BH Telecom Premier League, Cup & European Qualification General Discussion

Discussion in 'Bosnia & Herzegovina' started by Vitez, Aug 8, 2011.

  1. miske10

    miske10 Member

    Nov 24, 2010
    Club:
    FK Sarajevo
  2. Zeljo Fanatico

    Zeljo Fanatico Member+

    Aug 8, 2011
    Zeljo 4-0 Famos/SASK Napredak

    Ramic x2
    Drakul x2

    Ramic is a 17 year old forward btw. Similar breed to Armin Hodzic.
     
  3. Bosnian Diamond

    Bosnian Diamond Member+

    Aug 9, 2011
    Mars
    Club:
    FK Velez
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    Re: Premijer Liga

    So, the final two results from yesterday:

    Borac Banja Luka 3-1 Rudar Prijedor

    Zeljeznicar 3-3 Zrinjski

    With that round completed, here's are the new table:

    # Team MP W D L F A D P Last 5 matches
    1 Sarajevo 4 3 1 0 11 3 +8 10 W D W W
    2 Borac Banja Luka 4 3 1 0 8 3 +5 10 W D W W
    3 Velež 4 2 2 0 6 2 +4 8 D D W W
    4 Široki Brijeg 4 2 1 1 5 3 +2 7 L D W W
    5 Travnik 4 2 1 1 8 7 +1 7 L W W D
    6 Sloboda Tuzla 4 2 0 2 3 4 -1 6 W L W L
    7 Slavija 4 2 0 2 3 7 -4 6 L W L W
    8 Zrinjski 4 1 2 1 10 10 +0 5 D L W D
    9 Željezničar 4 1 1 2 8 7 +1 4 D L W L
    10 Olimpik 4 1 1 2 6 6 +0 4 L W L D
    11 Leotar 4 1 1 2 4 5 -1 4 L W L D
    12 Zvijezda 4 1 1 2 3 5 -2 4 W L L D
    13 GOŠK Gabela 4 1 1 2 3 6 -3 4 W D L L
    14 Rudar Prijedor 4 1 1 2 3 7 -4 4 L W L D
    15 Čelik 4 1 0 3 3 7 -4 3 W L L L
    16 Kozara Gradiška 4 0 2 2 0 2 -2 2 D D L L
     
  4. Bosnian Diamond

    Bosnian Diamond Member+

    Aug 9, 2011
    Mars
    Club:
    FK Velez
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    Re: Premijer Liga

    Here's a preview of the set of next week's games:

    5. Kolo

    Saturday, August 28, 2011

    Kozara Gradiska vs. Slavija
    Prediction: Kozara 0-1 Slavija

    Leotar vs. Velez
    Prediction: Leotar 0-1 Velez

    Sarajevo vs. Celik
    Prediction: Sarajevo 2-0 Celik

    - - - -

    Sunday, August 28, 2011

    Rudar Prijedor vs. Sloboda Tuzla
    Prediction: Rudar Prijedor 1-1 Sloboda Tuzla

    Travnik vs. Borac Banja Luka
    Prediction: Travnik 1-2 Borac Banja Luka

    Siroki Brijeg vs. GOSK Gabela
    Prediction: Siroki Brijeg 2-0 GOSK Gabela

    Zrinjski vs. Zvijezda
    Prediction: Zrinjski 0-1 Zvijezda

    Olimpic vs. Zeljeznicar
    Prediction: Olimpic 1-2 Zeljeznicar

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    Is it just me or does it feel lioke Zeljeznicar is getting all these tough matchups early on in the season? Anyways, other people wtih predictions?
     
  5. Bosnian Diamond

    Bosnian Diamond Member+

    Aug 9, 2011
    Mars
    Club:
    FK Velez
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    Propuštena prilika u prvih pola sata
    Srijeda, 24 August 2011 20:14

    U press sali stadiona u Vrapčićima podjeljenje emocije. Trener gostiju Vinko Marinović primao je čestitke, ali isto tako nije krio iznenađenje profesionalnim i korektnim prijemom i poslije završetka utakmice. Inače ekspedicija Kozare je danas doputovala sa predrasudom događanja od prije nekoliko godina, u sezoni kada je Velež ispao iz Premier lige BiH i kada su se nakon utakmice događale nemile scene. Zato čast da otvori presicu imao je trener gostiju:

    - Pa prije svega treba biti realan pa reći da je Velež imao i igru i sve prvih pola sata. Nije iskoristio penal i jednostavno naša je sreća pa nismo primili gol u tom periodu. Vjerovatno bi utakmica imala drugačiji karakter. Pritisnuo nas je domaćin i na početku drugog dijela, ali izdržali smo. Bez obzira na terensku inicijativu domaćina mislim da smo zaslužili bod. Hvala domaćinima na korektnom dočeku i svemu tokom boravka u Mostaru, a nama svakako ovaj bod mnogo znači, obzirom da smo novajlije u ligi, rekao je Marinović i dodao:

    - Svaka čast bilo kome koje danas bio na utakmici. Ovo su nehumani uslovi i mislim da nije normalno igrati fudbal na 42 stepena Celzijusa.

    Šef stručnog štaba „Rođenih“ Mirza Varešanović očekivano nije bio nimalo zadovoljan.

    - Prvo bih se dotakao ovoga oko vremena. Ovo je nezdravo i ne može biti u korist sporta. Da se razumijemo to nema nikakve veze sa našim gubitkom dva boda, niti je alibi. To nije sigurno, jer kako je nama bilo, tako je i Kozari, ali ovo nije humano za bilo koga koje danas bio na stadionu. Zbog toga moja zahvalnost svakome koje izdvojio dva sata vremena da bude danas na utakmici. Žao mi je što našim navijačima nismo donijeli radost. Gostima sve čestitke jer su po ovakvom vremenu ostvarili ono što su željeli, rekao je Varešanović i nastavio:

    - Od nedelje sam upozoravao na ovu utakmicu. Kao da smo poletjeli, a nismo ni „krila raširili“. Ne sviđa mi se ova euforija, ne sviđa mi se ni kad je vidim u svlačionici. Pa pred nama je još 26 kola. Šta i da pobjedimo u Trebinju, nemojte me molim vas tada pitati o euforiji, jer nakon te utakmice ostat će nam još 25 mečeva. Previše je to utakmica u kojima možeš napraviti seriju od tri pobjede, ili seriju od tri remija. Što se tiče današnjeg meča mislim da smo u prvih pola sata igrali onako kako želimo, nismo iskoristili penal i na kraju kad podvučem crtu samo mogu reći remi je još i dobar. Čestitam protivnicima na bodu, zaslužili su ga. U našem timu izuzev Perice Ivetića niko nije zaslužio prolaznu ocjenu i definitivno moraju dobro razmisliti u naredna dva dana do Trebinja, energičan je bio Varešanović.

    Na novinarski upit da prokomentariše promjene u sastavu pred današnju utakmicu, pojasnio je:

    - Želio sam da odmorim neke igrače, da jednostavno „rasporedimo snage“, jer u sedam dana igramo tri utakmice, od čega dva gostovanja, a vidite kakvo je vrijeme. E sad, trener sam i treneri moraju preuzeti odgovornost. Nisam uspio u namjeri i to je tako. Što se tiče sastava koji je danas igrao rezultat dovoljno govori. Moramo izvući pouke. Velež će i u Trebinje ići po bodove, ali isto tako ponavljam sada se moramo maksimalno mobilizirati.

    O današnjem izostanku efikasnosti, kao i novinarskoj konstataciji da je premalo bilo šuteva pema golu Kozare, Varešanović je istakao:

    - Svaki trening radimo na završnici. U utakmicama dolazimo u prilike, čak i danas, a odigrali smo jako loše. Upozoravam igrače da čim su u zoni udarca da to i koriste. Danas toga nije bilo. Naprotiv mi smo počeli prebacivati igru i dugim loptama pokušavati doći do njihovog gola. Tu je moglo samo slučajno nešto se dogoditi, jer između ostalog Kozara ima Leonida Ćorića, korpulentnog stopera, koji je možda i jedan od najboljih skakača u ligi. Jednostavno danas nismo bili pravi ni na terenu, jer smo ne rijetko bili sa čak četvoricom napadača u liniji koji čekaju da im stoperi prebace loptu, a ne kreću se. Naša odbrana nije mogla tu učiniti ništa dugim loptama. Ponavljam do Trebinja moramo dobro analizirati gdje smo pogriješili. Sutra ujutro je planirana analiza utakmice, snimak će najbolje pokazati sve nedostatke, rekao je Varešanović.

    O gostovanju u Trebinju Varešanović večeras nije htio puno govoriti, samo je istakao:

    - Nije nikakva nova vijest. Isto sam govorio i poslije prve utakmice sa Čelikom. Pred nama je 26 utakmica i svakoj moramo jednako pristupati. Dva dana imamo za analizu i regeneraciju ekipe. Ova regeneracija je najveći problem, jer zaista je iscrpljujuće igrati po ovakvoj temperaturi tri utakmice u sedam dana. Igrači trebaju dobro da razmisle do Trebinja i da pokažu da je ovo danas bio loš dan. Idemo u Trebinje po bodove, ali molim bez euforije. Treba nam podrška i hvala navijačima što su danas bili uz nas po ovoj vrućini. Samo molim bez euforije, dugo je prvenstvo, a naše ambicije ni večeras nisu ništa manje nego je to bilo u nedelju. Danas lopta nije ušla u gol, jeste protiv Čelika, a kad pogledate statistiku i danas smo imali jednak broj šansi. Tako je to u fudbalu.

    - - - - - - - - - - - -

    Anyways, next week's game is against Leotar. I'm feeling maybe a 1-0 or 2-1 win for us. I have a feeling our defense will let down yet another game...
     
  6. Zeljo Fanatico

    Zeljo Fanatico Member+

    Aug 8, 2011
    Re: Premijer Liga

    Is it true that Sarajevo just got fined 8000 KM for fan trouble during the Slavija-Sarajevo match, while Slavija got only 1000? That's what I'm reading on another forum.

    Doesn't the Savez need money? For once they actually have an excuse to abuse their powers and slap a 50,000+ fine or something. ********ing idiots.
     
  7. Vitez

    Vitez Member+

    Jan 10, 2011
    Boston
    Club:
    FK Zeljeznicar
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    Re: Premijer Liga

    Slavija kažnjena sa dva meča bez publike i 8.000 KM

    Danas su u Sarajevu zasjedale Disciplinska i Takmičarka komisija N/FSBiH

    [​IMG]

    Danas su u Sarajevu zasjedale Disciplinska i Takmičarka komisija N/FSBiH. Najbitnija tačka bila je nacionalističko navijanje na susretu Slavije i Sarajeva. Odlučeno je da zbog loše organizacije, ulaska navijača na teren, te skandiranja političkih slogana, Slavija bude kažnjena sa dva meča igranja bez prisustva gledalaca i 8.000 KM.

    Recimo i to da je sada već bivši trener Čelika, Boris Gavran kažnjen sa dve meča kazne zbog isključenja protiv Slavije, dok će Željezničar biti kraći za 2.000 KM zbog baklji i slomljenih 25 stolica na Piroti protiv Travnika.

    Zrinjski je kažnjen sa 4.000 KM zbog loše organizacije susreta sa Olimpicom kada su također navijači ulijetali na teren.

    ---------

    Better than nothing I guess.
     
  8. Zeljo Fanatico

    Zeljo Fanatico Member+

    Aug 8, 2011
    Re: Premijer Liga

    Slap on the wrist imo.

    How you handle things is heavily charge the fans who were involved in the mess for hate crime, demote Slavija to the 2nd league, and fine them an additional 20,000 KM. On top of that, no home crowd for the entire season. That's how you set a precedent and scare the hell out of the other clubs.
     
  9. Vitez

    Vitez Member+

    Jan 10, 2011
    Boston
    Club:
    FK Zeljeznicar
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    SAVIĆ: NADAM SE DA ĆE KRIZA BRZO PROĆI

    [​IMG]

    Premda su očekivanja uoči ove sezone bila velika, posebno nakon prolaza nad Sheriffom u treće pretkolo Europske lige, Željezničar nije najbolje otvorio sezonu.


    Plavi su, naime, u prvih četiri kola osvojili isto toliko bodova. Uspjeli su u drugom kolu savladati prijedorski Rudar na Grbavici, a na istom stadionu osvojili su bod u duelu sa Zrinjskim (3:3) prošlog vikenda. Poraženi su se vraćali iz Širokog Brijega (1:2) i Travnika (1:2).

    Slijedi gostovanje Olimpicu, koji je nedavno nadigrao Zrinjski u Mostaru i koji, bez sumnje, može igrati protiv bilo koga. I najmlađi sarajevski premijerligaš ima sličan učinak na otvaranju sezone (pobjeda, remi i dva poraza).

    "Puno lakše je u bilo koju utakmicu ući kada iza sebe imate niz dobrih rezultata. Mi smo trenutačno u lošoj formi, pa je iz utakmice u utakmicu i pritisak veći. Protiv Zrinjskog smo morali pobijediti, ali smo sami sebi zakomplicirali stvari. Pred nama je sada gostovanje Olimpicu, čiju momčad sačinjavaju kvalitetni i iskusni igrači poput Vladavića, Juge, Raščića...", kaže veznjak Želje Srđan Savić za SportSport.ba i nastavlja:

    "Ni sreća nam nije bila naklonjena u ovih nekoliko utakmica, ali ne možete ovisiti samo o sreći. Imamo kvalitet, moramo ga konačno prezentirati na pravi način. Očito da negdje nešto ne štima, ali uvjeren sam da će Amar Osim sve to riješiti i da ćemo zablistati. Svaki klub prije ili kasnije uđe u rezultatsku krizu, ali treba raditi na tome da se iste što prije oslobodi. Olimpic moramo, prije svega, poštovati, ali uvjeren sam u trijumf. Potrebna nam je pobjeda koja će nas vratiti na pravi kolosijek".

    Sudeći prema posljednjim treninzima, u ekipu bi sutra mogao "upasti" mladi Mirsad Ramić, koji bi trebao dobiti prednost nad iskusnijim Eldinom Adilovićem. Blizu prve postave je i stoper Velibor Vasilić, dok je i dalje pod znakom pitanja nastup povrijeđenog Sulejmana Smajića.
     
  10. Vitez

    Vitez Member+

    Jan 10, 2011
    Boston
    Club:
    FK Zeljeznicar
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
  11. Zeljo Fanatico

    Zeljo Fanatico Member+

    Aug 8, 2011
    Nice. Ramic is 17 btw. How old is Drakula though? Anyone know?
     
  12. Vitez

    Vitez Member+

    Jan 10, 2011
    Boston
    Club:
    FK Zeljeznicar
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    Drakula? haha

    23.. 23 bats..
     
  13. Vitez

    Vitez Member+

    Jan 10, 2011
    Boston
    Club:
    FK Zeljeznicar
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    Velez minimalno slavio u Trebinju


    [​IMG]


    Mostarski Velež došao je do minimalne, ali poprilično vrijedne pobjede u Trebinju na stadionu Police. Pogotkom Bajre Spahića savladan je Leotar.


    Sjajno izdanje na Koševu i 1:1 sa Sarajevo nije slučajnost. Pokazala je to i današnja partija izabranika Mirze Varešanovića, koji su u svim segmentima igre nadigrali domaću momčad.

    Iako je prvo poluvrijeme, manje ili više pripalo domaćinu, Velež je u nastavku pokazao sav svoj kvalitet. Leotarove prilike u prvih 45 minuta nije iskoristio Darko Dreč, odnosno njegove pokušaje zaustavljao je sjajni Senadin Oštraković.

    Najbolju priliku u prvoj polovici utakmice Rođeni su imali preko Ševke Okića, koji je u 37. minuti izašao sam pred Boška Milenkovića, koji je na kraju bio uspješniji. Velež je do pobjede stigao u 54. minuti. Duga lopta za napadače gostiju, golman domaćih Milenković krakto odbio do Bajre Spahića, a bivši napadač Željezničara loptu smjestio u mrežu.

    Potom su kolosalne prilike propustili Okić, Hasanović, Merzić... Ipak, imao je i Leotar svoje prilike. Milenković i Vuković nisu bili precizni, pa su gosti sa svojim navijačima proslavili nova tri boda.

    Velež će barem nakratko biti lider Premijer lige sa 11 bodova.

    ---

    Velez continue their excellent form.
     
  14. Bosnian Diamond

    Bosnian Diamond Member+

    Aug 9, 2011
    Mars
    Club:
    FK Velez
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    That's an awesome lineup! Zeba and Beslija will surely dominate the right side, and four defenders plus a single defensive midfielders will be safe enough for the back. The lineup also looks organized.
     
  15. Zeljo Fanatico

    Zeljo Fanatico Member+

    Aug 8, 2011
    :rolleyes:
     
  16. Zeljo Fanatico

    Zeljo Fanatico Member+

    Aug 8, 2011
    Posts from another forum

    Suljic, Bajraktarevic, etc.. so many surprises this season.
     
  17. Vitez

    Vitez Member+

    Jan 10, 2011
    Boston
    Club:
    FK Zeljeznicar
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    lol What forum?
     
  18. Zeljo Fanatico

    Zeljo Fanatico Member+

    Aug 8, 2011
    Xtratime loool.
     
  19. Vitez

    Vitez Member+

    Jan 10, 2011
    Boston
    Club:
    FK Zeljeznicar
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    ohh Xtrafail. Figured.
     
  20. Zeljo Fanatico

    Zeljo Fanatico Member+

    Aug 8, 2011
    Celik just equalized ..2-2.. Kapetan the goalscorer. ******** you Vitez :rolleyes:

    Why don't they play like this against Siroki, Borac, Zrinjski,..? They always up the tempo against Zeljo, Sarajevo, Velez, etc.

    8 mins left.. let's hope Sarajevo scores for the winner.. can't stand seeing Borac or Siroki over one of the Bosniak clubs.

    edit: GOAL! 3-2.
     
  21. Zeljo Fanatico

    Zeljo Fanatico Member+

    Aug 8, 2011
    Re: Premijer Liga

    Kozara 6-2 Slavija (Mujic,Kojic x3,Spasojevic,Basara / Muminovic,Omerovic)
    Leotar 0-1 Velez (Spahic)
    Sarajevo 4-2 Celik (Kojasevic x2,Obuca,Sisic(og) / Hadzic,Kapetan)

    Interesting fact... FK Slavija has 6 Bosniaks in their team, 2 of them starters (Besirevic & Sadikovic), other 2 talented youngsters (Emir Zeba, Oglevac).
     
  22. Vitez

    Vitez Member+

    Jan 10, 2011
    Boston
    Club:
    FK Zeljeznicar
    Nat'l Team:
    Bosnia-Herzegovina
    ******** you Celik.. Damn it we need to make up ground on these teams.
     
  23. miske10

    miske10 Member

    Nov 24, 2010
    Club:
    FK Sarajevo
    Celik fought hard in this game, tying twice. Glad we were able get the whole three points here. Next game is at home against Kozara.

    I'm hoping that Travnik gets a win/draw against Borac tomorrow.
     
  24. PonosBosne

    PonosBosne Red Card

    Jan 11, 2011
    Club:
    Manchester United FC
    Wooo I'm glad we got a win! I just saw the score line man I'm happy we scored good.
     
  25. miske10

    miske10 Member

    Nov 24, 2010
    Club:
    FK Sarajevo
    Kojasevic after the game:

    [ame="http://www.youtube.com/watch?v=VsOehrBZ4IM&feature=feedu"]http://www.youtube.com/watch?v=VsOehrBZ4IM&feature=feedu[/ame]
     

Share This Page