentaciju su igrali Ćorić, Zakarić, Brekalo, kao i Zlomislić, njihov igrač na posudbi u GOŠK-u. Mislim da je ova utakmica podosta koristila i za jednog i za drugog selektora, iako su se sami igrači upriliku pazili, pa nije bilo neke grubosti u igri".

    Razgovarao: Danijel Ivanković / JAVNO.ba

    http://www.javno.ba/samo-na-javnoba/ivan-sesar-irokobrijeanin-u-dresu-sarajeva-najavljuje-derbi-svog-sadanjeg-i-svog-matinog-kluba.html
     
  12. Dizdar

    Dizdar Member

    Sep 9, 2011
    Club:
    FK Zeljeznicar
    Very much looking forward to this match.
     
  13. Bosnian Diamond

    Bosnian Diamond Member+

    Aug 9, 2011
    Mars
    Club:
    FK Velez
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    We take on Travnik on the 24th in the BPL, shouldn't be a tough task but that's what I also thought before we played Rudar prijedor. So, I won't go overconfident, but I'll say 1-0 and hopefully we'll stay alive in the hunt for a spot in Europe.
     
  14. Borac

    Borac Member

    Aug 8, 2011
    Club:
    Arsenal FC
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    A European birth would be huge for Velez and truly they deserve it, out of any club in BiH they could use it
     
  15. Vitez

    Vitez Member+

    Jan 10, 2011
    Boston
    Club:
    FK Zeljeznicar
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    Peep this video guys:

    [ame="http://www.youtube.com/watch?v=A2n2UB-2CmY"]http://www.youtube.com/watch?v=A2n2UB-2CmY[/ame]

    When we beat the stoka in front of their own fans to take the title :D

    Their players cried lol
     
  16. Dizdar

    Dizdar Member

    Sep 9, 2011
    Club:
    FK Zeljeznicar
    Oh, yes. I remember that game very very well. We celebrated right in front of their fans, it was beautiful. Couldn't have written a better story than that year.
     
  17. Vitez

    Vitez Member+

    Jan 10, 2011
    Boston
    Club:
    FK Zeljeznicar
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    [ame="http://www.youtube.com/watch?v=g5nOX-wuvK0&"]http://www.youtube.com/watch?v=g5nOX-wuvK0&[/ame]

    LMAO 1:30 braindead kitari


    Anyways, Borac coming up. Guso will be our keep. Honestly I think we'll lose.. confidence is low at the moment and Borac are on a roll and at home.
     
  18. Borac

    Borac Member

    Aug 8, 2011
    Club:
    Arsenal FC
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    lol at the Nuri Sahin lookalike at the end of the vid
     
  19. Vitez

    Vitez Member+

    Jan 10, 2011
    Boston
    Club:
    FK Zeljeznicar
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    Bulent Biscevic, one of my favorite players
     
  20. Bosnian Diamond

    Bosnian Diamond Member+

    Aug 9, 2011
    Mars
    Club:
    FK Velez
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    Coming from a Borac fan, this really means a lot.

    :D
     
  21. miske10

    miske10 Member

    Nov 24, 2010
    Club:
    FK Sarajevo
    Tomorrow we play a very important home game against Siroki Brieg who are only below us on goal difference. None of our players are injured but several could be in better form. Siroki Brieg is one of the big boys of Premijer Liga, but a loss would surprise me. We'll be hoping to see a draw between Borac and Zeljeznicar.

    http://fksinfo.com/np-1496-PliekOstvariti_pobjedu_pred_punim_Koevom.htm

    Ivan Sesar will probably start against Siroki Brijeg tomorrow having started his career in their U19 team. He feels he will be in his best form in about two to three weeks.

    http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/sesar-kad-utakmica-krene-sve-se-zaboravlja/64886

    On October 26th, for Sarajevo's 65th anniversary, we will play a friendly against a respectable European side. Dynamo Dresden, Partizan, and Fenerbahce are some of the possible teams.

    http://www.sportsport.ba/bh_fudbal/dynamo-partizan-ili-fener-dolaze-na-kosevo/64923
     
  22. Ferhatovic

    Ferhatovic Member+

    Aug 10, 2011
    Club:
    FK Sarajevo
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    fantastic summary man, damn you always do such a good job around here!! :D we beat the Seljo fans to death around here

    u mad Vitez and Zeljo? :D
     
  23. Ferhatovic

    Ferhatovic Member+

    Aug 10, 2011
    Club:
    FK Sarajevo
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    really gotta agree, Velez are traditionally a big club from our region so they deserve it and so do those fantastic fans
     
  24. Ferhatovic

    Ferhatovic Member+

    Aug 10, 2011
    Club:
    FK Sarajevo
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    looking back at former glory huh Seljo fans?? must hurt to be Seljo fans right now you guys are going down
     
  25. Borac

    Borac Member

    Aug 8, 2011
    Club:
    Arsenal FC
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    No problem mate ;)
     

Share This Page